Minikaivuri 313:seen | AvantClub - Keskustelupalsta

NäilläMennään

Jäsen
Keskustelun aloittaja
28.11.2010
23
0
1
Onko kokemuksia miten 313:lla kaivelee tuommoisella minikaivurilla 25 cm kauhalla? Näyttää Avantin sivuilla olevan lokerossa "ei sovellu". Tuntuisi, että tuolla kapealla kauhalla kuitenkin asiansa ajaa pienissä töissä? Otan tarjouksia vastaan jos jollakin on jäänyt tällainen ylimääräiseksi, menee hankintaan kevään aikana joka tapauksessa jos täältä ei täystyrmäystä tuolle kuokalle anneta.
 
Kun ei liikaa kiinnitä huomiota mukavuuteen tai ottaa vaihtoehdoksi lapion niin kyllä sillä kaivaa.
Suoraa ojaa vaikkapa kaapelille ja kuoppia syntyy mainiosti, kurvit pitää miettiä sitten tarkemmin.
Rakennusten seinustat tms tarkemmat paikatkin sillä saa tongittua pikku funtsimisella.

Iso etu on se että systeemin saa vietyä paikkoihin joihin muilla koneilla ei mahdu.

Ulosoton venttiilin vois korvata lukkiutumatomalla mallilla tai sitten systeemiin
vois lisätä kokonaan oman sylinteriventtiilin kunnon hantaakilla helpottamaan elämää.

Toivelistalle nousee aika pian sivulle tyhjentyvä kauha :)
 
Se on paljon kaivuupaikasta kiinni.

Jos alusta on kuivaa ja kantavaa, maan poiskuskaaminen ja/tai sivulle jättäminen onnistunee jotenkin myös liukuohjatulla. Jos taas vähänkin painuu, hommasta ei taida tulla mitään. Kerron tämän linkkukokemuksen perusteella. Eli ainakin linkulla kaapeliojaa ja salaojaa kaivaa minillä, kun muistaa tehdä kerralla valmista. Jos jotain jäi monttuun, tekee korjaukset suoraan lapiolla niin vähimmällä pääsee. Kaivuusuunnat kannattaa miettiä tarkkaan, että pääsee paikalta poiskin.

Painuvammalla alustalla jokainen liike vie konetta sentin pari maan sisään. Joten haluttu kaivuu pitäisi saada tehtyä muutamalla liikkeellä ja edes/takas/sivulle ajelua välttää. Muutoin ollaan enemmän tai vähemmän jumissa ja silloin voi heittää hyvästit siistille kaivuujäljelle ja montun ympäristölle.

Seuraavan kerran kun yritän touhuta valmiilla nurmikolla, niin strategia on laittaa vanerit koneen alle ja hommata kärry tai kaukalo johon kaivuujäte laitetaan. Toivottavasti sillä säästäisi nurmikkoa.
 
Jeps, osuva kuvaus tuo kerralla valmista. Jos joutuu korjailemaan aikaan saatua naveroa syntyy heti paljon lisätyötä. Itsellä oli vertailussa repijä ja minikaivuri, pääasiallinen tarve kovien paikkojen pehmittely, kivien ja juurien irroittelu. Päädyin hankkimaan minikaivurin ja ihan hyvin se on asiansa ajanut. Kulkee mukana helposti ja sillä voi jopa kaivaa :)
Liukukone kääntyy helposti sen mitä kauhan tyhjentämiseen tarvii mutta mukavaa homma ei juurikaan ole. Kaivugeometria on sikäli ovela että laitteella voi rapsutella myös matalassakin paikassa - kaivurin puomi kääntyy koneen puomin ala-asennossa vaakasuoraan ja ylemmäksikin eteenpäin.

Joku varmaan tekaisisi helposti minikaivurin työlaitekiinnitykseen sivulle kääntävän adapterin :)
 
Jään poistoon (esim. polanteet autotallinoven edessä) minikaivuri on pystyvä peli. Kivetyksiä vaan on varottava, tulee helposti ei toivottuja jälkiä. :lol:
 
http://www.youtube.com/watch?v=nqlOMoN7l00
-Siinä työnäytettä. Jos puomi olisi lyhyempi ja kuljettaja tottuneempi, niin homma varmaan toimisi mallikkaamin. :)
 
Ketjun aloittajana lisään tähän, että päädyin 210 kaivuriin. Nyt kun on vuoden verran kokemusta niin olen hankintaani erittäin tyytyväinen. Varsinkin kaivuutehot yllättivät. Minikaivuriin olisi mennyt rahat hukkaan, mutta riippuu tietenkin käyttötarkoituksesta. Viime vuonna kertyi kaivurille tunteja varmaankin yli 50. Toki käyttö lisääntyy kun kalusto on oikea, mutta huvikseen ei ole tullut kaiveltua vaan ihan tarpeeseen. Ostopalveluksi tai minikaivurin vuokraukseen olisi nuokin kaivuut menneet.
 

Uusimmat keskustelut