Mistä tämä osa? | AvantClub - Keskustelupalsta

jets

Jäsen
Keskustelun aloittaja
18.5.2010
953
0
16
Päivää taas foorumille :) Jälleen onnistui vuokralainen rikkomaan koneen. Joskin nyt on pieni osa kyseessä ja helppo vaihto.

Mutta mistäs tämmöisen kuvan mukaisen osan saan? Ja mikä sen nimi on?

Mitä muuta erikoista kuvasta muuten huomaatte? Vuokralaisen ottama kuva on, ja hetken mietin itsekin että kuvassa on jotakin outoa..
 

Liitteet

  • Avantmutteri.jpg
    Avantmutteri.jpg
    78,5 KB · Katselut: 2 425
Eikös tuo ole niin sanottu mullinsilmä elikkäs nivellaakeri. Nopean googletuksen jälkeen löytyy ainakin tuolta http://www.ptpoy.fi/nivellaakerit-nivelvarret-pos-ulkokierteelliset-c-37_151_313.html

Luulis nuota löytyvän traktorivaraosia myivistä liikkeistä.
 
No hitto. Vai nivelpää. Planeettaan voi aina luottaa. Sikana kiitoksia neuvojille.

Mutta bongasitteko outouden kuvasta?
 
Joystickin asento/muoto on se outous. Oli tosiaan mennyt poikki ja hitsari oli hitsannut kulman väärinpäin :)

Mutta olihan muuten kallis tuo nivelpää. Vainikalla about 25e! Arvelin että olisi jotakuinkin 5-6 euroa..

No, ostin sitten uuden joystickinkin..
 
Joystickin asento/muoto on se outous. Oli tosiaan mennyt poikki ja hitsari oli hitsannut kulman väärinpäin :)

Mutta olihan muuten kallis tuo nivelpää. Vainikalla about 25e! Arvelin että olisi jotakuinkin 5-6 euroa..

No, ostin sitten uuden joystickinkin..
 
Aihetta liipaten... viimesyksynä minulla löystyi toi kuvassa vasemmanpuoleinen nivelpää kierteestään. Pari tuntia sai tuuskata että sain korjattua ja liimattua ruuvilukitteella.

(samalla kylläkin pääsin purkamaan ja liimaileen tuon vapautusventiilin liitoksetkin, ne kun vuoti molemmin puolin venttiiliä.... nyt vuotaa vain etupuolelta :-( )
 
Heh, viime talvena minullakin löystyi ja irtosi toi kuvassa vasemmanpuoleinen nivelpää kierteestään... Tosiaan jonkin aikaa sai jumpata, että sai takaisin paikoilleen. Mutta iloinen yllätys oli kuitenkin, ettei tuon suurempaa ollut mennyt. Eikä mitään varsinaisesti rikki mitä ei olisi takaisin saanut ruuvattua. Hetken siinä ehti lumimyrskyssä pelästyä, että nyt hajosi jotain isompaa kun joysticki meni vempulaksi. Noh, näin se Avantti tulee tutuksi, pura ja kokoa...
 
Eilen arvelin vaihtavani tuon joystickin, mutta aikani pähkäiltyä en keksinyt miten se tehdään. Onko vinkkejä? Mitä pitää ensimmäisenä avata, jotta pääsee vähimmällä työllä?
 
Tässä kohtaa voisi siteerata, porilaisen puimuritehtaan varaosapaketissa ollutta tiedoitetta asentajalle, Asennustilaa on niukasti, mutta riittävästi. Eli hommiin mukaan näppäräsormisin,jolla avaimet pysyy käsissä.

On tosi ahdasta

Terv KaiK
 
Tässä kohtaa asiaa voi lähestyä toisinkin päin.
-Siis ei asenna tikkua Avanttiin, vaan kokoaa Avantin tikun ympärille.

No niin tuo oli vain perjantai kevennys... hauskaa viikonloppua! :lol:

Sekatyömies vetäytyy taas raksa hommiin, onneksi alkaa olla kohta valmista.
 
Ihan tarkalleen en muista kuinka itse sain tuon lopulta kasattua, mutta aikani pähkäiltyä totesin, että kun irrottaa tuon koko "jakotukin", mikä lie oikealta nimeltään, niin pääsee parhaiten käsiksi loppuihin. Letkuja ei tarvinnut irroitella. Aika ahdasta oli silti.
 
"jakotukin" irroituksessa kannattaa vain löysätä ruuveja sen verran että ovat vielä kierteillä kiinnitys hoituu helpommin, ei sitä "jakotukkia" kuiteskaan mihinkään kauemmaks saa.
Eli löysäämällä saa tilaa oikeaan paikkaan vuorollaan niin sanotusti riittävästi.

KaiK
 
Jaahas. Tarkalleen ottaen missä järjestyksessä olette ruuvit ja mutterit aukoneet?
 
Hämärästi tässä nyt muistelen, mutta muistaakseni irroitin kuvassa näkyviä kuusiokolopultteja muutaman kappaleen. Oliskohan niitä kolme ollut, takana oleva hankalin. Ehkäpä niitä ei kannatakaan kokonaan irroittaa.
 

Liitteet

  • kuva1.jpg
    kuva1.jpg
    139,9 KB · Katselut: 2 132
Voi per**le ja he**etti mikä homma tuo tikun vaihto oli! Tänään sateen kunniaksi päätin vaihtaa tikun kesämökin pihamaalla. Kotonahan ei kannata, koska joutuisi ehkä tekemään säältä suojassa!

Kyllä oli sormet kovilla, ahdasta kuin puolukalla siellä. Mutta onpahan nyt tehty ja oikein jämäkältä ja kivalta tuntuu :)

Hommaan kului vissiin 2-3 tuntia. Tosin aloitin startin kiinnitysmutteri-operaatiolla. Meinasin vaihtaa, löysin eräästä liikkeestä senttiä pitempiä tiheäkierteisiä pultteja (HUOM! Startin ruuvit ovat M8 ja 80mm ja TIHEÄkierteisiä. Ei passaa siis yrittää normikierteisiä laittaa. Onneksi varmistin soittamalla Saulille suoraan kaupasta.). Yksi startin muttereista siis päätti muutama päivä sitten antautua, ilmeisesti moottorin puolen kierteet menivät alun matkalta, ja täten myös maadoitus ja se toinen ohut piuha irtaantuivat. Joten eipä muuta kuin välistä johdot pois ja näin pultti syvemmälle, hyvin tiukkeni taas. Sitten öljytikun viereiseen korvakkeeseen vaan ne johdot kiinni ja avot.

Harmittaa etten ottanut kuvia korjauksien varrelta. Ainakin joystickin irroittaminen ja uuden laittaminen olisivat ansainneet kunnolliset ohjeet. Pääpiirteittäin homma meni näin:

-Irroitin nuo MacKaiverin piirtämät pultit, mulla oli vain kaksi. Jos pystyy (lue: sulla on piiiitkät ja ohuet sormet ja hyvä motoriikka ja paljon sormilihaksia), kannattaa jättää se taaempi mutteri jotenkin hollillensa, sen virittäminen kapeaan tilaan on huomattavan vaikeaa. Pihtien, kiroilun ja sen sellaisen avulla sen kuitenkin saa paikalleen. Itse päättelin että parempi irroitella kunnolla koko venttiilipakka. En olisi kyllä saanut mitenkään hommaa hoidettua näillä sormilla ilman irroittamista.
-Seuraavaksi vedin venttiilipakan niin pitkälle ulos kuin mahdollista, siis ehkä 5cm.
-Sitten vain kahden etummaisen nivelpäiden ylä- ja alamutterit irti tai siis niin että nivelpäät saa irti.
-Sitten vääntelin ja kääntelin tikkua aikani, kunnes sain sen irti. Yritin irroitusta niin että toinen etummaisista oli vain löysällä, ei onnistunut.
-Sitten alkoikin ähellys saada nivelpäiden mutterit alakautta takaisin. Tässä auttoi toisen kohdalla räikän pitkä adapteri, ongelma on vain, ettei sillä saa kuin alkua kiristettyä mutteria, hylsy ei mahdu mutterin ja venttiilipakan rungon väliin. Toisen kohdalla ei auttanut sitten se räikänkään adapteri, ei mahtunut mitenkään. Pihtien avulla sain jotenkuten homman alkuun ja sitten kiristettyä.
-Osassa noista muttereista auttoi se, että ne saa pysymään lenkkiavaimen lenkkipäässä ja sitten ujuteltua paikalleen.

Muuta en tähän hätään muista. Mutta olipahan varsinainen operaatio..
 

Uusimmat keskustelut