Mönkijä+linko-kuume | AvantClub - Keskustelupalsta

jets

Jäsen
Keskustelun aloittaja
18.5.2010
953
0
16
Mitä nyt teen, kun iski kammottava mönkkäri+linko-kuume? Mönkkäriin tietysti se lumilevykin vielä, kun on niin halpa.

Kävi ilmi, että 1-2km tulee olemaan mökkitiestä auraamatonta. Avanttiin ei ole linkoa vielä ja se tulee pitkälti pysymään kotosalla talven, toivon mukaan vuokrauskäytössä :)

Onneksi meikäläisen mobiililla pääsee vielä 30-40cm hangessa, jos ei nyt ihan juntturalunta ole. Vaan olisipa pirun hauska päästä itse putsaamaan tie ja pöllyttelemään "vauhdikkaasti" mönkijällä stressi huuthittoon ;)

Ei kai se auta muu kuin rapsutella noita veikkauksen arpoja..
 
Jos haluat pöllytellä kunnolla niin ota linko suuntaa putki vähän vastatuuleen! Mielellään niin että tuuli tuo lumipölyn päällesi!

Kyllä tuo mönkkärillä auraamin on melkoista leikkiä jos vertaa Avanttiin ja siihen joku levy. Silloin jälki on asiallista.
 
Mönkkäri ei pärjää kovin hyvin yli maavaransa menevässä lumessa, etenkin jos suojalumi jäätyy kertaalleen. At:lla oli hetki sitten 1 toimilinko 900 eur.
 
STEFFECTIVE sanoi:
Jos haluat pöllytellä kunnolla niin ota linko suuntaa putki vähän vastatuuleen! Mielellään niin että tuuli tuo lumipölyn päällesi!

Kyllä tuo mönkkärillä auraamin on melkoista leikkiä jos vertaa Avanttiin ja siihen joku levy. Silloin jälki on asiallista.

Eikun torvi suoraan hyttiinpäin vaan :mrgreen:

Mönkkärillä on kiva aurailla ja kaikkea muutakin kivaa sillä voi tehtä. Oma kömpijä meni perjantaina uuteen kotiin ja lumilevy meni tänään perästä. Josko sitä lunta sitten tulis...
 
Oma kokemukseni mönkkäristä ja lumilevystä on että pärjää kun lunta on vähän. Olen mm. aurannut tietä jäälle ja lapsille oikopolkua puiston poikki. Kun lunta on paljon, niin voima ei riitä ja/tai kynnet eivät pidä - ei vaikka joka pyörässä on ketjut. Paljoon lumeen kun saa uran tehtyä niin ekan pyryn ja tuulen kanssa kun nujuuttaa triivuja (= kinostaa) täyteen niin se on tekemätön paikka. Ei pysty levyllä lunta enään sivuun siirtämään - etenkin jos on ollut suoja/pakkassää = penkat kovettuneet. Mahasta olen ollut mönkkärillä monta kertaa kiinni...

Lingosta mönkkärissä ei ole kokemusta - toimii varmaan paremmin paljossa lumessa!

Nyt oottaa 220 puskulevyn, lumikauhan ja lingon kanssa lunta - nytkin vaan lupasivat eteläsuomeen :( . No, eiköhän tuota tositoimiin pääse - viimeistään maaliskuulla :)
 
[quoteOnneksi meikäläisen mobiililla pääsee vielä 30-40cm hangessa, jos ei nyt ihan juntturalunta ole. Vaan olisipa pirun hauska päästä itse putsaamaan tie ja pöllyttelemään "vauhdikkaasti" mönkijällä stressi huuthittoon]
[/quote]

Vähän sama vaiva itsellä - kun liian laiska laittamaan kettingit traktoriin ja Avantti taas viettää talven Espoossa. Ja meilläkin auraamatonta monta kilometria - ei ongelma kunhan lumitilanne pysyy alle 40sm (ajelen Land Roverilla) - mutta joskus miettinyt pitäisikö kyhätä joku auton perässä raahattava aurauslevy jonka saisi koukkuun kiinni - silloin saisi lumet pidettyä hiukan matalemmalla..
 
No, se vantti tosiaan saisi olla kotosalla, jollei ihan pakko ole sitä möksälle raahata. Ja tosiaan hyvää jälkeä sillä tulee.

Nuo levyauraamisen hankaluudet on tiedossa, samahan se tapahtuu Avantillakin, jumissa ollaan jos on lunta paljon. Siksipä arvelin, että mönkkäri ja sen nokalle sitten lumilinko olisi se vehjes. Ja lumilevy on niin halpa mönkijään, että sekin tietysti kannattaa olla.

Avantin nokalle linko tulee kun tulee :)

Kotio olen päättänyt hankkia kevyen työnnettävän lingon, jonka voi tarvittaessa nostaa katolle. Tai sitten kattoa varten hankin sähköisen lingon, ne on aika halpoja.

Mutta ei tässä nyt tullut ratkaisua, mitä mä tälle kuumeelle teen? Mönkijähän on niin hauska väkkärä, että oksata pois..

Vai pitääkö tässä ruveta Avanttia virittelemään? :D
 
Ainakin ajattellen ja todella toivon että avantti on parempi kuin mönkkäri. On siinä kuitenkin mahdollisuus paljon lumen kanssa nostaa ja kuljettaa sitä kauhalla pois.

Kuumeesta parhaiten pääsee eroon kun hommaa vehkeet - huonommin toimii, kylläkin auttaa, kuumaisen ohtan sively tyhjällä lompsalla tai tilin olemattoman saldon katselu :(
 
syncro sanoi:
Ainakin ajattellen ja todella toivon että avantti on parempi kuin mönkkäri. On siinä kuitenkin mahdollisuus paljon lumen kanssa nostaa ja kuljettaa sitä kauhalla pois.

Kuumeesta parhaiten pääsee eroon kun hommaa vehkeet - huonommin toimii, kylläkin auttaa, kuumaisen ohtan sively tyhjällä lompsalla tai tilin olemattoman saldon katselu :(

No onhan se Avantti asiallisissa hommissa mönkkäriä parempi, totta kai. Vaan se ei voi olla kahdessa paikassa yhtä aikaa. Lisäksi pitää saada hupia myös :) Vielä en ole kohdannut semmoista Avanttia, joka kulkisi riittävän ripeään ;)

Hyvät neuvot kyllä kuumeen hoitoon :) Jospa koettaisi viikonloppuna vaikka viileällä nesteellä viilentää sisuskaluja?
 
Meikäläisen kokemukset mökkitien (n350m) talvikunnossapidosta:

Kätevin (ja halvin, mutta ei hauskin) tapa on pyytää naapurin isäntää kääntymässä linkonsa kanssa pari kolme kertaa talvessa isompien pyryjen jälkeen samalla kun linkoaa oman tiensä. Loput, pienemmät lumisateet hoituu ajamalla muutaman kerran maasturilla tie edestakaisin, niin että lumi pakkaantuu tiehen. Keväällä tosin vähän loskaista, mutta toimii.

Pari kolme vuotta hoitelin tietä Avantilla ja pelkällä kauhalla. Kun tarpeeksi monta kertaa ajelee kauha maassa edestakaisin välillä kipaten tien sivuun, siitä sellainen väylä aukenee, että taas voi maasturilla juntata loput tien pohjalle. Pahimmat kinospaikat on työläitä, mutta hauskaa hommaa heilua kauhan kanssa. Toki näin saa koko tien puhtaaksikin, mutta sitten alkaa jo tuntimittari pyörimään ja polttoainetta palaa.

Toissa syksynä hankin puskulevyn Avanttiin, ja nopeutti kyllä ihan ratkaisevasti, samoin jälki erinäköistä. Tarvittaessa pahimpia paikkoja kauhalla auttaen, paksutkin kinokset kyllä hoituu. En ole vielä linkoa kaivannut.

Mönkkärikin on tallissa, mutta en ole sitä lumitöihin käyttänyt. Puskulevy on lelu verrattuna Avanttiin. Jos siihen lingon laittaisi, työleveys po vähintään raideleveys eli pitäisi olla tehokas (ja kallis).
 
Avantin ja mönkijän välillä ei ole muuta yhteistä kuin renkaiden väri, sillä mökijässä
saattaa pyörien lukumääräkin olla eri.

Eivät ole mitenkään vertailukelpoisia ominaisuuksiltaan.
Parempi omistaa molemmat.

Maasturiin kun laittaa ketjut eteneminen lumessa paranee paljon,
siihen kun lisää hydrauliikan keulaan ja puskulevyn, saa joutuisan aurakoneen.

Mönkijä teloilla tekee auraamisesta tarpeetonta.

Halvinta ja vaivattominta lienee ostopalveluiden käyttö, on tie aurattu kun menee
mökille ajelemaan mönkijällä.

Vaihtoehtoja ainakin on tarjolla!

Mitä kuumeeseen tulee, hankimalla se helpottaa...hetkeksi. :roll:
 
Nyt niitä hiton mönkkäri- ja linkomainoksia tunkee ovista ja ikkunoista silmiin.

No, maalaan sitten sen "tulevan" mönkijän vaikka Avantin vihreäksi, ettei tule ihan niin pahoja vieroitusoireita :)

Mutta jos ottaa 200-sarjalaisesta turvakaaret pois ja "hieman" virittää, kyllä siinä alkaa mönkijätkin etenemiskyvyltään jäämään kakkoseksi (siis ei nopeudessa, jollei viritä vähän hitosti)..

Kuume on kuume on kuume, ei auta itku markkinoilla, onneksi sataa kohta lunta ja pääsee edes kotona hoitelemaan homman Avantilla.
 
Mulla on molemmat (avant + linko ja mönkijä + lumilevy) ja nopeudessa, jos lunta on alle 20cm, on mönkijä huomattavasti nopeampi. Ongelma yhden auton levyisen mökkitien lumitöiden kanssa tuli mönkijän kanssa vastaan lopputalvesta, kun penkat olivat kasvaneet ja lumi ei enään lentänyt yli, vaan kavensi tietä kerta toisensa jälkeen.

Nyt ajan usein tien päästä päähän mönkkärillä pari kertaa, jos lunta on vain vähän ja siirtelen penkkoja sitten lingolla silloin tällöin. Kun en ole mökillä pariin viikkoon käynyt, niin sitten pitää hoitaa koko tie lingolla, jos on pyryttänyt reippaammin.

Nyt kaipailisin vielä alueauraa ison piha-alueen puhtaanapitoon. Sillä hoituisi kyllä tiekin. Alueauraa mulle suositeltiinkin, kun kyselin kokemuksia lingosta. Tässäkin ollaan siis menty halvimman kautta...

Mönkijästä en kyllä luopuisi, sillä siinä on omat hyvät puolensa. Sillä on mm. mukava käydä kilometrin päässä hakemassa lehteä postilaatikosta, lähteä kalaan pojan kanssa, vaimon käydä sienessä ja marjassa, ajaa polttopuita jne. Toki noita paria ekaa on mukava tehdä ihan mopollakin. :D
 
Mä ajan mökärillä työmatkat pääasialliseti, tosi vaivaton vaihtoehto kun matka on lyhyt.
Talvellakaan ei tarvitse pelätä kaatumista ja tuleehan sitä vähän leikittyäkin. :D

Renkaat piti tietysti vaihtaa miesmäisempiin...ja parantaa vähän alustaa ja varustusta.
 
Niin, tosiaan mullahan oli suunnitelmissa hankkia mönkijän nokalle linko ja kaveriksi puskulevy. Nuo ongelmat puskulevyn ja suuren lumentulon kanssa ovat tuttuja, olihan tuo edellinen mökkiprojektikin semmoinen, että 700m tietä piti aurata Avantilla. Avantin puskulevyn kanssa kävi tosiaan niin, että kun lunta oli tullut riittävästi, ei sitä enää saanut puskettua penkalle, vaan valui takaisin tielle. Kerran-pari tein niin, että puskin sivulle suoraan sitä lunta, mutta on kyllä vaivalloista. Ja nyt on tosiaan tämän uuden projektin auraamaton osuus 1-2km (ei oo vielä ihan tarkkaa tietoa).

Eli toisin sanoen, lumilinko on ainoa järkevä ratkaisu kun lunta tulee runsaasti ja ainahan sitä tulee.

Ja linko se tulee tuon Avantinkin nokalle, kunhan tässä saa asiat lutviintumaan sopivasti. Muutenkin on Avanttiin hankittavia ja investointia tiedossa, mutta kaikkihan se rahasta riippuu :) Avantin hankinnat sentään voi laittaa toiminimelle, mutta ei se pudota siitä kuin alvin pois ja tuottoa tulee jos tulee.

No, vantti saapi olla nyt talven täällä kotosalla, josko vaikka joku vuokraisi lumien siirtoon/tmv ja saa itse pidettyä mukavammin talon seutua lumivapaana.
 
jets sanoi:
Nyt Mutta jos ottaa 200-sarjalaisesta turvakaaret pois ja "hieman" virittää, kyllä siinä alkaa mönkijätkin etenemiskyvyltään jäämään kakkoseksi (siis ei nopeudessa, jollei viritä vähän hitosti)..

Tämän urbaanilegendan ammun heti alas. Vaikka Avantille tekisi mitä, ei se voita mönkijää etenemiskyvyssä millään. Mönkijälle ja Avantille on molemmille omat hommansa, eikä niitä kannata vertailla.

Mökijäkuume parannetaan hankkimalla mönkijä :) Avantkuume hankkimalla Avant. Mönkijä voi olla Avantin lisäksi, ei ne sulje toisiaan pois.

Nimimerkillä molemmat on.
 

Liitteet

  • IMG_2017.jpg
    IMG_2017.jpg
    131,9 KB · Katselut: 3 417
No höh!

No sen sanon, että kyllä minun mielestäni runko-ohjattavalla taiteilee itsensä paremmin eteenpäin hankalissa paikoissa, kuin kiinteärunkoisella, jossa vain etupyörät kääntyy. Toisekseen, Avantilla voi nostaa etupään ilmaan ja rungon taitolla kiemurrella hieman sivullekin päin.

Totta on, että ei näitä vehkeitä pidä vertailla. Tai siis miksipä ei.. tuskin salama iskee vaikka vertailisikin :)

On muuten hiukan hieno vehjes tuossa kärryn kyydissä!

Ei tää keskusteluketju ole auttanut yhtään mun kuumeeseen :D