Muoviosien korjaus | AvantClub - Keskustelupalsta

Lipponen

Jäsen
Keskustelun aloittaja
17.5.2009
108
0
16
Muovinen "konepelti" on lähtenyt halkeamaan leikkauksen nurkasta. Halkeama on edennyt hyvin nopeasti jo pari senttiä.
Minkälaisella liimalla halkeaman etenemisen voisi pysäyttää? Käykö kaksikomponentti "epoksi", vai olisiko jokin muu liima sopivampaa?
Vai olisiko muovitöiden tuntijoilla parempia neuvoja?
 
Jos "rujo" korjaus kelpaa, niin reikänauha sopii siihen. Omani halkeamia olivat ihan näppärästi korjanneet aikanaan Vainikalla niin, että olivat poranneet sopivasti reikiä halkeamien molemmin puolin ja sitten vain reikänauhaa ja pop-niittejä. Kyllä ainakin kestää. Laittoivat vielä Avantin vihreää maalia päälle. Kesti loppuun asti, eli kunnes uusin äskettäin katteita. Ei se hyvältä näyttänyt, mutta oli siis kestävä keino ja piti katteen kasassa hyvin.
 
Kiitos pikavastauksesta.
Isompiin halkeamiin tuo reikänauha+popparikonsti on varmasti hyvä. Nyt kyseessä oleva halkeama on onneksi vielä sen verran pieni että yritän ensin jotakin "pienempää konstia".

Tuo korjausvinkki reikineen toikin mieleeni erään "vanhan" keinon.
Porataan pieni reikä siihen kohti jossa halkeama etenee, ja jos paikka ei ole kovassa rasituksessa, halkeaminen pysähtyy siihen. Jotakin fyllinkiä halkeamaan/reikään ja maali päälle.
Sisäpuolelle voisikin laittaa juuri tuota reikänauhaa pienen palan siteeksi, vaikkapa liimalla.
 
Sulata juotoskolvin kärjellä halkeema umpeen....teet //////////////// tällast jälkee sihen ihan vieriviereen. Ja lopuks voit hiukan silittää sitä jälkee kolvinkärkeä vetämällä siinä pinnalla.
 
Muoveihin on saatavana korjaussarjoja. Mutta kun vaurio on noin pieni niin poraa halkeaman päähän em.reikä ja laita perusaineeseen sopiva pikaliima sitomaan halkeamaa.

Toinen vaihtoehto on sulattaa kolvilla metalliverkkoa tai -lankaa sisäpuolelle tukemaan halkeamaa. Pelkkä poraus ei halkeamista pysäytä, kun halkeamanreunat pääsevät elämään
erikseen.
 
Loctite 406 muoviliima. Pinnat puhtaiksi rasvasta ja liasta niin puree kuin tauti. Itselläni liimaukset pysyneet kiinni pakkasistakin huolimatta. Kannattaa olla varovainen tällä liimatessa, on sen verran vesimäistä liimaa että roiskuu helposti.