Nelitoimikauhan hydr letkut jumittaa | AvantClub - Keskustelupalsta

jukohaka

Jäsen
Keskustelun aloittaja
6.6.2011
18
0
1
Moi,

Koitin laittaa nelitoimikauhaa kiinni parin kuukauden tauolta ja en saanut hydrauliletkuja millään kikalla kiinni avanttiin. Natkutin pariin otteeseenkin avantista paineita pois liittimistä muttei auttanut.

Voiskohan kauhan hydr letkuihin olla syntynyt painetta lämpölaajenemisesta parissa kuukaudessa kun ed. käyttökerta oli pakkasella ja ny taas oli lähes 30 astetta lämmintä talon takana?

Vinkkejä?

Juko
 
Epäilen painetta kauhassa. Paina jollain työkalulla tai irtoliittimellä paineet pois. Roiskeet voi samalla ottaa vastaan johonkin rättiin.

Oke
 
Kyllä niihin painetta kertyy lämmetessään, ja eihän sitä paineellisena kyllä kiinni työnnä. Avaimet käteen ja liitintä liitoksesta auki, tai paksu kangasrätti tai joku muu hyvä suoja ja vasaralla terävä napautus liittimen päähän, öljyä muuten sitten roiskahtaa sen takia rätti liittimen päällä ja kun on tarpeeksi paksu suojaa myös liitintä vasaran iskun vauriolta.
 
Itse kerran kiroilin samaa ongelmaa puskulevyn kanssa. Oli käytetty talvella edellisen kerran ja kesäkuumalla piti laittaa uudestaan kiinni. EI mennyt millään kiinni.

Sitten jäähdyttelin sylinteriä kylmällä vedellä, porakaivosta. Kotvasen kuluttua meni liittimet paikalleen.

Kai sitä olisi voinut sen verran sylinterin liittimien muttereitakin avata, että pääsee paineet pois. Veikkaan että tämä jälkimmäinen keino olisi ollut helpoin.
 
Olen huomannut liittimien kytkeytyvän helpommin kun jättää nelitoimikauhan hiukan "auki" , verrattuna siihen
että sulkee sen paineella. Myös kun kauha on hieman auki voi helposti "poistaa paineen kauhan letkusta kun sitä mekaanisesti sulkee ja avaa letkujen mukaan niitä liitettäessä.
t KaiK
ps. minusta nelitoimikauha on parhaita työkaluja koneeseen
 

Uusimmat keskustelut