Nostopuomi | AvantClub - Keskustelupalsta

Piippola

Jäsen
Keskustelun aloittaja
16.3.2009
18
0
1
Minkähän takia Avantti on luopunut nostopuomin A32395 alemmasta kiinnikkeestä? Maalannut koko roskan vihreäksi ja pistänyt letkutkin siihen? Vaan ei kuulu 200-sarjaan "hyvin sopiviin" laitteisiin...
Mikä on nostopuomin ylin kulma ajoalustan tasoon nähden isommissa Avanteissa? Siis saisiko hydraulisen teleskooppinostopuomin toimimaan köyhän miehen tavarahissinä?
 
Vihreä hydraulinen nostopuomi on A21342. Aika näppärä peli kun tarvitaan lisää tarkkuutta nostoon.
Kiinteä puomi mustana ja kahdella kiinnikekorvakkeella edelleen saatavilla ja sen tuotenumero on A32395.
 
Toi musta puomi on erittäin kätevä peli, kun se ei paina kovin paljon eikä näin vähennä nostokapasiteettia. Kulma on puominn nähden maksimissaan 90 astetta (series 1), tällöin voi puomi alhaalla kuskata noin metrin korkuista tavaraa. Jatkopuomin kanssa musta puomi toimii hyvin arkistointivälineenä siten että sillä saa raskaan esineen nostettua takimmaiseen hyllyn nurkkaan, ensin nostetaan puomi vaakatasoon sille korkeudelle, johon ollaan nostamassa ja zoomilla työnnetään loput. Tuossa vihreässä on tähän hommaan tietenkin tupla kapasiteetti, mutta paino syö osan hyötykuormasta.

Eilen kuskailin ja asettelin 1,5 m3 klapisäkkejä tontin takanurkkaan. Pinokuiva säkki painaa varmaankin reilun 700 kg. Perä keikkui välillä ilmassa notkokohdissa, mutta perille päästiin. Laitan kuvan siirto-operaatiosta jossain välissä.

Puomilla on kyllä paljon käyttöä epämääräisen muotoisten tavaroiden kuskaamisessa, joita ei muuten saa kyytiin sekä juuri työmaanosturina. Kuorman kanssa pitää olla rauhallinen, koskapa ääriasentoon liikutettu puomi raskaan tavaran kanssa voi toisinaan hakea painopistettä hivenen lähempää maata.
 
200-sarjasta kun puuttuu tuo "sisäänrakennettu" zoomi, teleskooppinostopuomi korjaisi tilannetta. Mutta kumpaakaan puomia ei ole vakiona 200-sarjaan saatavilla.
Onko jossain tarkempaa tietoa tästä vihreästä puomista? Hinnoista?
Entäpä millainen liitos tulee, jos Avant 220 puomiin kiinnitetään ensin pieni isoksi -adapteri, jollaista tarjotaan http://www.nettikone.com/657151?
 
Hydraulinen jatkopuomi on turhan raskas 200 sarjalaiseen, nostokyky jää olemattomaksi. Jatkopuomi on hyvä 500, 600 ja 700 sarjalaisissa. Tehtaalta voi ostaa kiinnikelevyjä 200 sarjalaiseen. Ja tehdä/teettää haluamansa puomin.
(Adapterilevy A46529)
 
Löytyiskö jostain vinkkiä paljon 630 ja hydraulisella jatkopuomilla saa nostettua kun on koneen zoomi pihalla ja puomi pisimmillään?
 
Hei EsaJ

Toimittajan verkkosivulla, joka esittelee ko. puomia löytyy selkeät nostoarvot peruskonetyypeittäin.

Mukavaa kevättä
JJ
 
Jokunen sata kiloa on hydraulisen jatkopuomin nostokyky. Onhan paino jo viiden metrin päässä.
Tässä vielä linkki tehtaan sivulle. http://www.avanttecno.com/www/index.php?PAGE=58&LANG=1&series=1&pid=100

Jatkopuomi valikoimaan on tulossa 500 sarjalaisen puomista ilman zoomia tehty jatko.
Eli siinä on normaali työlaitekiinnike kääntöineen. Olisiko nimitys työlaiteen kiinnitysjatkoadapteri sopiva?
Hyötykuorma jää pieneksi etenkin pienemmissä koneissa, mutta työlaitteiden kiinnitys tekee siitä mielenkiintoisen.
 
No sieltähän se löytyi, eikä edes kovin hankala ollut etsiä :) vaan kun ei näe aina muuta kun silmät auki niin tulee kyseltyä tyhmiä :shock:

Kyllähän toi kuussatkulle 300kg maks etäisyydellä on ihan jees, ulottumaa jo kuitenkin melkoisesti
 

Uusimmat keskustelut