Nurmikon rajaaja | AvantClub - Keskustelupalsta

Nikkeli76

Jäsen
Keskustelun aloittaja
28.1.2012
85
0
6
Kouvola
Tällaisenpa tekaisin kun oli joutoaikaa ja osat löytyi nurkista. Hyvin toimii ja hinnaksi polttomaalauksen kanssa tuli noin 20€. Vehjes kiinnitetään pulteilla kauhan kupeeseen, joten leikkaaminen on vaivatonta. Lautanen on täysin säädettävissä tukijalassaan. Kuvat seuraavassa viestissä...
 
ja kuvat...
 

Liitteet

 • Nurmikon rajaaja.jpg
  Nurmikon rajaaja.jpg
  126,5 KB · Katselut: 3 529
...vielä muutama otos laitteesta ja työjäljestä...
 

Liitteet

 • Nurmikon rajaaja 2.jpg
  Nurmikon rajaaja 2.jpg
  175,6 KB · Katselut: 3 504
 • Nurmikon rajaaja 3.jpg
  Nurmikon rajaaja 3.jpg
  156,1 KB · Katselut: 3 527
 • Työjälki ilman linjalankaa.jpg
  Työjälki ilman linjalankaa.jpg
  239,9 KB · Katselut: 3 516
Hieno peli.

Mietin kans joskus että tommonen lautanen olisi käyttökelpoinen esim. kaapelin kaivuussa valmiille nurmikolle, voisi lohkoa siirtonurmea ennen kuopan kaivuuta.
 
Samoin on täälläkin ollut jo kiekkokin hankittuna, siis siis purettuna vanhasta kyntöaurasta. . Itse asiassa idea tuli mieleen kun kaivoin kesävesijohdolle uraa nurmikon poikki, ja kaivuri repi nurmikkoa epäsiististi. Silloin ajattelin sitä kaivurin yhteyteen, mutta ei löytynyt silloin sopivia kiinnikkeitä, niin homma jäi toteuttamatta.

Pitääkin kesälomalla ryhtyä toimeen. Pitäisi saada asvaltti leikattua siististi taloliittymästä, ja kaivaa routinut rumpuputki ylös. Ei taida kyllä 200:n painolla leikata assua, mutta jos auttaisi toholla, voisi onnistua.
 
Jatkojalostuksena tuli mieleen, että laittamalla yhden nivelpisteen tuohon tukivarteen, olisi lautasen painamista maahan voinut ohjailla sylinterillä. Tällöin lautasen olisi voinut sijoittaa kauhan etureunan etupuolelle, jolloin irtileikkautunut nurminauha olisi automaattisesti ohjautunut kauhaan (edellyttäen toki että kauha olisi tällöin pinnan tasalla). Katselin muuten, että Avantin hinnastossa oli vielä hetki sitten vastaavaa laitetta myynnissä - hinta 1701€ :shock: :?:
 
Mitenkä mahtaisi toimia kiinnitys puristin perjaatteella. Niin saisi pyörän paikkaa vaihdettua helposti ja moneen paikkaa. Tässä kuva, tietysti jostakin profiiliputkesta tuo puristin johon saa kiinnitettyä lautasen. Tällä hain lähinnä sitä, että ei tarvitse reikiä porailla kauhaan tai muuhun. Tuon "hevosenkengän" pitäisi olla syvempi.

6883_prev.jpg
 
roadking sanoi:
Pitääkin kesälomalla ryhtyä toimeen. Pitäisi saada asvaltti leikattua siististi taloliittymästä, ja kaivaa routinut rumpuputki ylös. Ei taida kyllä 200:n painolla leikata assua, mutta jos auttaisi toholla, voisi onnistua.

Otahan kuva jos homma onnistuu, on kyllä huikea näky jos 200 leikkaa asfalttia, vaikka sitten hiukan liekillä doupaten. Katselin kun leikkasivat katua n. 13 tn koneella jossa oli kaivuuvarressa lukot leikkuuta varten. Kone lepäsi käytännössä kokonaan lautasen päällä ja siitä huolimatta vauhti ei ollut kaksinen.
 
Terve.

Jos haluaisi jatkojalostaa tätä nurmikonrajaajaa samanlaisella pintamaan sekoittajalla kuin Avantin nurmikonrajaimessa, niin minkälainen hydraulimoottori kannattaisi hankkia ja mistä niitä saa?
 

Uusimmat keskustelut