Nyt SE on nähty | AvantClub - Keskustelupalsta

urkkolainen

Jäsen
Keskustelun aloittaja
11.12.2012
72
0
6
Käytiin tuossa eilispäivänä tiirailemassa Oulussa uutta Avant 225 :sta ,
jo vain on fiksun oloinen kampe.Kovasti oli positiivisia uudistuksia
tapahtunut , toivoa vain sopii että on käytössä huoleton ja kestävä
peli.Varteenotettavan tarjouksen Hanna teki joten pitää hetki pureksia
sitä, kun on jo ennestään noita 220 malleja hallissa kaksin kappalein
joista toisesta voisi jopa luopua. ;)
 
Juu ! Varmasti hyvä peli opetella työntekoa, kun näin " vanhemmallakin" iällä tullut
peherrettyä useita tuhansia tunteja ko mallilla ja vielä uuden hankinta mielessä.
Meitsin hommat kun on sellaisia että vähänkin suurempi kone on jo liian suuri. :roll:
 
Joo, kävin kanssa kattoon ja koeajaan uuden mallin perjantaina Oulussa. Vaikea kuitenkaan on vaihtoa perustella edes itelleen kun vanhaan 260 tuntia ajettuun pitäisi pistää noin 9 tonttua nokkiin vähimmälläkin varustelulla. Kuitenkin kaikki olemassa olevat työlaitteet, jotta saisi täyden hyödyn, pitäisi varustaa adapterein ja sarjapikaliittimin. Se tekisi vielä lisää ja siten satsaus menisi pitkälle yli kympin...

Ei vain ole mitään järkeä näin yksityiskäytössä!
 
Totta noin päin. Sitten taas me joilla on työlaitteet ja pikaliittimet niin pikkukoneen hommaamisen kynnys on matala!
 
Onhan se ehkä jotenkin niin.....Ymmärtääkseni kone tarvitsee yhden adapterin keulaan jolla voi liittää
vanhan mallin työlaitteet kiinni , lisäksi hydrauliikka puoli tarvitsee yhden muutoskappaleen koneen päähän
( adapterin )Lisäksi jos koneen hinta on 15900 € sis alv 24 % Yritystoimintaan ostettuna vähennystä tulee
n.3816 € lisäksi ensimmäisen vuoden poisto n.3021 € .Aivan oikein !Loppupeleissä ostajan kukkaroa rasitetaan
n. 9 tonttua.Tämä on siis pitkän tähtäimen laskelma.
 
JOO Kävin minäkin (utelias kun olen) katsomassa ja koeajamassa tätä uutta ihmettä. Ei kai tässä auta muuta kuin peesata yllä olevia mielipiteitä
ja yhtyä tuohon urkolaisen laskelmaan. Tulin kuitenkin siihen tulokseen että, kun on tuota ikää jo itselläkin mittarissa sen verran että antaa nuorempien ihmisten tehdä kauppaa kamppeista. Jos nuo tällähetkellä olevat komistukset pihallani kestäisivät minun lopputyössäoloajan. En muuten nähnyt teitä muita siellä ihmettelemässä???
markkuvaari.
 
Jep ! Siinä kymmenen hörsteilla lauantaina " sihteerikköni " kanssa tutkittiin ja
vähän kokeiltiin ko. kampetta.Kovin vilkasta ei silloin ollut esittelypaikalla
vain jokunen vanhempi herrasmies oli paikalla , taisi jokunen tilata kaivuriinkin
leveemmän kauhan.
 
Nii,iin Samoihin aikoihin kyllä, mutta perjantaina siinä ihmeteltiin Valmet vaarin kanssa mitä tuolla hirmulla voisi tehdä. Hänen mielestään ei juuri mitään. No kertoilin mihin kaikkeen on tullut sotkettua itsensä tämän härvelin kanssa. Ei tainnut ihan kaikkea uskoa, mutta lienee hänen murheensa. Toinen kaveri tarjosi pari hehtaaria nurmikon leikkuuta. Valitettavasti en vain pystynyt ottamaan enää vastaan kun ei tahdo jo luvattuja saada ajettua. Että semmoista jaarittelua oli se. Ihan mukavaa ajatusten vaihtoa.
markkuvaari
 
Muisteluksia olisi hyvinkin paljon eri työmailta ,eräskin työntilaaja kertoi että nähdessään koneen hän ajatteli
että minkähän kottikärryn se toi työmaalle mutta kun ilta koitti ajatukset oli muuttuneet hyvä kun ei
siltä seisomalta mennyt tilaamaan omaa konetta ! :lol: Kokoon ja näköön nähden osaavissa käsissä
erittäin tehokas peli erityisesti ahtaisiin ja aroille alustoille.Tuossa muutama tunti sitten tuli tehtävä
jossa kone nostetaan rakennuksen katolle tavoitteena tyhjentää kattorakenteista muutama kymmenen kuutiota
kevytsoraa....
 
Allekirjoitan edellisen kirjoittajan tarinan. Jostain syystä tuntuu tutulta, nimittäin aikaa sitten oma koneeni laskettiin koulun alakertaan jsta piti poistaa betoni lattia joka oli sahattu jotain vajaan neliön kappaleiksi. Tilaaja kyseli josko tarvittais kuljetinta tai jotain. Sanoin että tehkää koneen mentävä reikä tuhon seinään (jossa oli jo ovi valmiina) ja tulkaa parin tunnin päästä toteamaan tilanne. No reikä tehtiin erinäisten keskustelujen jälkeen. Kantelin palaset ulos alle kahden tunnin käyttäen trukkipiikkejä ja kahmaria. No töitä löytyi lisää sen jälkeen vaikka kuika paljon.
markkuvaari
 
Huomenna ylöjärvelle noutamaan uusi 225 kotiin. 7 viikkoa odoteltu tässä jo innokkaana. Kyllä sen sitten käytössä näkee millainen peli on. Syksyllä on jo paljon viisaampi asian suhteen. Tuo työlaitteen kiinnitys ja isompi tankki on mieletäni parhaita uusia ominaisuuksia. Ja olettaisin ruiskukoneen olevan kohtuu taloudellinen.
 
Juu laitan kun paremmin tulee kokemusta. Prototyyppi oli minulla koeajossa viikonlopun aiemmin,ja siinä mitä pari päivää sillä pihassa mylvin,niin tuntui kyllä käteen heti sopivalta. Oli erittäin helppokäyttöinen. Pito nurmirenkailla yllätti myös positiivisesti. Sorapihassa tasoitellessani piti todella hyvin. Tulossa yksi isompi tasoitteluprojekti kesällä,niin siinä sitten tulee tuntumaa ja kokemusta ja selviää polttoaineen todellinen kulutus.
 
Hieno homma unic !Olemme todella kiinnostuneet uuden mallin käyttökokemuksista.
Minulla ensimmäinen 220 oli hankittuna jo 2000 luvun alussa , nyt käytössä 2 peliä joista
toinen tieliikenne varustuksella.Koska olen havainnut mallin kooltaan ja toiminnoiltaa
erinomaiseksi niin vielä " paranneltu "kampe kiinnostaa vallattomasti ;)
 
Siinä on nyt kone pihassa. Eipä vielä ole paljoa kerennyt testailemaan muiden hommien vuoksi,mutta kyllä jotain pientä on tullut puuhasteltua. Ketterä kone kyllä pihapiiriin.
 

Liitteet

  • 1.jpg
    1.jpg
    201,3 KB · Katselut: 1 647
408kg on kyydissä tuossa ilman kuljettajaa ja puomi eteenpäin. Eli kyllähän tuolla siirtelee isompiakin kuormia mitä on ilmoitettu. Puomi alhaalla lisäkiloja voisi vielä saada hieman. Eipä takarenkaat kovin paljoa tuossa enää maata paina,mutta kyllä varovasti kun menee niin saa siirrettyä lavan. Nelitoimikauha ei taida olla ensimmäiseksi suositelluin kauha tuohon koneeseen kyllä,mutta ajattelin huvikseni testata kun ei ole vielä kaupaksi mennyt. Pitäisi n.250kg saada otettua sen kyytiin. Sarjapikaliitintä kauhassa ei vielä ole kiinni että pääsisi leukoja testaamaan.

Nostokyky yllätti kyllä positiivisesti.
 

Liitteet

  • 2.jpg
    2.jpg
    269,7 KB · Katselut: 1 643
Mukavaa kuulla kokemuksesta. Kone kun on hyvin mielenkiintoinen nyt kun on samat liittimet ja työlaitekiinnitys kuin isoissa!
 
Juu tuo työlaitekiinnitys on iso plussa. Enemmän löytyy laitteita käytettynäkin. Ja isompi tankki on toinen merkittävä parannus. Saa tehdä töistä ilman että tarvii tankata koko aikaa. Eka tankillinen vasta menossa,jonka jälkeen selviää tuntikulutus.
 
Suurimman osan töistä pystyy tekemään suht pienellä kaasulla. En ole täyttä kaasua edes käyttänyt vielä. koemielessä testannut vain.
 
Joo omat kokemukset mitä olen ajanut uutta 225 niin siinä on niin tehokas hydepumppu että heti kun kaasua on paljon niin koneesta tulee melko "herkkä". Tämä luonnollisesti on tottumis kysymys. Mutta hyde voima on huikea koneen kokoon nähden!

Itse voisin kuvitella nurmikon leikkaajaksi kun siinä kerran pyörii ilman ongelmia 1500 leveä ruohonleikkuria!
 
Juu alkuun ohjaus tuntuu tosi hätäiseltä. Varsinkin suoraan peruuttaminen alkuun on melkein mahdotonta kunnes tottuu nopeaan ohjaukseen. Totuttua on erittäin näppärä ja ketterä ajaa. Peruuttaessa ja kääntäessä koneen perä ottaa sivuliikkeen ensin "väärään" suuntaan joka alkuun vaikeuttaa peruutusta. Takarenkaita kun alkuun vilkuilee niin oppii kyllä käytöksen nopeasti. Ahtaissa tiloissa peruuteltaessa on melko todennäköistäkin että kone ottaa osumaa alkuun juuri tuon takapään sivuliikken vuoksi,joten kannattanee välttää ahtaita paikkoja alkuun. Tuo työhydrauliikka on tuossa 225-koneessa tehokkaampi kuin 500-sarjassa,joten kyllä sillä hyvin pyörii ruohonleikkurit ja lumilingot.
 

Uusimmat keskustelut