Oheislukemista | AvantClub - Keskustelupalsta

Maasturisti

Ylläpito
Keskustelun aloittaja
7.9.2008
3 198
142
63
Espoo
Vaikka nuoruudessa oli ikkuna metsään päin ja vähän leluja, niin ei matkaan tarttunut kovastikaan rakennusoppia. Niinpä sitä on tarvinnut kerätä perimätiedon puuttuessa alan lehdistä ja kirjoista, jottei ihan kaikkea tarvitsisi kantapäällä opetella.

Ajattelin muutamaa kirjaa ja lehteä tässä kommentoida ja muutamaa jopa suositella. Ja kuulla muidenkin mielipiteitä asiasta.


Kirjat:

Suomalainen Piha ja puutarha, 500s ISBN-951-20-5164-8

Perusteos, jossa on kaikesta vähäsen. Puutarhan perustaminen, puut, pensaat ja kasvit jne. Eriittäin hyvin kirjoitettu ja toimitettu. Tätä saa marketeista ja kirjatoreilta jopa alle 15 eur.


Unelmapiha, Olle Helling, 150 s, ISBN 952-5225-22-4

Pihasuunnittelun perusteos, jossa selostettu kattavasti suunnittelu- ja mitoistusperiaatteet. Tämän avulla ymmärrät paremmin pihasuunnittelijaasi tai saat tehtyä kuvat, joita myös muut saattavat ymmärtää. Hinta vaihtelee 15- 40 eur välillä ostopaikasta riippuen.

Pihalle, Pelkonen-Kylmälä, 150s ISBN 978-951-0-32580-3

Piharakentamisen vaiheistus ja tekemisessä huomioitavat asiat julkituodaan tässä kirjassa kokeneen ammattilaisparin työkohteiden kautta saamansa kokemusten perusteella. Kirjasta saa vinkit myös mitoitukseen ja suunnitteluperusteisiin, näiltä osin edellistä kirjaa suppaempi mutta käytännön läheisempi teos. Kirjan hinta n. 30 eur, mutta jaossa myös Meidän Talo lehden kylkiäisenä.


Lehdet:

Tekniikan Maailma

Yleistekniikan aikakauslehti. Kestotilaaja jo vuodesta miekka ja kilpi Kaikki numerot järjestyksessä kansioissa, jotta voi vedota faktaan kiperissä väittelyissä ynnä muussa. Tämä vain on niin hyvä lehti. Ja on siinä ollut ainakin kaksi isompaa juttua avantista myös.

Rakennusmaailma

Tekniikan Maailman rinnakkaislehti. Yleensä yksi teema, johon paneudutaan puolen lehden verran ja loput lyhyitä artikkeleita eri aiheista. Perusteelliset testit lehden parasta antia. Tekniikan Maaailman tilaajille puoli-ilmainen. Yritin olla hetken ilman, mutta saavat jatkuvasti ujutettua mielenkiintoista sisältöä, joten jatkoin tilaamista.

Meidän talo
Rakennuksiin ja jonkunverran rakentamiseen keskittyvä lehti. Pihoista ei paljoakaan asiaa. Artikkelit ovat perusteellisesti toimitettuja ja asiasisältönsä puolesta laatulehti.

Viherpiha
Joskus on tullut selattua. Liian HC allekirjoittaneelle. Yksittäisiä satunnaisia juttuja lukuunottamatta pihan perustamisesta ja rakentamisesta ei juuri tarinaa. Keskittyy enemmän yksittäisten kasvien istutukseen ja hoitoon kuin kokonaisuuteen.


Osaava kodinrakentaja
Huonoin tekniikka- ja rakennusalan lehti, jonka olen lukenut, ja ihan ylivoimaisesti.
Ensimmäisessä numerossa haastateltiin mm. talon rakennuttanutta pankinjohtajaa, jonka kaveri johti paketin avaimet käteen toimittanutta talotehdasta, että mikä oli kiperin paikka rakentamisessa. Puupinon oli joutunut siirtämään paikasta toiseen. Muuten oli mennyt hyvin. Lisäksi lehti vertaili porakoneita todeten että alle satasen koneilla ei tee mitään (ilman kummempia perusteita) ja listasi yli satasen koneiden ominaisuuksia valmistajien ja maahantuojien ilmoitusten perusteella. Mukana oli kolme konetta. Toimittaja ei niitä testannut (kuten ei myöskään niitä alle satasen koneita) Eli "testi" rajoittui taulukkoon, jossa numeeriset arvot eri kohteista.. Viimeisessä artikkelissa mieshenkilö (varmaankin toimittajan kaveri) kertoi kaksi sivua diipadaapaa rakennushankkeistaan vuosien varrelta ja siitä kuinka välillä marketista on saanut hyviäkin työkaluja. Tämän tutustumisen jälkeen on ollut ilo välttää kyseistä lehteä, mutta onko tuoreempia kokemuksia aiheesta?
 

Uusimmat keskustelut