Parkit | AvantClub - Keskustelupalsta

Aapo

Jäsen
Keskustelun aloittaja
15.10.2020
50
13
8
Helsinki
Moi.
Onko jollain tietoa että mikä on vikana kun 420 parkit eivät toimi, valot palaa kun kääntää ajovalot päälle mutta eikös tuossa pitäisi parkitkin olla?
 
On, juuri asensin tänään loppuun mutta parkit eivät vain toimi, eikös parkit ole siinä kierrettävässä valojen valitsimessa(vilkkuvivussa) se keskimmäinen asento?
 
Ok..samaa sähköähän nuo käyttää kuin ajovalotkin.
Jotenkin muistelen maadoituksen tulevan eri paikasta?
Pystytkö mittaamaan lamppujen kannoista mitä sinne tulee?
Parkit palaa valo- ja parkkiasennossa.
 
Noniin, nyt tutkin enemmän, takavaloissahan on 4 johtoa, yksi vilkulle(punainen), yksi maadotukselle(musta), yksi takavaloille(sininen) ja yksi parkeille(keltainen). Mutta johtosarjassa on vain kolme johtoa, punainen, sininen ja musta. Edessä Mittailin vilkkuvivusta tulevia johtoja eikä mistään tullut virtaa kuvan mukaisessa asennossa.
17028138051834184293998604707756.jpg
 
Kun vipua vetää/työntää erisuuntiin missä ymmärtääkseni pitäisi olla pitkät, niin valot välähtävät ja rele naksahtaa.
 
Tuota... onko porukalla tarkempaa tietoa, yksi k???päisyys ainakin oman 635 tieliikennesarjassa on, mittarivalot ei pala kun työvalot päällä ( ja ne päällähän ei tiellä saa ajaa ??? ). Onko joku piuha väärin tai kytkemättä. Myönnetään että liiemmin en ole viitsinyt kaavioon perehtyä...
 
Selvisikö vika @Aapo?
Selvisi luultavasti, kuullemma vanhempiin koneisiin tarvitsee vilkkuviiksen ja johtosarjan väliin viällä 3 relettä lisää mitä eivät olleet huomanneet laittaa mukaan. Eilen tilasin releet ja tänään todennäköisesti saapuu ja pääsee testaamaan oliko vika siinä. Kerron lopputuloksen kun saan osan paikalleen.
 
  • Tykkään
Reaktiot: Leppis
Nyt toi postimies palapelin (toivottavasti) viimeisen palasen(A410389), ja tällä kuullemma pitäisi viat lähteä.
1703165087902323803938701122481.jpg
 
Nytten selvis, ja selviskin melko jännällä tavalla. Kokeilin laittaa lisä johdot paikoilleen ja totesin ettei viälläkään toimi, sitten lähdin tutkimaan jokaisen liittimen ihan liitin liittimeltä kytkentä kaavion kanssa. Tulikin sitten ilmi että kaksi johtoa olivat ristissä, ne kun vaihdoin niin johan lähti pelittämään. Ainoaksi mysteeriksi vain jäi että olenko itse laittanut ne ristiin vai onko jo tehtaalla olleet ristissä, en tiedä mutta ei sillä sinänsä väliäkään.
 
  • Tykkään
Reaktiot: Miksu
Ja mieleen tuli myös että tarvitseeko avantissa lain mukaan käyttää mittaristovaloja kun ei kuitenkaan ole nopeusmittaria mitä pitäisi ajaessa tarkkailla?
 
No ei kai mittareilla muuta virkaa ole, mutta kyllä mä ainakin lämpö-ja polttoainemittareita seurailen, kierrokset kuulee korvalla. Mittarivalot tuskin ovat "pakolliset". Mutta tämä tästä aiheesta, täytyy perehtyä kun jaksaa...
 
  • Tykkään
Reaktiot: Aapo

Uusimmat keskustelut