Pihanurmikon rei'itin | AvantClub - Keskustelupalsta

Nikkeli76

Jäsen
Keskustelun aloittaja
28.1.2012
85
0
6
Kouvola
Pihamme on melko laaja ja nurmikkoa melkoisesti. Ostaessamme taloa oli nurmikko jo valmiiksi sammaloitunut ja ns. "ehtoopuolella" ja sille oli tehtävä jotain muutakin kuin pelkkä kalkitus ja lannoittaminen. Nurmi oli pahasti tiivistynyt ja se suorastaan hylki vettä ja ilmaa. Puutarhaliikkeissä oli tarjolla piikkikenkiä, mutta nurmikon laajuudesta johtuen oli kengät pitänyt ostaa koko perheelle :D . Päätinpä siis itse väsätä nurmikon piikittimen / rei'ittimen. Laite valmistui latukoneen (moottorikelkka vetoinen) vanhasta möyhennin rullasta. Rullassa oli valmiina vetoaisat, johon hitsasin traktorin työntövarren. Tällöin kiinnittäminen ajoleikkuriin on helppoa häränsilmän kautta. Möyhentimen lattarautoihin hitsasin viisisenttiä pitkiä ja neljä milliä paksuja piikkejä. Piikit hitsasin joka toiseen lattaan, jottei laite muutu jyrsimeksi. Laite on sattumalta täysin samanlevyinen kuin ajoleikkuri (stiga park prestige), joten se kulkee samaa uraa koneen kanssa nurmikon leikkaamisen ajan. Peruuttaminenkin on helppoa vaikkakin yhdistelmässä on tuolloin kaksi nivelta :lol: . Vetoaisastakin tuli hullun tuurilla sen mittainen, että kone kulkee laite perässä kuin tuhatjalkainen. Kokonaiskustannukset laitteelle oli noin 5€. Painevarsi löytyi vanhasta ladosta, möyhennin rulla hylättynä metsästä, joten piikeistä jouduin maksamaan :mrgreen: .

Laitan kuvia laitteesta jahka ehdin ja muistan. Kaunishan se ei ole, sillä maalaamiseen en ainakaan vielä ole löytänyt aikaa ja intoa. Tosin pulverimaalauspinta on käynyt mielessä...!
 
Sitäpä tuossa itsekin ajattelin, mutta laite pitäisi tosiaan ensin hiekkapuhaltaa vanhoista maaleista. Lisäksi se pitäisi purkaa, koska akseli on laakeroitu.... :oops: . Laiskuus taitaa viedä voiton.

Sinkityksestä tosin on hyviä kokemuksia. Tein tielanan, jossa on kaikki kallistussäädöt veivein. Tämän härvelin käytin sinkityksessä ja siitä tuli erinomainen. Ko. Laitteeseen olisi nyt sitten Avantin hankkimisen myötä hakusessa kaksi kaksitoimista hydraulisylinteriä veivien tilalle. Saisi vihdoinkin valjastettua laitteen Avanti perään! Tosin nelivetoleikkurikin jaksaa oikein mainiosti kiskoa lanaa. Reikäterä uppoaa oikein komeasti tiehen. Sylintereiden avulla tosin nurmikon pohjien teko olisi huomattavan paljon nopeampaa :D (lue; kaksi kaksitoimisylinteriä hakusessa! :x )

Jos tielana herättää kiinnostusta, niin voinpa siitäkin pistää kuvia!
 
Tässäpä kuvia "reikäimestä" ja tielanasta. Ja jos jollain sattuu olemaan tosiaan kaksi kpl kaksitoimista hydraulisylinteriä niin voisin lunastaa pois kuleksimasta. Tulispahan taas jotain hitsailtavaa :mrgreen:
 

Liitteet

 • IMG_2192.JPG
  IMG_2192.JPG
  131,9 KB · Katselut: 3 189
...siis tielanasta näköjään :lol: . Tietotekniikka on iloinen asia!

Uusi yritys... :?: No tulipahan kuvaan kaikki muukin harrastukseen liittyvä. Taitaa tosin ruveta muistuttamaan enemmänkin liiketoimintaa :shock: :lol:
 

Liitteet

 • IMG_2189.JPG
  IMG_2189.JPG
  125,3 KB · Katselut: 3 192
 • IMG_2190.JPG
  IMG_2190.JPG
  91,9 KB · Katselut: 3 169
 • IMG_2191.jpg
  IMG_2191.jpg
  119,7 KB · Katselut: 3 162

Uusimmat keskustelut