Poijjaat, verottaja ei hyväksy avanttia metsätöihin? | AvantClub - Keskustelupalsta

jfi

Jäsen
Keskustelun aloittaja
1.4.2011
1
0
1
Terve,

Kovasti olen googletellut aiheesta ja kysynyt vastausta verottajalta. Tässä alukuun vastaus verottajalta, kun kyselin Avant 220:sta ja metsäkärrystä ja hallista kokoonpanoa varten:
"Yksityistalouden käyttöön otetun puutavaran teosta ja kuljetuksesta tai esim. yksityistaloudessa käytetyn hakkeen teosta ja kuljetuksesta aiheutuneet kulut eivät ole metsätalouden pääomatulosta vähennettävissä olevia kuluja. Eri laitteiden käyttöä yksityistaloudessa käytettyjen puiden korjuussa tai esim. hakkeen teossa ei katsota metsätalouskäytöksi selvitettäessä koneen lukemista metsätalouden kalustoon. Myöskään koneiden käyttökulut eivät tällöin ole vähennettävissä miltään osin metsätalouden pääomatuloista. Rakennuksen osalta voidaan hyväksyä metsätalouden vähennykseksi se osuus rakennuksen poistosta, joka vastaa metsätalouden käytön osuutta koko rakennuksesta.

Verovelvollisella on selvitysvelvollisuus siitä, millä tavalla hän on hankkimaansa kalustoa tai rakennuksia käyttänyt varsinaisen metsätalouden käytössä. Yksityistalouden tai muun tulolähteen esim. elinkeinotoiminnan käyttö ei oikeuta vähennykseen metsätalouden verotuksessa."


Olipahan siinä selitystä. Tummensin siitä ne pahimmat kohdat. Oikeesti voisi tummentaa koko tekstin. Saisiko herroilta kysellä kokemuksia, että miten on käynyt Avantin kanssa vastaavassa kokoonpanossa kotipiha+4 ha metsää? Oliko onnistumisia ja millä keinoin?

Joskus muistan kuuleeni, että koneesta yli 50% pitää olla metsäkäyttöön, mutta pitääkö tämä paikkansa?

Tuon hallin kanssa on vähän helepompaa, kun voi poistaa siltäosin, joka on metsätallouden käytösä. Tosin näyttövastuuhan siinäkin on.

Helppohan soon isomphain poikhain sanua, ett'ei noin pienell pläntill kannat koneith ottaa ja varsinkhaan tuommost, mutt pienest noon isotki synthyny ja mun äitee se vasta pien ol.

t: Jorma
 
En tunne metsätalouden verotusta, mutta näin maalaisjärjellä tuntuisi, ettei menot voi olla vähennyskelpoisia jos tulotkaan eivät ole verotettavia. Tuossahan puhuttiin yksityistalouden käytönalaisesta osasta. Jos omaan käyttöön otat puuta niin miten menot ovat vähennyskelpoisia vai ovatko metsänhoitoon liittyvät hankinnat vähennyskelpoisia?
 
Tässä lienee kysymys samasta asiasta kuin aiemmassa verokeskusstelussa jossa verottaja oli hylännyt alv ym vähennykset vedoten esim mainosmateriaaliin jossa korostetaan vapaa-ajan käyttöä. Ajopäiväkirjalla asia selvinnee, mutta siinä on tekemisen vaiva ja verot pitää ensin maksaa ja sitten hakea takasin. Veropäätöksestä valittaminen hallinto-oikeudessa on maksutonta ja valittaa kannttaa aina kun on itse oikeassa;) http://www.finlex.fi löytyy lait ja ennakkopäätökset. Tuoreempia päätöksiä http://www.oikeus.fi
 

Uusimmat keskustelut