Poliisi pysäytti Avant-kyydissä! | AvantClub - Keskustelupalsta

jets

Jäsen
Keskustelun aloittaja
18.5.2010
953
0
16
Näin kävi. Eli ilmeisesti menossa oli jokin poliisin tehotarkkailu kun oli paljon LP-yksiköitä liikenteessä. Ajelin mökiltä kotiin päin Avant kärryssä, mukana 150-kaivuri, trukkipiikit ja 105cm kauha sekä vielä betonimylly.

Syynä pysäytykseen: pari valoa kärrystä kaputt, kärryn varmistusvaijeri ei saa olla vain lenkillä koukun ympäri (piti kiinnittää karbiinilla autoon) ja rengaspaineet kärryssä alhaiset.

Tulos: "Laittakeehan valot kuntoon." (eli ei sakkoja, pamppua, piiskaa tai vankilaa)

Tarkistin paineet ennen mökille lähtöä ja varmistin kumpaankin renkaaseen 2.5 baria. Taitaa olla liian vähän. Mikähän olisi oikea? Laitoin sitten 3 baria huoltoasemalla, minne ohjasivat tarkastukseen. Vaan tuntui että vieläkin taitaa olla liian vähän.

Ajelivat muuten pitkään perässä, varmaan tarkistelivat siinä ajellessa valmiiksi kamojen painoja sun muuta. Kehuivat kuorman kiinnityksiä.

Mutta ehdinpä siinä moneen kertaan poliisiauto perässä miettimään syntyjä syviä, että mikähän nyt on vialla..
 
Raskasta kalustoa vahtasivat ainakin täällä hämeessä. Olivat vaakojen kanssa ratsaamassa. Tarkista renkaista ihan alkuun niiden maksimi kuorman jonka rengas kantaa ja maksimi täyttöpaine. Jos renkaan kantokyky ei riitä niin sisä on vaikea saada ryhdikkääksi kovilla paineillakaan. Leveämpää rengasta alle ja mielellään C-rengas, niin pysyy paremmin ryhdissään.
 
jets sanoi:
Kehuivat kuorman kiinnityksiä...

Tästä täydet pisteet. Veikkaan, että polliisitkin arvostivat sitä ja jätti sakottamatta toimimattomista valoista. Kunnollinen kuorman sidonta on kaikkein tärkeintä. Oon kerran nähnyt kun lautakuorma repee motarilla. Pari edellä ajavaa sai osuman. Mä selvisin onneks vasenta kaistaa ohi täpärästi lentävien lautojen lomasta :?
 
Timberman sanoi:
jets sanoi:
Kehuivat kuorman kiinnityksiä...

Tästä täydet pisteet. Veikkaan, että polliisitkin arvostivat sitä ja jätti sakottamatta toimimattomista valoista. Kunnollinen kuorman sidonta on kaikkein tärkeintä. Oon kerran nähnyt kun lautakuorma repee motarilla. Pari edellä ajavaa sai osuman. Mä selvisin onneks vasenta kaistaa ohi täpärästi lentävien lautojen lomasta :?

Ajelin pari vuotta sitten tuusulan väylää klo 16 pintaan kun risteyksestä tuli auto kuljettaen fillaria koukkutelineessä. Kaistan vaihdossa fillari sitten irtosi telineestä ja rupesi pomppimaan joka suuntaan. Muutama sai osumia ja alkuperäinen kyytijä lisäsi vauhtia.

Keväisin näkee teiden varsilla kun on ollut tarjouslautakuorma menossa mökille ja takapainoinen kärry on lähtenyt käsistä vetoauton kanssa. Etenkin pyykkinarusidonnat ovat aika hulppeita.
 
Jos C renkaat on niin 3,5-4 baria saa (/pitää) laittaa. Meillä matkailuvaunussa 3,5bar ohjepaineet 185R14C renkailla, vaunulla 1200kg kokonaismassa.

Kuormasta päätellen on aika jämäkkä kärry että varmaan C renkaat siellä alla pyörii?
 
... Ja kannattaa silmän sijasta luottaa rengastehtaan antamiin arvoihin paineiden suhteen. Jos laittaa liikaa, alkaa rengas kulua keskeltä. Renkaiden numeroista saa selville kantavuuden, eli esim. 14-195/70 93 numerot kertovat että renkaan leveys on 195 profiili 70 (leveyden ja korkeuden suhde) ja load index 93. Toi LI luvun pitää olla sama tai isompi kuin kärryyn lastattava paino kaikkine ylikuormineen on jaettuna renkaiden lukumäärällä. Renkaan Li ja laakerit ratkaisevat kestääkö kärry tiellä maantienopeuksilla täydellä kuormalla.

Li taulukko löytyy linkistä:

http://www.rengas-online.com/Reifenbezeichnung.html
 
Tänks. Vissiin C-renkaat on juu. Täytyykin tutkia että mitkä on viralliset paineet. Viime kesänä en erityisemmin lätsähtämistä huomannut. Kärry on respon kippikärry, pituutta kolme ja puoli metriä ja leveyttä sata kahdeksankymmentä senttiä. Kokonaispaino on muistaakseni 1400kg. Ei ollut painoista valittamista poliisilla, tutkivat kyllä rekisteriotettakin tarkkaan, arveli vaan ettei noilla painoilla noitten renkaitten pitäisi olla noin läsässä.

Li-tieto olikin uutta. Kiitän.
 
Mulla kans renkaat länässä,vaik paineet on kohdillaan kun laitan kuorman päälle. Kärryssä kuormaa joku 1400kg ja kantavuus 1600kg... Tarvinnee vaihtaa kärryä!!! (tai renkaita, varmaankin Kiinalaiset) ;)
 

Uusimmat keskustelut