Puomin ilmavaivat | AvantClub - Keskustelupalsta

hymykuopat homeessa

Jäsen
Keskustelun aloittaja
20.8.2015
23
0
1
640:ssä on häiritsevä ominaisuus ("joka ei siis ole vika"): puomin hydrauliikkaan ilmestyy jostakin ilmaa. Ei johdu, ainakaan välittömästi, sinänsä virattomista, kellunnasta tai sofdrivestä. Ilmaus jatkuvasti on riesa, josta tuppaa tulemaan roskia niskaan. Vanhassa peltikuorisessa viissatasessa ei tätä säikytintä ole koskaan esiintynyt, vaikka pitäisi, jos selitykset ovat oikeat. Onko joku keksinyt oikean selityksen ja ratkaisun tähän käyttöintoleranssiin?
 
Teleskoopin omavaltaisista, arvaamattomista, liikkeistä on kyse. Yhden selityksen mukaan oire johtuisi männänvarren tuomasta tilavuuserosta eri puolella mäntää. En ymmärrä sitä, miksei vanhassa viissatasessa tätä ilmiötä esiinny missään olosuhteissa, edes joystikillä käytettynä. Kuljetin tänään kuution klapihäkkejä ilman merkkiäkään ilmavaivoista. En tosin uskaltanut nostaa kuormaa ylös (klapit olis voinut tulla katolle). Ilma saattoi olla männän toisella puolella. Kellunnan kytkemisellä ei ollut muuta havaittavaa vaikutusta, kuin vakaaja katosi. Puomi oli kivikova vaikka perän keveys "kuului" selvästi. SoftDrive on, ja on aina ollut, täysin hukassa. Paikallinen huolto väitti sen toimivan.
 
Teleskoopin ilmavaivat johtuvat todennäköisesti koneen käytöstä matalilla kierroksilla kun kuormaa lasketaan. Eli taakan massa vie sylinteriä nopeammin puin pumppu tuottaa korvausöljyä männän toiselle puolelle. Nämä vaivat on helpoiten vältetty kun napsauttaa 2 pumppua käyttöön tai kierroksia koneeseen että pumppu tuottaa lisää öljyä.
SmootDrive toiminnan huomaa kun puomi laskee hieman kytkettäessä kellunnan päälle. puomin tulee tosi olla hieman nostettuna, eikä levätä ala-stopparilla, että sille on liikevaraa.
 
Huollolle kiitokset nopeasta reagoinnista. Kokeillaan, kunhan sateet taukoavat. Pääsääntöisesti vältän teleskoopin käyttöä raskaalla kuormalla, mutta pienet kierrosluvut ovat kyllä olleet tällöin käytössä. Teleskooppi on kyllä joysticillä äkäinen, puhumattakaan kahdella pumpulla. Miksi tätä ilmiötä ei ole vanhassa viissatasessa? Siinäkin tosin kahdella pumpulla teleskooppi pudottaa löysät kuormat, jos on kierroksia. Teleskoopin käyttö vivulla vaatii refleksien korjaamista.-- Onneksi Avantteja ei ollut 50-luvulla. Olisi voinut koulunkäynti häiriintyä. Maatalouden katteilla ei kyllä olisi silloinkaan helposti Avantille löytynyt ymmärrystä. Nimenomaan ymmärrystä.
 

Uusimmat keskustelut