Puskulevy 1400 | AvantClub - Keskustelupalsta

Haavisto

Jäsen
Keskustelun aloittaja
26.1.2013
43
0
6
Pikkuhiliaa alkaa tuo 140cm puskulevy tuntumaan kapealta 520 Avantin edessä. Nyt kiinnostaisi hankkia nuo lisäsiivet.

Mutta muutama asia mietityttää, joku jos omistaisi ne lisäsiivet niin voisi olla avuksi.

- Missä asennossa lisäsiipi on kun levy on käännetty ääriasentoonsa ja siivet on keräävässä asennossa? (Eli se siipi joka menee "edellä") Onko suoraan eteenpäin vai loivassa kulmassa?

- Onnistuuko lumen sivuttain siirto kun siivet on keräävässä asennossa?

Avantin sivuilta kun kattoo ni näyttää että ovat melkein itse levyn suuntaisia kun ovat keräävässä asennossa. Tai sitten vain kuvat ja vilimi hämää.
 
Kokemusta on. Oli sellainen kiinni 220 mallissa talvi 2010-2011.
Eli keräävässä asennossa se "etusiipi" osoitta pienessä kulmassa eteenpäin ja se "taempi" lähes suoraan sivulle. Toimii hyvin. Se taempi vähän kun runttaa lumet reunaan ja yli! Ostin myös ensin ilman siipiä mutta meölkoisen nopeasti hommasin siivet! Lisäsi "tehoja" varmaan 50%!

Ja keräävänä on melko nopea aurata isompia pintoja! Kokonaisleveys on keräävänä noin 175cm
 
Google Sketchup-tietokoneohjelmasta kiinnostuneena tekasin tommosen:

11788518.jpg


Steffe, näyttääkö lisäsiipien asennot yhtään tutuilta? :D

Muuten, Google Sketchup on erinomainen 3D ohjelma jolla voi suunnitella Vihreään Koneeseen uusia työlaitteita ;) Pystyy tarkastelemaan miltä se työlaite tulisi näyttämään.
 
Ja onnistuu myös tuo lumen sivuttain siirto, jos ymmärsin mitä tarkoitat. Levynä sama 140+lisäsiivet keräävässä asennossa.
Mulla on piha n.50m pitkä, kapeimmillaan aurattava alue on n.4m ja leveimmillään yli kymmenen metriä talon edessä. Putsaan pihan levyllä siten että ajan ekana levy "poikittain" talon seinän vierustat, portaan edustat yms. ja työnnän lumet siis sen puolitoista metriä (auran leveyden verran) pois talon seinustalta. Sitten toiseen suuntaan takaisin, lumivalli on nyt kolme metriä seinustalta jne. kunnes pihan reuna tulee vastaan ja koko pihan lumet on siirretty reunaan ajellen tuota pitkää sivua edestakaisin aina aura vinossa.
Jos lunta on tullut reilusti ja se vallin koko kasvaa johonkin puoleen metriin, alkaa lumi tulemaan levystä yli ja silloin joutuu pukkaamaan lunta kuten kauhalla suoraan pihan reunaan.

Samalla tavalla puhdistuu sitten varsinainen ajotie, ensin ajetaan keskeltä ura auki ja siirretään lumet lähemmäs toista reunaa ja sitten vielä joutuu ajamaan pari kierrosta reunoilla kun leveys levyssä ei riitä siihen että menisi koko tien leveys kahdella ajolla.

Kuva on kyllä lähellä totuutta.
 
Terve
Lissään tähän, että kun ne lisäpalat vaihtaa puolelta toiselle on auran levy suora paloineen päivineen. Eli palojen toinen asennustaso on vino ja toinen suora.

Terv. KaiK
 
Mulla on STPn kuvauksen kaltainen piha ja kauhalla lykkääminen on hidasta, kun pitää ottaa moneen kertaan kauhan reunojen yli menevä lumi. Aurailen nyt 130 cm kärkikippaavalla. Lumilingosta on parista versiosta kokemusta, toisen myin ja toinen hajosi. Linko toimii hyvin vain kun maa on jäässä. ja taidan toistaiseksi lopettaa linkokokeilut.

Meillä on pihassa pari polkua, puupinolle ja lenkkipolulle. Polkujen leveys on nyt sopiva ja leveä kauha veisi puskat mennessään. Työlaitetta ei viitsisi joka aurauskerralla vaihtaa ja kysymys kuuluukin että mikä on 140 cm levyn kapein ajoleveys jatkopalojen kanssa? Ja 2m levyjen omistajille sama kysymys.
 
Maasturisti sanoi:
... levyn kapein ajoleveys jatkopalojen kanssa? Ja 2m levyjen omistajille sama kysymys.

Tarkoitat siis käännettynä äärikulmaan, jatkopalat suorassa asennossa? Muutamia senttejä taitaa säästää kokonaisleveydessä kun jatkot on keräävässä asennossa.
Pääsen meidän talliin sisään ja vielä on varaa ~10cm puolellaan karmeihin. Oviaukolla kokonaisleveys muistaakseni 2500mm.
Leveähän se on, ilman jatkopaloja jo vähänkään isompaan alaan toivottoman kapea.
Jatkopalojen ruuvaaminen on vaan aika tuskainen homma tehdä, edes pari kertaa talveen. Hiukan pitäisi niitä reikiä siirtää kauemmas levystä, nyt ei räikkälenkki mahdu väliin kunnolla ainakaan joka pulttiin ja nylocit pitää vielä vastaan sopivasti, ainakin pariin kertaan avattuina. Ja huulilevyjäkin pitää jatkoista säätää jos oikein haluaa priimaa. :geek:

Otan vielä tarkat mitat kun käyn tallissa seuraavan kerran.
 
Maasturisti sanoi:
Lumilingosta on parista versiosta kokemusta, toisen myin ja toinen hajosi. Linko toimii hyvin vain kun maa on jäässä. ja taidan toistaiseksi lopettaa linkokokeilut....

Mikään menetelmä ei toimi yhtä hyvin ennen kuin maa on jäässä. Etenkin jos alusta on vähänkin pehmeämpää. Asfaltti, kiveys tai muu vastaava on sitten ihan eri juttu.

Meillä pihan lisäksi vähän tietä ja aurattavaa polkua noin 0,5 km. Kauhalla lumitöiden teko on yhtä edestakaisin ajelua. Hidasta ja työlästä. Auralla taas ei lopputalvena tee mitään, kun aurausvallit nousevat auraa korkeammiksi. Lumilinko on osottautunut aivan ehdottomaksi. Linkoomaan lähtiessä laskee puomin alas, säätää lingon kulman sopivaksi, napsauttaa puomin kellunnan päälle ja antaa mennä. Saa ajaa rauhallisesti tasasta tahtia. Peruuttaessakaan ei tartte lingon säätöihin koskea. Vain heittotorven suuntaa joutuu säätelemään etenkin tuulisella ilmalla :mrgreen:

Mutta, makuja on monia. Kaikki ei sovi kaikille. Samoin eri tilanteita. Mä olen lingon jälkeen aika pitkälti auran käytöstä luopunut. Vain syksyllä ensilumien tullessa tulee aurailtua.
 
Jaa. Mä käytän kaikkea. Aurailen pihoja lumisiipikauhalla, leveys 180-301cm. Siihen loistava. Auraan varikon piha nivelauralla(kun sattuu olemaan(myynnissä sinänsä)) ja tähän aikaan vuodesta ainoa järkevä tien ylläpitäjä on linko!

Kai mut voi luokitella sekakäyttäjäksi!
 
Joo varmaankin 1 toimi linko levitettynä 140cm nieluun olisi optimaalisin vaihtoehto 20hp koneen nokalle.

2 toimi lingossa jää kieputus aika vaisuksi.
 
Jos olisi cruisecontrollia niin voisi mennä kaville välillä. On kyllä hidasta jos luntaa on 20cm! Jos vain putsaa tien reunat niin pääsee kyllä ajelemaan ehkä 5+km/h.

Mutta hyvä vekotin. Oma arvio on että 2vaihelinko hydraullisena vaatii kyllä potkua koneessa. Itsellä kokemus 420 ja 630 koneesta ja sekä 110 etä 140 cm linko.
420 antaa 175bar a 31 l/min ja 630 antaa 200 ja 44. Tuo 630 heittää oikein mukavasti mutta 420 vaatii kyllä pakkaslunta ja erittäin hiljainen ajonopeus.

Itse en suosittele 2vaihelinkoa pienemmille koneelle kun 630. Ei riitä potkua!
 
Eli voi vaikka lingotessa käyä puhelimella planetin sivuilla ;) Tarttis varmaan kerruusiivet jottai vois ajella vähä lujempaa...?
 
Mitkä siivet?
Ongelma on se että sieltä ei saa ulos sitä lunta siinä tahdissä kun kone murskaa/kerää sitä. Eli heittokapasiteetti rajoittaa aina lingot.
 
Niin siis semmoset siivet jokka kerää sen lumen siihen nieluun. Vähä niinko v-lingoissa. Mutta ei se palioo auta jos ei linko kerkiä heittämään.
 
Haavisto sanoi:
Kuinka nopeeta niillä lingoilla voi oikeasti ajaa? Sellaisessa ~20cm lumessa?

20cm on kyllä aika paljon ja silloin vauhti pitää olla melko hidas. Normaalisti meilläpäin lunta kerralla on 5 - 10 cm ja silloin voi ajaa aika huoletta melko lujaa. Näppituntumalla ainakin puolet huipuista. Kapeaa polkua ei juuri muutenkaan lujempaa uskaltaisi ajaa.

Tossa VIDEO saa jotain käsitystä ajonopeudesta. Lunta on kyllä enemmin kuin 10cm, mutta tuskin silti 20cm. Lumi on kevyttä pakkaslunta, minkä näkee jo pölinästä. Suojalumi tukkii linkoa hieman herkemmin ja on tarkempi ajonopeudesta. Ylinopeutta ei saa ajaa, mutta muuten suoja ei vaikuta paljoa varsinaiseen linkousnopeuteen.

Juu, ihmettelen Avantin nykyistä linkopolitiikkaa. Vanhalla 1-toimisella lingolla 20 heppanen kone ja 420:n 31l/min/185bar riittää mainiosti. Ei tarvitse edes huudatta konetta täysiä. Harmi etteivät enää valmista noita. Ovat mun mielestä hyviä linkoja ja sopivat just hyvin 200 ja 400-sarjan koneisiin. Olisivat varmasti halvempiakin kuin nykyiset 2-toimiset, jolloin hinta sopisi paremmin useammalle "kotitarveavantistille".
Joo varmaankin 1 toimi linko levitettynä 140cm nieluun olisi optimaalisin vaihtoehto 20hp koneen nokalle.

Allekirjoitan. Mun nykyinen linko on 110cm levee ja tehojen puolesta vois olla vähän leveempikin.
 
Timberman sanoi:
420:n 31l/min/185bar

Kiitos oikeista lukemista! 185 bar oli se paine eikä 175 niin kuin kirjoitin.

Allekirjoitan kyllä ajatus siitä että olis tarjolla 110-120 cm leveä 1- vaihelinko noille pienemmille koneille. Kyllä 2-vaihe linko on loistava jos vain potkua löytyy!

Linkoessa kannattaa virittää iPadi hyttiin niin voi surffailla palnetalla yhtä aikaa! :lol:
 
1-vaihe lingossa on vain se korkkiruuvi missä on heittolavat keskellä yleensä. 2-vaihelingossa on erikseen korkkiruuvi ja sen takana on heittosiipipyörä. Näissä Avantin lingoissa kummassakin, sekä korkkiruuvissa että ropellerissa on omat hydraulimoottorit. Tämä nielee jonkin verran hydrauliikkatehoja!

1-vaihelingon yksinkertaisuus on valtti mutta ammattimaisempaan käyttöön kyllä 2-vaihelinko on kova sana jos vain potkua löytyy litroina ja paineena!
 
Nojoo tarkoitin siis että kumpi nielee enemmän lunta, linkojen rakenne ei ollut epäselvä. :D Ois pitänä selittää paremmin :)
 
Kyllähän ne kumpikin nielee jos vain potkua on koneessa!

1-vaihelingon yksinkertaisuus esim tukkiintuessa on yliveto! Pieni ravistus ja taas mennään. 2-vaihelinko kun menee tukkoon niin on sitten melko tukossa...

Ajattelin itse virittää tuota mun linkoa ensi talveksi. Pitää tuo heittorööri vähän muuttaa...
Ehkä tuota hydrauliikka puolta pitää myös muuttaa... Saas nähdä.
 
Timberman sanoi:
Maasturisti sanoi:
Lumilingosta on parista versiosta kokemusta, toisen myin ja toinen hajosi. Linko toimii hyvin vain kun maa on jäässä. ja taidan toistaiseksi lopettaa linkokokeilut....

Mikään menetelmä ei toimi yhtä hyvin ennen kuin maa on jäässä. Etenkin jos alusta on vähänkin pehmeämpää. Asfaltti, kiveys tai muu vastaava on sitten ihan eri juttu.

Meillä pihan lisäksi vähän tietä ja aurattavaa polkua noin 0,5 km. Kauhalla lumitöiden teko on yhtä edestakaisin ajelua. Hidasta ja työlästä. Auralla taas ei lopputalvena tee mitään, kun aurausvallit nousevat auraa korkeammiksi. Lumilinko on osottautunut aivan ehdottomaksi. Linkoomaan lähtiessä laskee puomin alas, säätää lingon kulman sopivaksi, napsauttaa puomin kellunnan päälle ja antaa mennä. Saa ajaa rauhallisesti tasasta tahtia. Peruuttaessakaan ei tartte lingon säätöihin koskea. Vain heittotorven suuntaa joutuu säätelemään etenkin tuulisella ilmalla :mrgreen:

Mutta, makuja on monia. Kaikki ei sovi kaikille. Samoin eri tilanteita. Mä olen lingon jälkeen aika pitkälti auran käytöstä luopunut. Vain syksyllä ensilumien tullessa tulee aurailtua.

Minä aurailen pääasiallisesti 2500 mm puskulevyllä, on tienpätkää, pihaa ja polkua jne. syksystä kevääseen eikä ole mitään ongelmia vallien kanssa kun tönäisee teleskooppipuomi ulkona muutamista kohdista vallin ojan taakse, seuraavalla kerralla siipi taas tyhjenee näihin aukkokohtiin. Tuli kokeiltua 1400mm lumilinkoa ja en minä kyllä kokeilun jälkeen ole käyttänyt, erittäin hidas ja tehoton tai linkon ulosheitto on erittäin tehoton, naapurifirman lumilinkoon on saatu välityksillä lumenheitto tosi hyväksi, ihan eri luokkaa kuin Avantin linko.
Kärkikippaava 1800mm lumikauha on taas erittäin hyvä, nopea ja matala tyhjennyskorkeus kun tarvitsee siirtää lunta, jos mennään ihan koskemattomalle eli auraamattomalle alueelle avaamaan polkua tai tietä, siinäkin kärkikippaava lumikauha on todella hyvä
 
Aheikkila sanoi:
Maasturisti sanoi:
... levyn kapein ajoleveys jatkopalojen kanssa? Ja 2m levyjen omistajille sama kysymys.
Otan vielä tarkat mitat kun käyn tallissa seuraavan kerran.

Nonnih, 2250mm oli oviaukko kun ovet vievät vähän hyötyleveyttä myös. Aura siipipalat keräävänä ja äärikulmaan käännettynä jäi ~1900mm kieppeille.
Senverran viistot ne siipipalojen ulkoreunat ettei kokonaisuus taida juuri leventyä vaikka kääntää palat suoraksi auraksi.
 
Omaan silmään näyttääkin että vähän turhan loivassa kulmassa ovat keräävässä asennossa :? Toisaalta jos ois jyrkempi kulma niin ääriasentoon käännettynä taaempi lisäsiipi osoittaisi etuviistoon. Mutta ei se varmaankaan haittaisi :) Ite tarvihtisin semmosia jyrkkäkulmasia lisäsiipiä, keräystä on enemmän ku sivuttainsiirtoa tuossa omalla pihalla.

Tarttee suunnitella ja tehä ite :p
 

Uusimmat keskustelut