STP

Jäsen
Keskustelun aloittaja
19.7.2009
67
1
8
220 avantin 140cm leveä puskulevy antaa periksi kuskin penkiltä katsoen oikealle puolelle, eli valuu hiljalleen oikealle suoraan puskiessa. Myös levy nostettuna ilmaan levyn pystyy vääntämään käsivoimin kokonaan oikealle. Levy kyllä kääntyy vielä molempiin suuntiin sylinterin voimin, mutta menee vasemmalle selvästi laiskemmin. Hydraulineste vuotojakaan en huomannut mistään? Mitähän tuolle keksisi, vaiko varaosaa tehtaalta :?:
 
Kokeile ajaa levyä muutamia kertoja ääriasennosta toiseen, jos olisi järjestelmään
päässyt ilmaa, se auttaisi.
Seuraavaksi kokeile vaihtaa pikaliittimet ristiin. -Muuttuuko vika puolelta toiselle?
Näitten kokeilujen jälkeen pohditaan asiaa lisää. :)
 
No niin, nyt on jumpattu seuraavin tuloksin:
Vaihdoin letkut ristiin, ongelma siirtyi toiselle puolelle. Ajelin kuitenkin sen kymmenen kertaa levyä edes takaisin, ei parantanut tilannetta...

Lisäksi tein semmoisen huomion, moottori kävi tässä aika pienillä kierroksilla, että kun levyn ajoi tuonne huonoon suuntaan ääripäähän, ei moottorin käyntiäänessä tapahtunut oikein mitään muutosta rajan tullessa vastaan, sen sijaan tuolla "terveessä" päässä kun tuli raja vastaan, moottori protestoi ja ilmeisesti paineenrajoittimen äänen kuuli kyllä selkeästi. Kovemmilla kierroksilla tuo "rajoitussuhina" kuuluu molemmissä ääriasennoissa.

Ja toinen, sammutin koneen levy suorassa ilmaan ja väänsin käsin suorassa olevan levy ääriasentoonsa, nyt sitten ääriasennon ja puolenvälin väliin tuli tyhjä alue, eli siinä levyä pystyi kääntelemään edestakaisin. Se ei mennyt enään yli alkuperäisen lähtöasennon, mutta oli nyt sen puolet liikematkastaan ihan lerppuna... Kone käyntiin ja toiminta palasi tuollaiseksi kun se oli alunperin...

Pitää kokeilla vielä huomenna kärkikippaavan kauhan kanssa, siinä taisi olla syksyllä kans jotain hämärää kauhan asennon pysymisen kanssa "väliasennoissa", mutta kun ei muista enään tarkasti.
 
Vaikuttaa siltä että puskulevynsylinteri on kunnossa, vika on koneen puolella, joten
muidenkin työlaitteiden kanssa esiintyy ongelmia.

Asian voisi tarkastaa laittamalla painemittari työhydrauliikan pikaliittimeen ja
paineistaa linja. -Todennäköisesti toisessa liittimessä paine nousee ja pysyy,
mutta toisessa paine nousee ja lähtee laskemaan kun poljin vapautetaan keskiasentoon.
Vika lienee työlaiteventiilissä joka nyt jostain syystä vuotaa ja öljy pääsee palaamaan
takaisin säilöön.
 
Vika lienee itse Avantissa...

Kävin nyt aamulla vielä ihmettelemässä ja hoksasin kokeilla työlaitteet irti tyhjiä liittimiä vastaan. Poljinta alaspäin polkiessa toimii niin kuin pitääkin (paineenrajoitin suhisee, moottori protestoi) ja ylöspäin nostaessa sitten pieni havaittava muutos moottorin käyntiäänessä ja eikä sitten muuta. $¤(&_=%... Pitäänee soitella tehtaalle. Vai onko tuossa vielä jotain mitä kannattaisi katsoa?

Edit: soittelin tehtaalle ja käytän tuosta vielä katteet yms. pois paikoiltaan, että näkee ulkoiset vuodot/tiiveyden ulospäin varmasti. Jos on tiivis ulospäin, niin sitten osaa vaihtoon...
 
No niin, tämä ratkesi. Soittelin tosiaan tehtaalle Avant-Saulille keskiviikkona ja purin lopulta venttiilin näkösälle, että näkee jos se vaikka vuotaisi ulos, no ei vuotanut. Sauli pisti uuden venttiilin postiin, se tuli to-iltapäivällä ja illalla venttiili oli vaihdettuna. Jos joku muu joutuu joskus tekemään saman homman, niin se venttiili on sitten tosiaan ahtaasti, niinkuin mua tehtaalta varoitettiinkin.

No nyt on kuitenkin kone takaisin läjässä ja mukava pukata lumia kun puskulevy pysyy asennossaan.