Renkaat trukkipiikkien avuksi | AvantClub - Keskustelupalsta

jets

Jäsen
Keskustelun aloittaja
18.5.2010
953
0
16
Eilen siirtelin 220:llä 500kg sementtisäkkiä. Tai raahasin siis.. Onnistuihan se juuri ja juuri tasaisella maalla, kun vaimon sai peräkoukun päälle painoksi, vaikka meinasi tökkiä silti. Vaan piti säkki saada kuitenkin muutama metri ylämäkeäkin menemään. Tähän ratkaisuksi keksin laittaa muutamia lautoja mäkeen niin, että trukkilavan etupäätä saattoi liu'uttaa pitkin lautoja mäkeä ylös. Laudatkin olivat sopivasti märkiä, joten lasti liukui melkein kivutta. Mäki oli lyhyt, mutta alta liukuvaa sepeliä.

Aikani asiaa pohdin ja totesin, että pyörät olisivat auttaneet melkoisesti. Piikkien päihin tai muualle sopivat pyörät olisivat auttaneet huimasti.

Tällaisia virityksiä lienee olemassakin, muistelisin, mutta onkos planeetalla aiheesta lisätietoa/vinkkiä? Mistähän pyöristä väsäisi sopivan systeemin, jonka voisi sitten painavan lastin alle tai piikkeihin ujuttaa? Varmaan jotkin melko pienet ilmatäytteiset?
 
Samantyyppisen ongelman kimpussa minäkin viikonloppuna. Piti nostaa laituri veteen. Laitoin minikaivurin päälle ja liina/koukku kauhan yli joten sain mahdollisiman pitkän varren - ongelma vain että vanhan 528'in peräpää reippaasti ilmassa - jouduin hakemaan pojan Avantin rattiin ja menin itse 100+ kiloisena seisomaan Avantin perälle. Vähän hyppimällä laituri nousi sen viisi senttiä maasta jotta sain märät laudat alle ja sitten vitkuteltiin 15metriä etupyörillä tasapainoillen. Hyvin se näinkin toimi. On nämä vain ihmelaitteita nämä Avantit...
 
Samoja miettinyt joskus.
Mutta ensialkuun mun ehkä kannattaisi keventää trukkipiikit, poistaa traktorikiinnikkeet yms.

Seuraavaksi voisi olla syytä miettiä akseli+rengas-patentti jonka uittaa raskaan kuormalavan toisen pään alle, tällöin 218:n tarvitsisi nostaa maasta irti vain 50% 500kg betonisäkistä.
Ahneella jaskainen loppu, seuraavaksi tietysti tilaan 1000kg säkin...
 
Juuri tuommoinen pikkuinen yksiakselinen lavetti olisi kätevä painavan kaman siirtelyyn. Esim. ehjän säkin voisi tönätä sen päälle kumoon, kun kärry kippiasennossa. Jos hyvin sattuu, niin painopiste on fifty-sixty jolloin sitä tonnin säkkiäkin voi liikutella tasamaalla. Korkeuserot onkin sitten eri juttu.
 
Juurikin tuommoinen olisi hyvä. Veikkaanpa että valmiinakin ratkaisuja löytyisi. Tuonhan voisi varmaan puuhastella jostakin muusta lavetista tai missä nyt renkaat sattuu olemaan.
 
Yksi sovellutus löytyy, ns. isokauha kärry.

http://www.quick-attach.com/attachments/dumpingbox

Samaa pyöräparia voisi käyttää tasoituslanassa, kun ei "laatikko" ole käytösssä

http://www.terosa.fi/tuotteet/tienhoitolaitteet/terosa-tiehoeylae

Kyseinen pyörämalli ei taida sopia trukkipiikeille.

Terv Kaik
 

Uusimmat keskustelut