Repijä | AvantClub - Keskustelupalsta

Mokki90

Jäsen
Keskustelun aloittaja
23.9.2011
9
0
1
Alahärmä
Nyt alkoi sen verta paljon tympimään nurmen pinnassa kasvavat puiden juuret, että oli Avanttiin saatava pikaisesti jonkin moinen repijä. 12mm ja 20mm plootua löytyi jo omasta takaa ja kynnet kävin ostamassa Seinäjoelta. Siitäpä sitten värkkäilin kahden illan ratoksi työkalun jolla tuntuu lähtevän kivet, kannot, juuret ja muut todella vaivattomasti. Koko helahoito on leikattu plasmalla(Nova L-100) ja kulmahiomakoneella reunat hiottu ja siistitty. Työtunteja suunnitteluun ja tekemiseen meni yhteensä n.10 tuntia + maalaus pari päivää.
 

Liitteet

 • Puhelimesta (5).jpg
  Puhelimesta (5).jpg
  182,6 KB · Katselut: 4 123
 • Puhelimesta (8).jpg
  Puhelimesta (8).jpg
  200,8 KB · Katselut: 4 117
 • Puhelimesta (15).jpg
  Puhelimesta (15).jpg
  255,7 KB · Katselut: 4 111
 • Puhelimesta (17).jpg
  Puhelimesta (17).jpg
  366,5 KB · Katselut: 4 124
No onpas syntynyt komea "pitkäkyntinen" ! Varmaan tehokas työkalu kivillekin.
Miten sitten puiden käy.. saattaa tulla keltaisia neulasia!?
 
Joo ei puiden nyt niin väliä. Kuolee tai ei, kunhan leikkurin terä ei hakkaa jatkuvasti pintajuuriin. Jos puut kuolee, niin poistan ne kokonaan ja tarkoitus onkin ottaa varmaan jossain välis. Hienosti se noinkin pienen Avantin noukalla pelaa, mutta teleskooppipuomi olisi iso plussa tuossa vielä.
 
Kirjoitit, että "pienen koneen", isoltahan toi näyttää. mikäs kone sulla on?
Toi on muuten hyvän näköinen, mut tulee mieleen, että jos noi kaarevat sarvet olisi vielä enemmin levenevät ja menisivät sen adapterilevyn alareunaan saakka, niin sillä kauhan kääntöliikkeellä todennäköisesti saisi vielä suuremman voiman. Eli siihen saisi siitä levenevästä "kiilasta" vielä lisää ylöspäin "repivää" voimakomponenttia. Tollaista olen ajatellut itselle rakentaa ja tilasin juuri perjantaina sitä varten adapterin, johon suunnittelin kiinnittäväni toisen levyn pulteilla, jossa nuo koukut ovat. Silloin siihen adapteriin voi kiinnitellä kaikenlaisia rakennelmia, mitä mieleen tulee.
 
320S toi on että voishan se isompikin olla. Mutta saipahan tuollakin sen verran paljon voimaa ja repiviä liikkeitä kuormaajaan kun katkesi toinen ylempi työkalun "kiinniketappi" :D Noh hitsailimpa tapin takaisin ja vielä on pysynyt normaalikäytössä kiinni. Ja tosiaan jos nuo "sarvet" olisi tullut ihan adapterin alareunaan niin olisi voinut olla työkalussa enemmän voimaa. Tuollakin kyllä saa ihan kivasti kynsittyä isojakin kantoja pois. Ei muuta kun lisää työlaitteita rakentelemaan. ;)
 
Kyllä on komeat piikit, minkäs kokosia kantoja lähtee? 15-20 cm? Väännätkö käännöllä vai vedätkö koneella? Tuollaselle ois kyllä käyttöä, pihassa ois kymmenkunta 15cm pihlajan kantoa joista pitäs päästä eroon + kiviä paljon. Mitenköhän tehois isompiin kantoihin jos vähän terottelis piikkejä tyvestä, toimis samalla niinkun leikkurina?
 
Kyllä sillä lähtee komeesti kun aloittaa juurien päästä tavallaan löyhdyttämään kantoa. Tais olla halkaisijaltaan ainakin sen 25-30 cm kun koivunkannon nykäisin ja sitten noi pari vuorimännyn tuoretta kantoa. Oikeestaan käännöllä ja nostamalla juuria sen kannon saa löyhälle ja isoimmat juuret esille. Sekin voisi toimia jos teroittais teräviksi nuo rungot niin katkeais juuret samantien. Puskat lähtee kans hienosti yhdellä kuokkaisulla.
 
Kyllä se on nyt sillälailla että täytyy alkaa omaan koukkuun metsästämään tavaraa, harmi kun täällä Lahdessa toi rauta on niin kortilla yksityiselle. Tuollainen plasma menee kyllä kans hankintaan, on kätevä varmaan monissa leikkuuhommissa, itelle riittää tosin pykälää pienempi mutta 3 vaihe peli kannattaa varmaan kuitenkin hommata.
 

Uusimmat keskustelut