Ruhonleikkurin vaarallisuudesta | AvantClub - Keskustelupalsta

Leppis

Ylläpito
Keskustelun aloittaja
2.10.2008
4 172
934
138
Kaikilla on varmaan joskus sattunut leikkurin terän eteen kivi. Mullakin niitä on rapsahdellut ennenkin, mutta tänään lähti leikkurista todella vaarallisesti halkaisijaltaan kolmen sentin kivi lentäen 15m matkan kahdesta lasista läpi tehden vielä sisällä välioveen jonkinmoisen kolon. Kiven nopeuden on täytynyt olla kova, koska lentorata on vinosti lasiin nähden ja kivi on tehnyt laseihin vain tulitikkulaatikon kokoiset reiät. Lentorata on ollut juuri ihmisen pään korkeudella!!

Onneksi ei sattunut olemaan ihmisiä kotona ja kotieläimetkin oli muualla. Pelkästään eteisessä lennelleet lasin sirut olisivat voineet tehdä pahaa jälkeä. Kauhulla ajattelen mahdollisuutta ihmisen tai vaikka koiran sattumista kiven lentoradalle. Huh huh.

Tutkin huomenna mistä välistä kivi on oikein lentänyt.
 

Liitteet

  • Kivi_ikkunasta.jpg
    Kivi_ikkunasta.jpg
    58,8 KB · Katselut: 2 983
Oho.

Mulla on kerran sattunu n. d=10 cm seulanpääkivi leikkurin reitille ja terä halkaisi kiven.

Terien pyörimisnopeus on tuplapumpuin melkoinen, joten kivet poistuvat tangentin suuntaan vauhdilla. Tuossa kyllä on tapahtunut melko odottamaton lopputulema.

Onneksi ei sattunut ja jälleen hyvä muistutus siitä että lapset ja eläimet kannattaa pitää kaukana kun konetta käytetään.
 
Aikoja sitten naapuri leikkasi nurmikkoa. Kuului kova pamaus ja äänen lähteeksi selvisi reikä takkahuoneen ikkunan ulommassa lasissa. Terassilta löytyi noin sormenpään kokoinen kivi. Naapurin tontti oli kulmittain tonttiimme nähden (eli yhteistä rajaa vain kivipyykin verran) ja matkaa leikkuupaikasta tuli ehkä 15m. Lentorata oli noin 45 asteen kulmassa ikkunaan nähden. Työnnettävän Solett-leikkurin moottorina oli 3.5HP B&S.

Eli näin voi käydä myös perusvehkeilläkin.
 
Partnerin tönättävään vehkeeseen tuli n. 45 asteen kulmarauta jonka sain sopimaan vain niin että se tuli ulosheittoaukon yläosaan kulma alaspäin. Tuntui olevan tiellä ja kerää ruohoa, mutta raudan tarkoitus lienee poimia ne kivet, joiden lentorata on nousemassa korkeuksiin?
 

Uusimmat keskustelut