Ruohonleikkureiden erot ? | AvantClub - Keskustelupalsta

Timberman

Jäsen
Keskustelun aloittaja
6.3.2010
610
0
16
Tietääkö kukaan mitä eroa on 200-sarjalaisten 1000mm leveissä 218 ja 220 malleissa ?? Paino ja hinta uutena on sama. Joskus aikasemmin on ollut myös malli 216. Onko 200-sarjalaisten eri malleissa niin iso ero työlaitehydrauliikassa, että pitää olla eri leikkurit eri malleihin ?

Noita 200-sarjan leikkureita näyttää liikkuvan jonkin verran kohtuulliseen hintaan käytettynä. Kiinnikkeitä ja liittimiä muuttamalla sellasen saisi helposti sovitettua isomman koneen keulille. Ennen hankintaa kiinnostaisi tietää jotain noista mallieroista :geek:
 
220 mallissa on tehokkaampi pyöritin, eli jaksaa pitkässä ruohossa paremmin! Mutta vastaavasti 216 ja 218 eu jaksa pyörrittää. On niissä eroa...
 
218:n työhydrauliikka tuottaa 23l/min ja 220:n 29l/min, paineet on samat. Eli käytännössä kai 218 leikkuri pyörii nopeammin 220:llä koneella kuin 218 koneella. Itsellä on vanha 216 leikkuri 220:n keulalla. Hyvin toimii ja pyörii aika vinhaa vauhtia.

Isommilla koneilla voi pöyrimisnopeus nousta jo niin korkeaksi, että rikkoo leikkurin. Ainakin kannattaa olla varovainen kaasun kanssa. Lisäksi leikkuujälki on epäsiisti, jos leikkuri on kapeampi kuin itse kone.

Leikkurin ostin kevättalvella Avant -tapahtuman huutokaupasta. Meni vähän kilpahuudoksi, joten silloin ajattelin, että maksoin liikaa, mutta ensikokemukset on olleet positiivisia. Ei tarvinnut kuin vaseliinia nippoihin ja paikkausvaahtoa yhteen renkaaseen, niin kone oli käyttövalmis.
 
Onko kenelläkään lukijalla kokemusta keräävästä leikkurista 220 kanssa? Kiinnostais tietää kuinka pelittää ja onnistuuko sillä syksyllä lehtien keräys nurmikolta?
 
Pitäisi tilata ruohonleikkuri 220:een. Pari kysymystä joihin kiitollisena kommentteja ottaisin:

1) Kannattaako ottaa leveämpi vai kapeampi ruohonleikkuri? Leveysero on marginaalinen ja jotenkin kuvittelisi, että tuo kapeampi on kätevämpi. Mutta onko muita kommentteja tai ajatuksia?

2) Miten puhdistatte leikkurinne? Saako tuon nostettua niin ylös ja pystyyn että painepesurilla pääsee siivoamaan leikkurin?
 
Samaa ongelmaa itsekkin pähkäilin, päädyin levempään ja nyt parikertaa pihat niitettyäni olen kyllä tyytyväinen.
Leveämpi n10cmm puolelleen koneen leveyteen on mielestäni hyvä ei tallaa niittämätöntä, pääsee myös paremmin reunoista niittämään.
Tosin nyt ei sitten ole kokemusta kapeammasta.
Ongelmaan että johonkin väliin ei mahdu, on Avantilla ratkaisu, kaivurit. :lol:
 
ptu sanoi:
2) Miten puhdistatte leikkurinne? Saako tuon nostettua niin ylös ja pystyyn että painepesurilla pääsee siivoamaan leikkurin?
Itselläni on 216: leikkuri ja puhdistan sen aina leikkuun jälkeen hevosten kaviokoukulla jolla raavin tiiviksi nurkkiin pakkaantuneet jätökset ja muut isommat pois. Painepesurilla sitten koko leikkuri puhtaaksi syksyllä ennen talviteloille laittoa.

Leikkurin saa kohtuullisen ylös ja helpointa se on puhdistaa koneen ja leikkurin välistä eli pitää kallistaa siten että etureuna alas, takareuna ylös.
 
Kaveri osti juuri McCulloch-ruohonleikkurin. Siihen oli laitettu vesiletkun urosnippa päälipellistä läpi niin että voi pestä teräkammion kone käynnissä.
En tiedä voisiko samalla kastella nurmikkoa... :)

Voisi kokeilla samaa avantin leikkuriin. Kyllä terät vettä heittää, olen joskus painanut leikkurin lampeen, josta laakerit ei kyllä tykkää.
 
Tuo pesunippa on hyvä! Talvella voi syöttää suola/hiekkaliuos siitä niin sa käytettyä ympärivuoden myös ruohonleikkuria! :lol: :lol: :lol:

Itsellö oli aikoinaa 220 koneessa tuo 100 leikkuri. Oli hyvä ja ketterä. Mutta leveämpi olisi saanut olla. Mutkissa pyörät aina vähän oikaisi ei leikatun alueen yli. :mrgreen:
 
Ruohonleikkureiden peseminen, etenkin painepesurilla on riskialtista puuhaa. Paineinen vesi tunkeutuu laakereihin, ja tekee siellä tuhojaan. Jos leikkuria ei pyöritä pesu jälkeen, jolloin vesi tulee laakeresita pois, ja sen jälkeen rasvaa niitä, niin remonttia on tiedossa. Ainoa turvallinen tapa leikkurin puhdistamiseen on mekaaninen puhdistus.
 
Samoilla linjoilla myynnin kanssa, leikkuri on sen verran paksusta kamasta rakennettu, ettei ainakaan ruostumisen takia kannata painepesurilla puhdistaa. Onhan sitä tietysti mukavampi säilytellä, kun ei likaa varaston lattiaa. Itsellä kokemusta myös Stigan etuleikkurista n. 20v ajalta, ei ole putsattu leikkuupöytää muuta kuin mekaanisesti, ja sekin vain silloin kun pitänyt tehdä teräremonttia kiveenajon jälkeen. Ei ole vielä puhkiruostunut, vaikka on ohuempaa peltiä kuin avantin leikkuri.