Ruohonleikkuri ääntää | AvantClub - Keskustelupalsta

roivaha

Jäsen
Keskustelun aloittaja
8.4.2010
21
0
1
520+ on ruohonleikkuri vuosimallia 2006, joka on toiminut tähän asti hienosti, mutta nyt kun laittaa 2:n hydrauliikkapumpun päälle kuuluu kuin terä vastaisi reunaan vaikka ei sitä tee. Olisiko jollain kokemusta onko kyseessä laakerivika vai hyrrauliikka pumppuvika?
 
Teriä ravistelemalla (kone ei sitten saa olla käynnissä)löytyy isommat väljyydet laakereista.

Ovatko terät 90 asteen kulmassa toisiinsa nähden? Joskus hammashihnakin saataa heittää yli tai sitten terien murtopultit on katkenneet.
 
Onko tarkka tuosta 90 aseesta? Leikkasin ojanpenkkaa ja siinä leikkuri vastasi maahan ja terät liikahtivat. Teroitin terät ja laitoin paikalleen. Tämän jälkeen tuo ääni kuuluu, jos laittaa toisen pumpun päälle. Leikkurin terien vauhti ilmeisesti tuplautuu tai ainakin huomattavasti nousee. Täytyy ilmeisesti tarkastaa nuo murtopultit..Murtopultteja terissä ei näytä olevankaan, vain keskipultilla kiinni...
 
Eikö siinä ole keskipultti ja kaksi pienempää olisiko M6 murtopulttina.
90 asteen kulmassa on ilmeisesti paras tasapainotus terillä. Terät on hieman ristikkäin, joten päät lyö vastakkain jos ovat samansuuntaisina.
 
1. joo, on keskipultti mutta ei näyttänyt olevan noita 6mm murtopulteja. Täytyy laittaa ne paikalleen. Ilmeisesti leikkurin edellinen omistaja oli syystä tai toisesta jättänyt pultit pois enkä itse ole huomannut niiden puuttuvan kuin nyt kun asia tuli esille. Ihmettelin tuota päiden yhteenlyömstä, kun terät kerran liikahtivat tuohon asentoon osuessaan johonkin mättääseen. 2. Laitoin nuo murtopultit ja tarkistin etteivät terät vastaa toisiinsa. Ei vaikutusta. Suuremmalla nopeudella kuuluu kilinää...Olisikohan laakeri sittenkin vaidon tarpeessa?
3. Joo,,,,eipäs ollut laakerit, vaan yhden terän yläosassa oleva silppuava terä oli katkennut juuresta. Irroitin toisestakin päästä yläterän pois ja johan pelitti. Että näin...
 

Uusimmat keskustelut