ruohonleikkuri harkinnassa | AvantClub - Keskustelupalsta

gravedigger

Jäsen
Keskustelun aloittaja
24.5.2011
106
0
16
Eli tarkoitus olisi hommata ruohonleikkuri 528+:n keulalle. Olisiko tuo 1200mm leveä leikkuri sopiva tähän koneeseen? Paljon kuullut juttuja vanhoista teristä ja niiden liiallisesta kovuusesta, mitä kustantaa jos uusisi kaikki terät kerralla jos hommaan käytetyn leikkurin? Kannattaako satsata keräävään leikkuriin? Kuinka noissa leikkureissa on toteutettu kellunta? Omassa koneessani kun tuota kelluntaa ei ole. Ja millaista leikkuujälkeä on lupa odottaa leikkurilta? Myös kaikenlaiset käyttökokemukset Avantin leikkureista ovat tervetulleita.
 
http://www.avantplanet.com/F1/viewtopic.php?f=6&t=181
...lue tuolta lisää..

Hyvin on Avant ruohonleikkurit työnsä hoitaneet.
Ostin keväällä uuden 1200:n leikkurin ja siinä terämateriaali on
käsittääkseni muutettu paremmaksi. ;)
 
Uudet terät ovat pehmeämpiä, eikä niistä lohkeile paloja kiviin osuessa.
Eivät kuitenkaan niin pehmeät , että menisivät mutkille. Vanhat olivat liian kovat.

Mulla on käytössä myös 1200 leveä leikkuri mallia jotain...vanha siis. Hieman olen kaivannut leveämpää koneen tallaessa ajamantonta kohtaa, joka ei sitten leikkaudu täysin siistiin kuntoon. Sivuttais siirto voisi autaa...silloin kone kulkisi lähes koko ajan leikatulla puolella.

Muutama kohta meillä on pihaassa on niin kumpuava, jossa ei leikkurin kellunta riitä. Joutuu puomia säätämään ylös/alas.
Muuten puomin kellunta on niin hidas, ettei se auta leikkurin kelluttamiseen.
 
Joo, tuo keskustelu valaisikin asiaa paljon. Oli jotenkin jäänyt silmien väliin.. :shock:
Aihetta liipaten; pystyykö testaamaan ilman lisälaitetta toimiiko toinenkin pumppu kun kääntää hydraulivivun asentoon 2 PUMP.
Onko niin että ilman lisälaitetta keulalla ei missään tapahdu mitään muutosta vaikka vipua kuinka vatkaakin edestakaisin..? Kuulostipas rivolta.. ;)
 
Nyt tuli varmistettua pumppujen toiminta niittomurskaimen muodossa ja hyvin pelittää! Ainut miinuspuoli lainaamassani murskaimessa oli tylsät terät. Liian nopeaan ajettaessa pitempi ja märkä heinä paakkuuntuu ja kiertyy murskaimen rullan ympäri ja siivousoperaatio on melkoinen. Onneksi harvempi heinä murskaantui nätisti. Uusilla terillä tulos olisi varmasti jo aivan toinen. Tuli samalla hankittua uudet takapainot, 3 kpl, jotka osoittautuivat välttämättömiksi. Samalla mukaan tarttui käytetty valorauta/turvakaari. Rauta on ympäri kipatusta koneesta ja siis vähän vinkkelissä. Pitää siis käyttää hieman aikaa suoristamiseen. Toivottavasti saan aikaiseksi ennen talven tuloa. Työvalot kun eivät olisi pahitteksi..
 

Uusimmat keskustelut