ruohonleikkuri, keräävä vai tavallinen | AvantClub - Keskustelupalsta

simppeli

Jäsen
Keskustelun aloittaja
12.5.2011
2
0
1
Olen hankkimassa ruohonleikkuria viime kesänä uutena hankitun 520:n nokalle ja puntaroin vaihtoehtoja. Ensinnäkin koneessa on vakio-tr -kuvioiset renkaat, ne tekisi mieli vaihtaa leveämpiin, sillä kone tuntuu jättävän hieman jälkiä ajonvapautuksesta huolimatta. Eli painoa on sen verran, että jälkiä jää herkästi puutarhaan varovaisuudesta huolimatta. Mutta leveämmät renkaat tekevät koneesta leveämmän kuin 1200 leikkuri ja aina siis rengas tallaa leikkaamatonta nurmikkoa. Mieli tekisi keräävää leikkuria, jos se toimisi myös lehtien keräyksessä. Onko millaisia kokemuksia keräävästä vs tavallisesta 1200 leikkurista? Entä jos on leveämmät renkaat, leikkaako tallaantunutta jälkeä hyvin? Hintaero? En tarvitse leveämpää leikkuria, eikä tuohon sitä kai saakkaan. Kaipailen siis kokemuksia ja vinkkejä hankintaa varten.
 
Mulla on ollu pari tavallista mallia ja nyt keräävä 1200 mm.
Renkaina 26-12/12, eli leveys 1300mm.

Keräävä on toiminut kohtuullisen hyvin. Saa pitkän ruohon pois kerralla ilman tarvetta haravointiin ja syksyn lehdet myös.

Puhallinta voisi hiukan modata. Se olisi parempi vasemmalla, niin ei tarttis kiertää konetta tyhjentäessä( kun usein puhallin menee lopussa tukkoon varsinkin pitkän ruohon kanssa) Puhaltimen remontista laitoin erillisen ketjun aiemmin:
http://www.avantplanet.com/F1/viewtopic.php?f=6&t=389

Bioterien kanssa keräävä malli ei toiminut kovin hyvin. Suorilla terillä homma käy.

Pyörien leveydestä johtuu että mutkiin jää nurmelle vähän tukka pystyyn, mutta ajotaktiikalla homman saa oikaistua. Terät pyörii sen verran rivakasti että se siistii laonneet ruohot etenkin kun ajaa hiukan limittäin seuraavan kierroksen.

Tr kuvio jättää jälkensä uudelle pohjalle ja sammaleelle mutta kunnolla perustettu parivuotias nurmi kestää koneen hyvin, kunhan ei paikallaan kääntele. Mahdollisuuksien mukaan pitäisi tehdä aluueesta semmoinen että sen saa leikattua kokoajan eteenpäin ajaen, silloin homma käy eikä tarvitse tehdä renkailla monttuja.

Nurmikuvioinen rengas on hanakala jos tekee maastossa hommia. Kuvio menee tukkoon nopeasti ja sen jälkeen ei pitoa ole. Mutta jos pinnat on valmiit niin varmaan ok valinta. Yleisrenkaana semmoinen 700 sarjaisiin saatava palakuvio olisi varmaan parempi.
 
Kannattaa lueskella muittenkin kokemuksia ruohonleikkureista. Juttuja löytyy jonkin verran. Ettei tule pettymyksiä...
 
Terve
Kesä lopuillaan ja ruohoa leikattiin 1200 leikkurilla ilman keräystä. Ja olen kyllä tyytyväinen! Kesällä satoi paljon, mutta kyllä nurmi lyhentyi märkänäkin, enemmänkin haittasi koneen paino (520). Hankin leveämmät nurmirenkaat, joten pinta ei kärsinyt, kun ei ihan pahimpaan aikaan mennyt tallaamaan. Onneksi on kohtuullisen tasainen piha, muuten olisi ollut liian liukasta. Leikkurilla vedin myös vanhaa peltoa sileäksi, jossa kasvoi paikotellen koneen korkuinen koiranputki/nokkospusikko. Pari kertaa edestakaisin ja sitten olikin jo kohtuullisen siisti. On kyllä aika uskomattoman tehokas tuo leikkuri!
 
Olen miettinyt tuota sama. Mutta pitäisi varmaan hommata 1500 leikkuria. Kun koneen leveys on se 129cm. Onko siitä kokemuksia? Entäs keräävästä versiosta?

Arvokashan tuo keräävä on, nyt toki olisi tarjolla sekä keräävä että ei keräävä esittelykone...
 
Linkki keräävän ketjuun:

http://www.avantplanet.com/F1/viewtopic.php?f=6&t=181&hilit=Keräävä+leikkuri


Ja parin vuoden lisäkokemuksen perusteella todettakoon että:
- terän materiaali vaikuttaa paljon kestävyyteen.
- hampaila hyppiminen jäi edelliseen malliin, tässä katkeaa sokkapultit kivien kohtaamisessa, niin kuin pitääkin.

- säiliö ja puhallin eivät oikein toimi ainakaan pidemmällä ja kostealla nurmella, turhan usein menee putki tukkoon eene kuin säiliö on täynnä. Toisaala 1200 mallin säilö täyttyy toimiessaan nopsasti (n. 500m2/tyhjennys) ja ammattikäytössä lienee 1500 + kerääjä parempi vehje kapasiteetiltaan, jos vaan mahtuu kaikki paikat sillä ajamaan. Syksyn lehdet kerääjä poimii kohtuullisen hyvin.
 
Koneessani on leveät traktorikuvioiset renkaat ja uusin malli 1200:ta leikkurista. Hyvä yhdistelmä.
-Rengas ei tallaa koko nimellisleveydeltään, joten ei ole ongelmaa.
-Uusi terämalli kestää mukavasti.
 

Uusimmat keskustelut