Ruuvipaaluadapterin käyttö | AvantClub - Keskustelupalsta

EeroA

Jäsen
Keskustelun aloittaja
23.10.2008
43
0
6
Forssa
Kertokaapa saako ensi kertaa Avantin kanssa maaporaa + adapteria ruuvipaalut kohtuullisen suoraan? Ajatuksena on tehdä laiturin ruuviperustukset talvella jään päältä. Ranta on savipohjainen eli sikäli paaluille helppo.
 
Varmaan onnistuu, kun jää on vatupassissa. Kivet ja epätasainen maasto vaikeuttaa työtä.
Poratelineessä saisi olla sivukallistusta.
 
Mitä meinaat sivukallistuksella? Eikös Avantin massa riitä pitämään ruuvia suorassa vai kampeaako se väkisin?

Jos jollakulla on vuokrata 500-sarjalaiseen käyvää poraa adaptereineen Vihdin ympäristössä, niin laittakaapa viestiä :)
 
Jos sinulla on kallistusadapteri koneessa niin paalut saa suoraan, konetta ei välttämättä maastossa saa aina ihan suoraan, mutta kallistusadapterilla saa tehtyä hienosäädön. Sinä ilmeisesti poraat jään päältä eli kone on suorassa niin paalutkin menee suoraan ja kallistusadapteria ei tarvita tässä tapauksessa. Viereisestä kylästä Karkkilasta löytyy tarvittavat vempeleet eli pyörittäjä ja adaptereita kahteen eri kokoon kierrepaaluihin, ja vielä poranterät 100, 150 ja 300 mm.
 
Joo, jäältä porataan ja järvi lienee valmiiksi suorassa :)

Ranta on aika loiva, joten ainakin pari ekaa ruuvia joutuu työntämään jäätyneeseen rantahiekkaan/saveen. Mites ruuvit mahtaa edetä? Maaporalla ensin alkureikä?
 
Moi,

Oma kokemukseni parinkymmenen 30senttisen ja viidenkymmenen 70mm reijän poraukseen saveen ja peltoon oli että tuo eteen/taakse kaltevuus oli vaikeampi kuin sivu. Ehkä koneeni on liian kevyt kun peltikuorinen 528.

Olisi muuten ylimääräinen Hydraulipora (Avantin vanhin malli - missä ajomoottori suoralla vedolla) ja siihen 30sentin pora myytävänä jos kiinnostaa -- en ole keksinyt vielä hintaakaan joten tarjota saa. Vanha kuin mikä mutta hyvin sillä kovaan saveen sai 1-1.2 m reikiä aikaiseksi.

T.Peter
 

Uusimmat keskustelut