S-piikkiäes | AvantClub - Keskustelupalsta

Maasturisti

Ylläpito
Keskustelun aloittaja
7.9.2008
3 200
144
63
Espoo
Mulla on "työn alla" sellainen rannan puhdistus työkalu, elikkäs aihiona on S- äes tai joustopiikkiäes tai mikä-se-nyt-sitten-onkaan. Alkujaan vehje on n. 80 luvun alun maatalouskäytöstä (yllätys?) ja ajatuksena on kaventaa vehje nykyisestä 260 leveydestä jonnekin 160 cm, ettei tarvitse tehdä polkuja uusiksi.

Laitteen käyttötarkoituksena on kaislikon ja ruohikon alkujen "jyrääminen" ennen kuin ne ehtivät pinnalle. Eli vehkeen edessä on lana, keskellä piikit ja takana rulla, joka tasaa jäljen. Laitan kuvia kun homma on pulkassa. Taitaa käydä niin että on jäät jo tulleet ennen kuin paketti on kasalla, joten koeajoraporttiin menee vielä aikaa.

Mielessä on käynyt jonkinlaisen kolmipistekiinnityksen rakentaminen maatalousvehkeitä varten. Pelkona on se että sitten saa käydä puomikaupassa seuraavaksi. Nettikoneessa on toisinaan pikkutraktoreihin tehtyä rautaa, joka "saattaisi sopia pikku muutoksin" Ehkäpä pitäisi sitten ostaa se traktorikin.

Erikoisen kätevä itsetehty laite oli semmoinen yhdistetty pikakiinnikelevy/takapaino, johon saattoi poimia kauhan kyyttin ja lähteä kaivurin kanssa työmaalle. Tällöin voi säännöstellä painon määrää kannon koon mukaan :) samoin kauha on mukana siellä missä tapahtuu ja saahan siihen kauhaan tietenkin lastattua myös vaikkapa polttoainekannun ja eväät, jos tulee pidempi keikka. Tämmöisen vehkeen näin siis taannoin eräällä valveutuneella avant käyttäjällä, itsekin olen sellaisesta haaveillut.
 

Liitteet

  • s.JPG
    s.JPG
    38,8 KB · Katselut: 5 780

Uusimmat keskustelut