Sattuipas ruohoa leikatessa... | AvantClub - Keskustelupalsta

venkula

Jäsen
Keskustelun aloittaja
3.7.2011
10
0
1
Tänään loppui ruohonleikkaus kaameaan pamaukseen! Yhdestä leikkurin pikkupyöristä oli irronnut rengassokka johonkin pensaaseen, enkä huomannut tapahtunutta. Työntelin leikkuria pieneen painanteeseen pihan laidalla ja siinä pyörä pääsi irtoamaan kokonaan ja pyörähti tietenkin leikkurin alle :cry: . teristä jako sekaisin, kaksi yläpuolista "pikkuterää" juuresta poikki ja varsinaiseen terään melkoinen kolo... kumipyörä säilyi pikaisesti katsottuna ehjänä.
Rengassokka on irronnut kerran aikaisemminkin, mutta silloin huomasin sen ajoissa.

:idea: Taidanpa kiinnittää pyörät kunnolla, ettei tule uusia vahinkoja. korkeuttakaan ei ole tullut säädettyä sen jälkeen kun sopiva asetus löytyi.
 
Mulla tippui sokka myös pari-kolme kertaa viime kesänä. En huomannut yhteistä tekijää tapauksille, mutta vissiin joku puska on sattunut aina sopivasti kohdalle. Pitääkin laittaa vaikka lukkopultit sokkien tilalle.

Uudet terät maksaa vajaan satasen ja ovat paljon paremmat kuin bioterät ainakin keräävän leikkurin kanssa. Isosti koloontunut terä hajottaa laakeroinnin pidemmän päälle, pitäisi siis kolota molemmat puolet, ettei tärise.
 
Edellisessä leikkurissa terien täystuhon aiheutti tuollaisen pikku bioterän
katkeaminen. Sen jälkeen en bioteriä paikalleen laittanut ja leikkuu
sujui kevyemmin/paremmin.

Olen jo parikertaa kehunut uutta terämateriaalia, mutta
kehun vieläkin.- Jos vaihtotarvetta vähänkin on kannattaa
hankkia uutta terätyyppiä käyttöön! :cool:
 
Korjailin eilen hitsaamalla katkenneet "pikkuterät". Ihan hyvin onnistui, toisesta puuttui peukalonpään kokoinen palanen jonka korvasin tavallisella latalla. Lopuksi hionta muotoon ja teroitus.
Saa nähdä kestääkö laakerit pitkään. Mitään poikkeavaa tärinää tms. en kyllä huomannut :roll:

Sokkien lukituksen ratkaisin poraamalla sokan piikin kärkeen 2mm reiän. Kiersin sokan renkaan ja reiän läpi rautalankaa varmistamaan kiinnipysymisen.
 

Uusimmat keskustelut