Sekoituskauha | AvantClub - Keskustelupalsta

Tiko

Jäsen
Keskustelun aloittaja
24.1.2011
27
0
1
JOENSUU
Joka syksyiseen kukkapurkkien sisällön kompostoitumisen helpotukseen valmistui tallissa tälläinen murska/sekoitus kauha. Nyt voi tyhjentää kauhaan kukkapurkit, viedä kauhan kompostin päälle ja jauhaa juurimöykyt takaisin mullaksi. Tarkoitus myös käyttää kompostin sekoitukseen ja muuhunkin puutarhan sekoitus töihin lapion korvikeeksi. Helpottaa vaikka kukkapenkkien uusiksi laittoa: puskee vanhan mullan juurinen kauhaan ja vie jauhettavaksi muualle.

Kauha on taiteltu 3mm levystä. Laakereiden, moottorin ja avantin kiinnikkeiden kohdalle on laitettu vahvikkeet. Sisälle ei vahvikkeita voinut laittaa, että paakut tippuu kierteelle asti. Ja tietysti huulilevy etureunaan. Akselina 40mm akseliteräs. kierre tehty polttamalla levystä ympyröitä, mitkä on väännetty ja hitsattu kierteeksi. Nousu ei ole ihan millilleen, mutta hyvin multa liikkuu :) Ja kierrettä pyörittää 125cm moottori. Yleensä riittää koneesta tyhjäkäynti hyvään lopputulokseen. Moottorin puoleinen akselinlaakeri piti laittaa sisäpuolelle, ettei moottori siirry turhan kauas kauhan ulkoreunasta. Kytkin siirti moottoria joka tapauksessa aika ulos, tehdään suoja jos näyttää ottavan osumaa. Ainakin lumilinkon sama toteutus on kestänyt jo kaksi talvea.

Isoista kivistä ei tietenkään tykkää, mutta turvana on moottorin ja akselin välissä kytkin ja jos pahasti jumii niin avantin paineventtiili antaa periksi. Suuntaa vaihtamalla voi sotkea kuormaa tarvittassa pidempään.
 

Liitteet

  • 2012-09-22 11.01.25.jpg
    2012-09-22 11.01.25.jpg
    145,9 KB · Katselut: 2 145
  • 2012-09-22 11.01.36.jpg
    2012-09-22 11.01.36.jpg
    192,8 KB · Katselut: 2 143
Onko tuossa purkaus luukku sivulle vai tyhjäys kippaamalla? Jos olis luukku toisessa päässä johon kierukka vie olis helppo levittää mullat tai juurikatteet esim pensasaidoille ym.
 
Kauha on juurikin "itsepurkava" eli kierre siirtää mullat moottorin vastakkaiseen päätyyn, missä on aukko kauhanpohjassa/päädyssä. pyörimisuuntaa vaihtamalla pystyy kuormaa sotkemaan kauhassa ennen tyhejnnystä. Jos olisi tehnyt järeämmän niin olisi toiminut teoriassa myös betonikauhana, kuten avantin valmistama malli.
 

Uusimmat keskustelut