Takatukijalat | AvantClub - Keskustelupalsta

Maasturisti

Ylläpito
Keskustelun aloittaja
7.9.2008
3 200
144
63
Espoo
300-600 sarjan laitteissa on takapuskurissa valmiit reijät tukijaloille.
Ne ovat oiva hankinta vaikka kaivuria ei olisikaan, sillä niiden avulla voi nostaa koneen kokonaan ilmaan omalla hyrdauliikalla. Siitä on iloa esim. pesun ja huollon yhteydessä sekä renkaan vaihdossa. Samoin takajaloilla voi kikkailla, mikäli joutuu pulaan maastossa. Tällöin voi koneen nostaa tukijalkojen avulla ylös ja laittaa lisää puuta renkaiden alle, jolloin pulma jää taakse.
 
Tuolla edempänä neuvoa takarenkaan vaihtoon kysyessä Maasturisti mainitsi nämä takatukijalat.
Käytössä olevassa vehkeessä olisi reiät takapuskurissa (nyt niissä on takalisäpainojen pultit), vaan minkäslaisista takajaloista on kyse? Olisiko kuvaa laittaa? Ovat varmaan itsetehdyt?
 
Maasturin takajalat ovat tietääkseni ihan Avantin valmistamat. Mikään kuvasto tai hinnasto ei sellaisia kuitenkaan enää tunne, joten mahtaakohan noita enää saada ja mikä mahtaisi olla hinta.....

Takajalat todellakin olisivat kaivurin kanssa hyvät ja varmasti ihan ehdottomat kiinni jäädessä. Itse oon jumiin jäätyäni pistänyt lankun paloja takapään alle, jotta oon saanut kauhalla nostettua kaikki neljä rengasta ilmaan ja lapioitua tukevaa maata renkaitten alle. Ihan manuaalisestikin säädettävät tukijalat helpottais lankkujen kanssa jumppaamista huomattavasti. Tietysti fiksuinta olis olla ajamatta konetta jumiin, mutta kun..... :oops:
 
Juu, ylöjärveltä ovat. Nykyiset ostin käytettyinä, hintaa tuli n. 50 eur. Jalat ovat käsittääkseni 205 kaivurin varuste, sellaisen mukana sain joskus ensimmäisen jalkasatsin. Laitan kuvan kun joudan. Todennäköisesti valmistajalta tilaamalla saa uudet vastaavat jalat, ainakaan en toistaiseksi ole löytynyt sellaista valmistuksessa ollutta varaosaa tai laitetta, jota tehdas ei olisi toimittanut pyydettäessä. Aikaa toki menee kotva poistuneiden tuotteiden odotteluun, kun ne valmistettanee yksittäiskappaleina.
 
Pari huonoa kuvaa tukijaloista. Klassikkokuvia. Xantia ja chevy ovat jatkaneet matkaansa samoin kuin kuvassa oleva punainen Power Cat. Kaikki palvelivat hyvin ja pitkään, toivottavasti uusissa osoitteissaan edelleen.
________

Tukijalka on siis kiinni 4x10 mm pulteilla takapuskurin kulmassa koosuten kahdesta osasta:

Runko joka pultattu puskuriin ja jonka läpi laitetaan varsinainen jalka.
Jalkaan on porattu reikiä n. 5 cm jaolla ja se asetetaan paikoilleen rungon läpi työnnettävällä tapilla.

Laitan myöhemmin erikseen vielä kuvan jaloista 520+ kanssa siten että kone on nostettuna ilmaan, niin tarkoitusperä selvinnee paremmin.
 

Liitteet

  • plussa.jpg
    plussa.jpg
    83,6 KB · Katselut: 1 997
  • plussa3.JPG
    plussa3.JPG
    53,5 KB · Katselut: 1 982

Uusimmat keskustelut