Tankkausasema | AvantClub - Keskustelupalsta

Maamies

Jäsen
Keskustelun aloittaja
1.1.2014
96
4
8
Ostin kuvan mukaisen Cemon tankkaus"aseman", eli 53 l säiliö letkulla ja käsikäyttöisellä pumpulla.
Tuo pikku Avantti tuppaa kuluttamaan tuota bensaa sen verran vauhdilla, että jos kanisterilla ja tratilla yrittää täyttää hankalaa bensatankkia, niin useimmiten varpaat kastuu kusevasta kanisterista. Avant 220 tankki on vielä yläpäähän kapeneva, joten tankki täyttyy loppuvaiheessa tosi nopeesti.
Tämä Cemon tankki vaikuttaa aika kivalta. Helppo ottaa mukaan keikalle, riittää vähän pidemmäksikin ajaksi ja voi vetää perässä pyörillään koneen luokse.
Näppärä ainakin minun käyttöön. Ja käsipumppukin tuottaa sen verran, että ei rupee v....tamaan.
 

Liitteet

  • Tankkaussäiliö.jpg
    Tankkaussäiliö.jpg
    38,6 KB · Katselut: 2 358
Tuo on kyllä hyvä peli. Isompaan Avanttiin saisi olla isompi. Itse olen jerrykannujen kanssa pelannut.

Olisikohan näitä varikkotankkeja isompia?
 

Liitteet

  • Image.ashx.jpg
    Image.ashx.jpg
    89,8 KB · Katselut: 2 301
Minä täytän 220 tankin 12 litran kannusta, jossa on lerppu tyhjennysletku vakiona. Kun letkun päätä pitää tankissa, ei ylitäyttöä voi tapahtua koska korvausilma tulee letkua pitkin, pensan pinta ei voi nousta letkun päätä ylemmäs. Ei loisku nesteet enää pitkin kylkiä.

Ainoa huono puoli on hitaan puoleinen täyttö, mutta minnekäs sitä 220 kanssa olisi kovin kiire, silloin olisi alunprinkin isompi kone...
 
Itse ostin: tankkituomiset.fi. 53 litrainen maksoi 190 egee.

Kuvat löytyy parhaiten: salhydro.fi
http://www.salhydro.fi/fi/cemo-polttoainetankit/cemo-kuljetussailio-53l-pumppupistoolilla
http://www.salhydro.fi/fi/cemo-polttoainetankit/cemo-ks-mobile-easy-bensasailiot

Tuossa on hyvän kokoinen dieselille tuo 120 tai 190 litraiset. Hinta vaan on vähän kirpee.
 
Eipä oo huono idea tämä ollenkaan. Kiitos vinkistä.

Mutta mitä tuo maksaa ja mistä sitä voi ostaa? Nettihaku ei kertonut "cemo kuljetussäiliö" haulla mitään hintoja.

Mäkin olen koettanut jerrykannua, mutta sillä nokalla ei voi oikein käyttää ollenkaan, se kun vuotaa siitä nokan ja kannun välistä vaikka mitä tekis. Löytyykö noita jerrykannunokkia ihan toimivinakin?

Itse teen tankkaukset niin, että 20-litran kanisterista kaadan suoraan. Se onnistuu aika siististi kun oppii tekniikan. Täytyy kääntää kanisteri kyljelleen ja siitä varovasti lähteä kaatamaan. Kun muistaa hieman ilmarakoa jättää, niin menee aika siististi.
 
No nyt iski kuume tuollaiseen ikh:n 250 litraseen pumpulla, tai löytyykö vastaavaa pakettia jostain edullisemmin? Valumakaukalon/lavan päälle kun laittas niin olis helppo siirrellä ja nostaa mukaan missä tarviikin eikä ole pelkoa että ainekset karkaa. Ja tuolla määrällä liikuttaa avanttia jo melko pitkään. Eikä tarvis lotrata kannujen kans, aina se kuitenkin jostain kusee kintuille.
 
muovinen polttoainesäiliö haulla löytyy kaikenlaista.
Jollain oli aika matalakin malli?
Tarkkana saa olla hyväksynnän ja takuu/laadun kanssa :mrgreen:
 
Tori.fi:ssä on ollu myynnissä muutama Cemon 200 litran säiliö. Yhdestä jo sovin kaupat ja piti seuraavana päivänä hakea, mutta myyjä myikin toiselle v...tu!!!!!! Sai varmaan paremman hinnan. Ilmoitti vain tylysti että säiliö menikin jo!!!!!! Meillä on sellanen tapa, että jos kaupasta sovitaan niin kauppa on tehty!!!

Vähän harmitti, kun olen etsinyt sellasta traktorin etunostolaitteeseen erilliseen "kippoon". Sillä voisi tuoda leikkuupuimurille ruokaa samalla kun tuo tyhjän vaunun pitäjän toiseen laitaan. Ei olisi kuitenkaan liian suuri kuorma turhaa ajettavaksi etupyörien varassa.
 
Maamies sanoi:
myyjä myikin toiselle... Meillä on sellanen tapa, että jos kaupasta sovitaan niin kauppa on tehty!!!
Tuntuu olevan näinä päivinä hyvin yleistä, että luvattu ei toteudu.

Tein kanssa kauppaa rakennustarpeista, käytetyistä ja... No, kaveri arveli ilmeisesti tienaavansa enemmän, kun otti 300 (+ekstran) euroa joltain toiselta siitä kauppatavarasta. JA hylkäsi mahdollisuuden tehdä tarjouksen 30.000,- ++ sähköurakasta josta oli puhe puhua samalla, kun noudan kaupankohteen. Aina ei ymmärrä tämän päivän menoa :eek: Toki tätä on ilmennyt muutoinkin pikkuprojektini puitteissa rakennusalan toimijoiden kanssa, em. henkilö pitää sähköurakointiliikettä päivätyönään. Toinen (suosittu&suositeltu) sähköurakkafirma lopetti yhteydenpidon heti, kun ilmoitin haluavani tavata ennenkuin annan sähkösuunnitelman laskettavaksi :roll:

Sensijaan (tulevista) vihreistä kaupoista :thumpup ja nippu extra plussia :) jahka tämä tästä vielä etenee julkaisukelpoiseksi.

Asiasta: tuommoinen säiliö näytti maksavan kaikkea 195'n ja äärettömän väliltä. Ehkä ylös aseteltu tynnyri täyttää nykyiset ja tulevat tarpeeni painovoimaisesti vielä jonkinaikaa.
 
US-Parts myy venekäyttöön polttoainesäiliöitä:

http://www.uspartsmarine.fi/scepter-flon-go-25l

http://www.uspartsmarine.fi/scepter-flon-go-53l

ja pelkkä pumppupistooli

http://www.uspartsmarine.fi/scepter-flon-go-le

Tuo pistooli ei liene maailman tukevinta tekoa.
 
Noita säiliöitä löytyy jos monen moista ja kokoista.

Cemoltaki löytyy bensaan useita eri vaihtoehtoja. Kannattaa toki ottaa huomioon, että dieselille tarkoitetut säiliöt eivät sovellu bensalle. Kyllähän säiliö kestää, mutta pumppu ottaa helposti nokkiin.

Tuollainen kuljetussäiliö toimii hyvin myös dieselin säilytykseen. 200l pönttönhelppoo nostaa avantilla kärryyn kyytiin käydä tankkaas täyteen asemalla ja takas kotio ja pönttö tallin nurkal:D sähköpumpulla helppo vihreäkaveri ruokkia:D
 
Maamies sanoi:
Varastointi ohjeet ja määrät tietty pitää muistaa, etenkin bensan kohdalla!!!

Onko sallittua käyttää vanhaa peltistä 200öljytynnyriä ? miten lähellä asuttua taloa saisi sääntöjen osalta tuollainen polttoöljyllä täytetty olla ?
 
Sopivasti dieseliä varastoon, nopeampi kierto vähentää kondenssivesien muodostumista ja
talvilaatu onnistuu sattumaan paremmin juuri ennen talvea.
Tietysti voisihan se olla kokoajan talvilaatua :)
 
Peter sanoi:
Maamies sanoi:
Varastointi ohjeet ja määrät tietty pitää muistaa, etenkin bensan kohdalla!!!

Onko sallittua käyttää vanhaa peltistä 200öljytynnyriä ? miten lähellä asuttua taloa saisi sääntöjen osalta tuollainen polttoöljyllä täytetty olla ?

Olipas muuten mielenkiintoinen aihe tutkittavaksi :?
Näyttää "viisaammatkin" miettineen noita juttuja ja mielenkiintoisen sopan noista aineksista saa keitettyä.
Edellä olevaan vastauksena/arvailuna: palomestari sanonee, että min. kahdeksan (8) metriä kuten jäteastiallakin.
Tynnyri 200ltr lienee hyväksytty astia, mutta vain alle viisi vuotta sitten tarkastettuna vai oliko se nyt muoviastioille? Ulkosäilytyksessä saa olla näemmä maks 10.000 ltr poltto/dieselöljyä jos bensaa ei ole tontilla jne.

Eli siis... :shock:

Kerta kiellon päälle, Pirkanmaan pelastuslaitos on ahkeroinut joukon oppaita.
 

Uusimmat keskustelut