Tasoitusritilä | AvantClub - Keskustelupalsta

Vogue

Jäsen
Keskustelun aloittaja
15.9.2013
8
0
1
640:n tuli pihalle jo helmikuussa mutta rekisteröidyin vasta nyt uutena käyttäjänä. On muuten hieno peli, tänä kesänä noin 150 tuntia käytössä.

Ensimmäinen projekti oli tasoitusritilä. 12m 50x50x5mm rautaputkea Tattarisuolta 140€. Lisäksi Avantin kiinnityslevy noin. 100€.

ESAB:N TIG/puikkokoneella parsittu kasaan, TIG:llä ensin heftaus ja sitten puikolla perään.

Seuraavaksi pitää varmaan kopioda tuo Steffen tukkikoura...
 

Liitteet

  • WP_20130914_001.jpg
    WP_20130914_001.jpg
    232,1 KB · Katselut: 4 110
Tervetuloa mukaan planeetalle :) ja onnea koneelle, etenkin tukevan oloiselle tasoitusritilälle :)

Kuinka on ritilä pelittänyt? Jos putket tuntuu liian pyöreäkulmaisilta, niin voithan siihen lisätä karhunterää.
 
Ja tervetuloa katsomaan tukkikouraa lähemmältä... Tuolla se seisoo odottamassa ensi viikonloppua. Pitäisi hakea 10 myrskypuuta metsästä... Eli vinssi, koura ja tukkikärry saa kyytiä.
 
Tervetuloa ja hienon ritilän olet tehnyt!
Ostin raksalla viime keväänä justiinsa samaa neliöputkea suurinpiirtein saman verran ja jäi käyttämättä, nyt taidan tietää mitä siitä syntyy jos sallit pienen kopioinnin kuvan perusteella. :lol:
Jätitkö muuten päät avoimiksi vai teitkö 45 asteen kulmat? (jos olisi metallivannesaha niin ois aika paljon helpompaa ajaa 45 asteen kulmat kuin rälläkällä tai plasmalla)
 
Hyvin tuo näytti toimivan kun tasoittelin soraa takapihalla. Varsinaisesti tein sen ensi kesän mökin tieparannusprojektia varten.

Putkissa 45 asteen kulmat eli 'avoimia' päitä ei ole. Vannesahalla olisi tietysti saanut parempaa jälkeä mutta kyllä se rälläkälläkin menee. Aikaavievin osa oli tosiaan saada kulmat toimimaan.

Ferrex:iä pintaan, ei ehkä paras ratkaisu mutta onhan ainakin jotain ruostesuojaa pinnassa.

Ohessa myös mitoituskuva 1:10.
 

Liitteet

  • tasoitusritilä.jpg
    tasoitusritilä.jpg
    31,8 KB · Katselut: 4 006
Toimivan näkönen on. Äläkä sure tuota maalivalintaa - tasoitusritilä joka ei ole ruosteessa on käyttämätön tasoitusritilä.
 
Mun on tasoitusritilä on tällä hetkellä vuokrattuna ja kovasti kehuttiin sitä. Eli työlaitteena tarpeellinen kaikessa yksinkertaisuudessaan.
 
Hieno tasotusritilä !!! Hyvältä näyttää.

Juu, mullakin tasoitusritälän pääväri vuodenajasta riippuen joko ruosteen ruskee tai puhdas teräksen metallinhohtoharmaa :mrgreen:

Mulla on kanssa omatekonen tasotusritilä. Se on paksusta lattaraudasta. Terävien reunojen ansiosta se on melko hanakka uppoamaan maahan. Etuperin tasottaminen tästä syystä pehmeässä maassa jopa hankalaa. Tähän voi toki vaikuttaa jotenkin muuten epäonnistunut geometria. Takaperin ajamalla tasotus onnistuu paljon paremmin. Kovan hiekkatien tasottamisessa terävien reunojen "purevuudesta" on hyötyä.

Pyöreäreunainen neliöprofiili saattaa toimia paremmin etenkin levitettäessä uutta mursketta tai multaa. Tasotusritilän käyttö on varmaan myös helpompaa. Purevuus kovaan hiekkatiehen ei silti ehkä yhtä hyvä kuin teräväreunaisen lattaraudasta tehdyssä ritilässä. Nyt jos pitäis tehdä uus ritilä, niin ehkä minäkin tekisin neliöprofiilista.... :shock:

Piirustuksissa lienee mittakaavassa virhe, sillä 15cm levee ritilä on AIKA kapee :cool: :mrgreen: :lol:
 
Timberman sanoi:
Mulla on kanssa omatekonen tasotusritilä. Se on paksusta lattaraudasta. Terävien reunojen ansiosta se on melko hanakka uppoamaan maahan. Etuperin tasottaminen tästä syystä pehmeässä maassa jopa hankalaa.

mitä jos kiinnike olisi kaksipuolinen? Eli eteenpäin mennessä zoomi pitkäksi ja kiinnityspiste ritilän etureunasta (ajosuuntaan nähden). Eikö se silloin 'keventäisi' vastaavasti kuin peruutettaessa?


Timberman sanoi:
Piirustuksissa lienee mittakaavassa virhe, sillä 15cm levee ritilä on AIKA kapee :cool: :mrgreen: :lol:

Kyllä tuon on oltava ainakin 20cm leveä, sillä siinä on 4 kappaletta 50mm putkea....
 
exjko sanoi:
mitä jos kiinnike olisi kaksipuolinen? Eli eteenpäin mennessä zoomi pitkäksi ja kiinnityspiste ritilän etureunasta (ajosuuntaan nähden). Eikö se silloin 'keventäisi' vastaavasti kuin peruutettaessa?
Juu ei, kyllä työntäessä pyrkii avantti painattamaan puomia alas. Vetäessä tuo nostattaa ylös.

Muuten vetääkö hevonen rekeä, vai työntääkö? :)
 

Uusimmat keskustelut