Telikärry | AvantClub - Keskustelupalsta

EsaH

Jäsen
Keskustelun aloittaja
30.9.2009
96
1
8
Pitkään hautunut kärryprojekti alkoi tänään kun sain vihdoin pyörän navat hommattua. Hommahan lähti heti alkuun lapasesta, tuli tuollaiset 6 pulttiset mutta pykälää isommat navat, joihin pienellä adapterilla sopii avantin renkaat kiinni. Navan pulttikehä on muutaman millin pienempi kuin avantin 12" vanteen sisäpuoli, joten kaikesta huolimatta tuokin sinne vielä sopii. Kantavuutta on reilu 2000kg/napa joten päälle voi tehdä mitä huvittaa. Ajatus on kuitenkin, että tarvittaessa saman aihion voi päivittää isommaksi traktorin kärryksi pienillä muutoksilla, aina 2,5 x 6m mittaan asti lavetiksi jolla voi kuljettaa vaikka 6m konttia. Avantin perään tuo on jo vähän hulluttelua, mutta ensimmäinen versio on ajatus olla noin 1,5 x 2,5m lavalla ja kipillä maan yms. siirtoon. Saa nähdä mitä syntyy, laitan kuvia kun on jotain kuvattavaa :mrgreen:
 
Pyörän navan sovitus vähän liian pieneen renkaaseen/vanteeseen. 60mm joutuu tuomaan "adapterilla" pyörää ulos kun keskireikä on paljon pienempi kuin navan keskiö. Onhan se vähän hassu tehdä näin, mutta jos isompia renkaita joskus haluaa niin menee suoraan näihin adapterin poistamalla. Huomenna rautasoinille kärryn kanssa rhs putkea hakemaan aihioksi.

Edit: adapterista puuttuu vielä siis varsinaiset laipat mistä tulee pulteilla kiinni napaan ja renkaaseen. Mutta mitoitus ja sovitus tehty, ajatuksen tasolla pitäis onnistua kuten kuvittelinkin.
 

Liitteet

  • 20170517_080432.png
    20170517_080432.png
    253,2 KB · Katselut: 2 677
Rengasliikkeissä vois olla halpoja renkaita, jotka sopis noihin napoihin suoraan. Silloin ei tarvitsisi vaihtaa renkaita lähtiessä tielle,
 
Sen verran kampetta jo tähän projektiin, että tämän vaikeimman tien kautta kuljetaan :lol:

Nuo kuvassa näkyvät tuoreemmat renkaat on menossa avantin alle ja siitä melko loppuun kuluneet mutta ilmaa pitävät joutaa kärryn alle. Avantin pyörillä pysyy myös lavan korkeus kohtuullisena. Vaikka ei suoraan noihin napoihin sopivat pyörät ole kuin noin 10cm halkaisijaltaan isommat, mutta uutena tonnin kierros enkä kelvollisia käytettyjä tähän lähtöön löytänyt.
 
Aika kalliita siellä. Muutama vuosi sitten ostin justiinsa nuihin sopivat kumet vanteella n.150€/kpl. Avanttin renkaat vanteella slikseinäkin tahtoo olla 100 euron luokkaa. 60mm spaceritkin maksaa äkkiä useamman satasen.
 
Hyvä tilaisuus vuosikokouksen jälkeen, miksei ennenkin, turista paikan päällä peräkärryn teosta :)
http://www.avantplanet.com/F1/viewtopic.php?f=111&t=7146&p=29687#p29569
 
Nojuu kai niitä järkevään hintaankin löytää kun etsii, en vain ole törmännyt. Ja tämä meni niin päin että tehtaan myynnistä nappasin käytetyn sarjan renkaita vanteineen sopuhintaan ja nyt kun toinen sarja jää yli niin mietin mitä siitä keksisi ja kärryhän se siitä. Avantin kärryn navat löytyis tehtaalta mutta nämä järeämmät oli tarjouksessa noin puolet niiden hinnasta, kantavuutta rutkasti enemmän. Mutta toki ne adapterit joutuu tekeen, ei tuohon ole mitään valmiita muunnoksia tarjolla, syntynee kuitenkin kohtuu kustannuksella 160mm sisämitaltaan järeästä putkesta ja kasasta paksuja levyn palasia. Kuva kertoo lisää jahka valmistuu.
 

Uusimmat keskustelut