Tikapuutasku | AvantClub - Keskustelupalsta

Jusa

Jäsen
Keskustelun aloittaja
28.3.2011
34
13
8
Tikkailla kiikkuminen erityisesti pehmeällä alustalla on aina veemäistä. Kun rahat ei riitä nostokoriin, eikä sitä 200 sarjaan saakaan, ajattelin käyttää Avanttia tikkaiden jalustana. Avantin puomiin kiinnitetään tasku, johon perusalumiinitikkaat sujahtavat tukevasti pystyyn. Taskua voi kääntää jonkin verran epätasaisen alustan kompensoimiseksi. Käännön lukitsevat kaksi pulttia lukitsevat myös tukijalat, jotka lisäävät sivuttaistukea.
Eli ensin ajetaan kone ja tikkaat kohteen viereen, tuetaan taskun alaosa maahan ja kallistetaan tikkaiden yläpää muutaman sentin päähän tukipisteestä. Sitten löysätään pultit ja käännetään tikkaat pystysuoraan. Samalla voi jalalla painaa tukijalat maahan ja kiristää pultit. Sitten vaan kallistetaan tikkaiden yläpää tukipisteeseen kiinni ja kiivetään töihin. Ei tikkaat heilu ja ne voi myös laittaa aika pystyyn, kun taaksepäin kaatumisesta ei ole pelkoa.
Kannattaa tietysti muistaa, että sata kiloa 5 metrin tikkaiden päässä vie jo isompaakin avanttia aika vauhdilla ;o)
Suunnittelusta ja toteutuksesta vastasi sama kaveri ([email protected]), joka teki tuon kaivurin kynnen. Jos joku muukin haluaa päästä korkeuksiin.
 

Liitteet

 • avant_tikas12.JPG
  avant_tikas12.JPG
  569,5 KB · Katselut: 336
 • avant_tikas22.JPG
  avant_tikas22.JPG
  570,7 KB · Katselut: 337
 • avant_tikastasku2.JPG
  avant_tikastasku2.JPG
  352 KB · Katselut: 339
Hieno oivallus :) Kaltevalla paikalla täytyy muistaa laittaa käsijarru päälle.
 

Uusimmat keskustelut