Työntövoima? | AvantClub - Keskustelupalsta

exjko

Moderaattori
Keskustelun aloittaja
24.2.2009
1 226
1
121
63
Saadakseni käsityksen Avantille ilmoitetuista työntövoima arvoista päättelin seuraavaa. Meniköhän edes hehtaarille?

520:lle ilmoitetaan perusvarusteisena työntövoimaksi noin 700kp. Se vastannee noin 700kg painoa. Eli jos 700kg:n punnus laskettaisiin vaijerin varassa kaivoon ja toinen pää tasaisella betonilla olevan Avantin vetokoukkuun niin poljinta painamalla punnus periaatteessa kai nousisi ylös.

Saman suuntainen testi voisi olla ylämäkiajo. Jos kone painaa itse 1250 + kuski + kauha, niin päästäneen 1400kg:n kokonaismassaan. Tällöin teoriassa 1:1 mäki (eli metrin nousu metrillä) pitäisi vielä onnistua jotenkin.

Jonkin verran lisävastusta tulee vierintäkitkasta jne. Ilmeisti tuo 700 on kokonaisuudelle mitattu arvo hävikit huomioiden. Paljonkohan ajomoottoreille on speksattu työntövoimaa, tietäiskö joku? Vai onko voima kiinni enemmän hydraulipaineista tai -virtauksista. Lisäksi tarvisi joskus arvioida, miten paljon tuo pyörien kokoero vaikuttaa tuohon voimapuoleen, esim 23/26" ero on äkkiseltään päätellen 3/23 eli 13% luokkaa tai puolet siitä tai sitten jotakin mitäsenytoli.
 
Tätä pähkäilin minäkin. Olisi kiva testata jollain tuo todellinen vetovoima. Väkipyörä johonkin pukkiin kiinni, kuution kontti alle, vettä täyteen, naru kiinni ja, veto: saisi todellisen vetovoiman "litralleen".

Ohessa laskelma työntö(paino)voimasta väntömomentin kautta, ja pari linkkiä Danfossin tekniseen esitteeseen.
http://www.sauer-danfoss.com/stellent/groups/publications/documents/product_literature/520l0407.pdf
http://www.sauer-danfoss.com/stellent/groups/publications/documents/product_literature/520l0232.pdf

Pitäisi tietää avantin ajomoottoreiden todellinen malli/suorituskyky, ajopaine (300 bar?), virtaama ja paine-ero "tositilanteessa", sekä tietysti ajopumpun speksit, sen verran suurelta tuo laskettu voima näyttää... ja poikkeaa Avantin ilmoittamasta. Ehkäpä nämäkin salaisuudet saadaan joskus selvitettyä.
 

Liitteet

  • Työntövoiman laskenta.jpg
    Työntövoiman laskenta.jpg
    65,3 KB · Katselut: 1 674

Uusimmat keskustelut