Uusi ferrarinpunainen 630F (vuoden 2009 aprillijuttu) :-) | AvantClub - Keskustelupalsta

Tecno

Jäsen
Keskustelun aloittaja
31.3.2009
8
0
1
Jes! Nyt sain sen uuden odotetun nostokykyisemmän ferrarinpunaisen 630F mallin kotiin. Jeeees!!
Valitettavasti kuvassa ei näy sitä oikea punahehkua. :-/

Ferrarin punaisen värin lisäksi insinöörit suunnitteli formuloista tutun "kers"-järjestelmän tapaisen hydraulisen paineakun hetkellisiin painaviin nostoihin.

Aluksi järjestelmässä oli ongelmia takapyörien maassa pysymisessä, mutta sekin ratkaistiin mallikkaasti rungon teleskoopilla.
Homman ohjaus toimii kokonaan elektronisesti. Painonappia painamalla siirtyy ensin takarunko 160mm taaksepäin mahdollistaen isommat nostot.


Tämän jälkeen avautuu paineakun sähköventtiili laskien täydet 518 baaria hydraulijärjestelmään.

Kokeilin tuossa trukkipiikeillä 1500 kg kivilavan nostoa. Mukava suhahdus vaan kuului, kun lava oli metrin korkeudessa.
Tietysti järjestelmää voi käyttää kiinni juuttuneen koneen irrotukseen. Kone "pomppaa" mukavasti puoli metriä kaasu pohjassa "kers" nappia painaessa.

Ferrari ja Avanthan ovat solmineet läheisen yhteistyösopimuksen. Jatkossa koneita tullaan näkemään vilaukselta F1 kisoissa renkaanvaihdon yhteydessä varikkopilttuussa.
Kone on 0- sarjaa tästä uutuudesta, jota tulee saatavaksi numeroitu erä valikoiduille asiakkaille.
Vielä näin aprillipäivän kunniaksi tehdas on luvannut 10 ensimmäiselle uutuus mallin tilanneelle matkan Montsan F1 kisoihin 11.-13.9.2009. http://www.mtv3.fi/urheilu/f1/mmkalenteri.shtml/2009?italia
 

Liitteet

 • ferrarinp.JPG
  ferrarinp.JPG
  97,8 KB · Katselut: 2 834
 • lyhyt_f.JPG
  lyhyt_f.JPG
  93,7 KB · Katselut: 2 861
 • Kers_nap.jpg
  Kers_nap.jpg
  33,2 KB · Katselut: 2 842
 • pitkana_f.JPG
  pitkana_f.JPG
  93,8 KB · Katselut: 2 828
Re: Uusi ferrarinpunainen 630F

Juu, lähdin heti käymään ylöjärvellä, kun kuulin tästä. Harmi että en pystynyt tekemään varausta, olisi pitänyt olla vähintään kolme ferraria omistuksessa ennestään että olisi saanut nimen tilauskirjaan.

Kuulemma kimi on tilannut jo tämmöisen että saa vietyä jennille kauraa rivakammin. Superlisenssillä tai traktorikortilla pääsee heittämällä varausjonon ohi.

Tuotantomalli Snro 01 oli lämmitetyssä lasivirtriinissä tehtaan katolla. Sain luvan kiivetä katsomaan tätä punaista paholaista ja näky oli melkoinen. Tuotantoversiossa oli nahkaverhoilu ja koetaulu aitoa säämiskää. Joystickin kromattu sabluuna aluksi ihmetytti, mutta Michael, joka oli palkattu myymään tätä mallia, kertoi hivenen saksalaisella aksentilla korostaen että sabluuna nopeuttaa ja antaa tarkkuutta joykkarin käyttöön ja hyväksyin selityksen, olihan kyseessä erittäin nopeakäyttöinen erikoismalli.

On helppo nähdä että juuri tämä 630/F1 tulee nousemaan halutuksi keräilykohteeksi sekä avantistien että autoharrastajien keskuudessa, siksi monipuolinen ja laadukas malli se on. MIkäli valmistussarja jää alle kolmenkymmenen, ei tarvitse odottaa pitkään että markka muuttuu euroksi niiden onnellisten kohdalla, jotka onnistuvat tämän uljaan kuormainten kuninkaan hankkimaan.
 
Re: Uusi ferrarinpunainen 630F

Uskomatonta! Ferrarinpunainen Avantti! :shock:

Tämä Ferrarin ja Avantin pitkään vireillä ollut yhteistyöhän on ollut muutaman sisäpiiriläisen tiedossa jo jonkin aikaa mutta en olisi ikinä uskonut että sillä on näin radikaalit seuraukset!

Itse olin aivan varma että Malesiassa Kimin ja Felipen autot ovat Avantin vihreitä. ;)
 
Re: Uusi ferrarinpunainen 630F

Saamieni tietojen mukaan noissa kuvissa saattaa olla kuitenkin vielä edellisen kauden protomalli. Tänä vuonnahan Avantin F1:n takapaino on eri syistä kavennettu noin 25%. Silloinhan esim ohitukset onnistuu helpommin tiukoissa rehunjakotilanteessa. Lisäksi tällä kaudella tehdasvarustuksessa käytetään olakkeettomia TR kuvioisia gummeja. Nehän ovat uusinta uutta. Ne eivät, uskomatonta kyllä, menetä ominaisuuksiaan paitsi jos navettaan on unohtunut lattialämmitys päälle. Silloin niiden kanssa pitää olla tarkkana, ettei ne sula alle. Pari kierrosta välillä lumihangessa yleensä pelastaa tilanteen. Ymmärtääkseni myös kauha on huomattavasti nykyisiä malleja leveämpi ja virtaviivaisempi.
 
Re: Uusi ferrarinpunainen 630F

F1:n säästötoimethan toi mukanaan sen että esim Kimi ja Felipe kasaavat ja purkavat omat 'motorhomensa' itse. Siihen he käyttävät mitä mainiointa työkalua, eli edellä mainittua Avant 630F1 versiota. Tallipäällikkö kuitenkin huolissaan teknisestä puolesta...

Domenicali: «Molti problemi da risolvere»

http://www.corrieredellosport.it/Notizie/Formula1/63285/Domenicali%3A+%C2%ABMolti+problemi+da+risolvere%C2%BB

Jos italian kurssi on vielä vaiheessa niin tässä käännös:
Avantin tasauspyörästö hajosi jo toistamiseen
01.04.2009 01:52, päivitetty 01.04. 08:38

Ferrari-talli ei vielä tiedä, miksi Kimi Räikkösen Avantin tasauspyörästö hajosi F1-kauden avauskilpailussa Australiassa.

Ferrari tutkii asiaa vielä Malesiassa ennen kuin kauden toinen GP-viikonloppu käynnistyy perjantaina vapailla harjoituksilla.

Tasauspyörästö rikkoutui jo kerran talvitesteissä, kun Felipe Massa ajoi Avantia tammikuussa Mugellossa.

Massan Avantista Australiassa hajonnutta tukivartta analysoidaan jo Maranellossa. Talli haluaa tietää, hajosiko tukivarsi liian kovasta rasituksesta, jonkun kilpailutilanteen takia vai onko vain laadunvalvonta pettänyt.
 
Re: Uusi ferrarinpunainen 630F

Kuulin huhua että kimi olisi itse hitsannut ns. kemppilukon tasauspyörästöön ja ilmeisesti pito oli liian hyvä, jolloin perä ei kestänyt menoa.

Motorhomen purkusäännöissä on että paikalle tullaan ilmarenkain ja ne vaihdetaan itse ennen purkutyömaalle menoa HD renkaisiin ja taas mestoilta lähtiessä laitetaan vakiorenkaat takaisin ja koko homma kellotetaan. Ilmeisesti tästä meisselihommiin palaamisesta kimi oli niin innoissaan, että mopo pääsi vähän keulimaan.
 
Re: Uusi ferrarinpunainen 630F

Hevosmiesten tietotoimissa tiedettiin että koneeseen olisi tulossa myös virityssarja.
Jo pappatunturista tutut ylikokoon porattu kaasutin, säätösuutin ja 13-28 välitys.
 
Re: Uusi ferrarinpunainen 630F

Pahus, minä kerkisin jo kantta laskemaan ja viilaamaan männän helmasta.

Olisi käynyt "nelosen sarjalla" helpommin.
 

Uusimmat keskustelut