Uusi lippulaiva, 700-sarja | AvantClub - Keskustelupalsta

Nantti

Jäsen
Keskustelun aloittaja
5.9.2008
138
0
16
Tuli käytyä pitkästä aikaa Avant Tecnon sivuilla ja kas kummaa, nyt on kaikille high end -miehille uutta himoittavaa: 700-sarja: http://www.avanttecno.com/web/tuotteet/700sarja.htm. Liki 50 hevosvoimaa ja 1400 kilon nostokyky ovat aika kovia lukuja pienkuormaajalle.

Meneeköhän tämä Avanttien kehitys yhä enemmän isompien ja ammattimaisempien koneiden suuntaan, minusta kun jo tuo 600-sarja tuntui tuntui tosi isolta. Ilmeisesti tässä segmentissä on enemmän myyntipotentiaalia kuin "kotitalouskoneissa".

Pisti muuten silmään tuo että nopeimmillaan tuo uusi 700 kulkee jopa 25 km/h. Onkohan tuossa jo myös erilliset jarrut jos ei muuten niin vakuutusmaksujen takia?
 
Hieno kone raskaampaan käyttöön. Nurmikolle voi olla turhan raskas, vaikka onhan siinä isommat kummit.
Tuo nostokyky kyllä olisi hyvä, kun meinaa "viis sataselle" olla muutama betoni säkki kuormalavalla liikaa.

700-sarja koneita on tehty vasta pari kappaletta. Sarjatuotanto alkaneen lähiaikoina.
 
Aika iso värkki. jos koko vielä tästä kasvaa, niin etuliitteen"pien" voi jättää pois. painorajat alkaa tulla kärryvedossa vastaan c1e kortilla, mikäli mukaan tulee kaivuri ja pari kauhaa.

Mukava että työlaitteiden kiinnitys on pysynyt samana. se antaa nykyisille värkeille jatkuvuutta ja arvoa pitkälle tulevaisuuteen. samoin siirtyminen suurempaan on tehty helpoksi, kun ei tarvitse uusia kaikkea kerralla (vrt.intel pc, lego)

700 sarjan numerointi oli muutama vuosi sitten varattu kurottajalle, joka ei ilmeisesti kantanut paria protoa pidemmälle. Nykyisessä puomistossa lienee kuitenkin etäisiä yhtäläisyyksiä kurottajan rakenteisiin.
 
Oman huomion herätti myös kuvissa oleva "kevyt ohjaamo", joka oli tehty turvakaarien varaan.
Olisikohan tuollaista saatavilla 600 sarjaan ? Olisi hommat sateella/lumimyräkässä jonkun
asteen mukavampaa.
 
Saa sen 500/600 sarjan koneisiinkin.
Taitaa olla pleksistä etulasi, sivulasi, takaklasi, ei ovea.
Hinnaston mukaan 1037€, lämmityslaitteella 2745€
 
Kevytohjaamo käy suoraan uudempiin eli v2007- 600 sarjan koneisiin. 500 sarjan koneissa joutuu vaihtamaan turvakaaren koska 500 sarjan kaari on matalampi. Vanhemmissa 600 sarjan koneissa voi myös joutua vaihtamaan turvakaaren koska kaaren malli on vaihtunut 2007. Tuulilasi on lasia, sivu ja takalasit on pleksiä. Lämmityslaitteella oleva versio sisältää oven, ettei tulisi vilu. Kummassakin versiossa on tuulilasin pyyhin. Lämmityslaitteellisessa myös pissapoika.
 
Huolto sanoi:
Vanhemmissa 600 sarjan koneissa voi myös joutua vaihtamaan turvakaaren koska kaaren malli on vaihtunut 2007.

600 sarja on tainnut muuttua paljonkin vuodesta 06. Kokemuksen kautta: Uudet puomin liukupalat eivät käy 06 malliin, koska ne ovat muuttuneet isommaksi. Taitaa olla 06 vuoden 600 vielä sellasta prototyyppimallia, jota ovat muokanneet käytännön kokemuksen kautta.
 
Kävin huristelemassa uudella 700 sarjan koneella. Kone on ulkomitoiltaan selkeästi 600 sarjaa suurempi. Kasvanut runkopituus mahdollistaa esim. käännön sylinterien loivemman sijoittamisen ja tämä tuo lisää voimaa ja tarkkuutta ohjaukseen. Keskinivel on edelleen jäykkä, joka mahdollistaa koko nostokapasiteetin käyttämisen myös epätasaisella alustalla.

Koeajamani versio oli 750, jossa on kaksivaihteiset kymmenen pulttiset jarrulliset ajomoottorit. Koppi oli mukavan tilava 500 series 1 ohjaamoon tottuneelle. Hallintalaitteiden sijoittelu oli samantapainen 600 sarjan kanssa. Ajonopeus valitaan ennen liikkeelle lähtöä sähkökytkimestä. Ajo vaatii hiukan totuttelua pienempien härveleiden jälkeen. Kiihtyminen ja etenkin pysähtyminen tapahtuu paljon nopeammin kuin pikkuveljissä.

Hytistä näkee hyvin ja kääntöympyrä on yllättävän pieni.


Dramaattisin ero pienempään tottuneelle tulee kun päästään sepelikasalle. Kaikki se taktikointi jota tarvittiin että 500 sarjan kauhan olisi saanut kerralla täyteen voidaan unohtaa. 750 menee vaikka kasasta läpi. Taktikointi on tietenkin tarpeen, jos halutaan pitää aiempiin koneisin suunnitellut ja kevyempää rakennetta edustavat kauhat ehjänä.

Olettaisin että työvarusteet alkavat jakaantua selkeämmin "tavallisiin" ja HD mallisiin, 600 ja 700 sarjoihin suunnattuihin vekottimiin.

Erittäin hyvänä asiana jatkuvuuden kannalta on yhteinen työkaluliitin, jolloin vanhat laitteet ovat käytettävissä ja kaikkea ei tarvitse uusia kerralla.
 

Liitteet

 • 7003.JPG
  7003.JPG
  61,3 KB · Katselut: 2 614
 • 7002.JPG
  7002.JPG
  52,9 KB · Katselut: 2 616
 • 7001.JPG
  7001.JPG
  54,1 KB · Katselut: 2 607
Toivottavasti avantilla muistetaan myös harrastelijoita ja ahtaanpaikan miehiä ja naisia pienillä kuormaimilla myös 10-30 vuoden päästä :D
 
Tänään tuli nähtyä laite oikeissa töissä, oli Kemin moottoritien työmaalla keskikorokeen kiviporukalla 750 käytössä. On niitä siis todistettavasti ainakin yksi mennyt oikeisiin töihin :p
 

Uusimmat keskustelut