Uusi niittomurskain(proto) ja sivusiirtoadapteri | AvantClub - Keskustelupalsta

STEFFE

Lumimies
Keskustelun aloittaja
12.1.2012
5 401
862
138
Bobäck
Nyt on mutskain kokeiltu. Kelluu tosi hyvin ja leikkuu jälki on siisti. Otin vielä kyytiin masnsntaina tuollainen sivusiirto adapteri. Se vie työlaitetta 40 cm oikealle. Sopii mainiosti kun niittää tienreunoja!

Sivusiirto adapteri on jostain syystä jäänyt pois hinnastosta eikä löydy kotisivuillakaan! Inhimillinen erehdys. Kyllä niitä löytyy tehtaalta. Kestäisköhän rakenne jos laittaisi vielä toisen...? Nyt se leikkaa 45 cm koneen vierestä ja silloin se vetäisisi 85cm!
 

Liitteet

 • image.jpg
  image.jpg
  107,5 KB · Katselut: 3 741
 • image.jpg
  image.jpg
  107,5 KB · Katselut: 3 730
Joskus oli tehtaalla semmoinen n. metrin palkin päässä oleva adapteri. Semmoinen jo varmaan alkaa vääntämään puomia, kun laitekaan ei ole aivan kevyt.
 
Näin mä vähän pelkään. Ehkä tuohon mekaaniseen 40cm pitää tyytyä tai sitten hommata murskain puomilla!
 
Tuossa on aika kiva toteutus, http://keskustelu.sammysatv.com/viewtopic.php?f=30&t=25932&start=825
 
Idea on hyvä mutta kun Avantissa ne ohjaimet eivät ole hytissä niin menisi siihen että 1 henkilö ajaa ja toinen on ulkon aohjaamassa kraanaa. Tulee niin kalliiksi olla 2 että kannattaa ostaa suoraan puomistomurskain!
 
Kävin tiistaina tehtaalla kokeilemassa puomilla olevaa murskainta. Kyllä oli pähee laite. Sitten joskus kun olen rikas niin ostan sellaisen!
 
Tänään sain kokeiltavaksi sivusiirto proton. Se siirtää 60 cm sivulle esim tuota niittomurskainta. Adapteri on tehty niin että koneen puolella on vierekkäiset kiinnikkeet eli toinen on työlaitteen iohdalla suoraan vastapääyä ja toinen sen vieressä, eli siirto 60 cm! Kokeilin vähän sitä tänään Vihtijärvellä ja huomenna pääsee kokeilemaan sitä tiereuna niitossa! Laitan lisää raporttia huomenna.

Sen verran pääsi jo kokeilemaan tänään että sivusiirto otteesta sai vahdettu siihen toiseen nousematta koneesta! Täytyy huomenna kokeilla myös toiseen suuntaan!
 

Liitteet

 • image.jpeg
  image.jpeg
  123 KB · Katselut: 3 010
 • image.jpeg
  image.jpeg
  99,4 KB · Katselut: 3 020
Tiet on nyt kierretty! Aivan loistava sivusiirtoadapteri! Ja näyttäisi kestävän sillä olen löytänyt useita uusia kantoja ja kiviä sen 20 cm lisä ulottuvuuden takia!

Ekan kierroksen jälkeen en vou kun todeta että toimii enlä päätynyt ojaan kertaakaan!
(kyllä se vieläkin syö miestä että päätyi ojaan viimeksi)...

Normiotteesta sivuotteeseen ei onnistu ilman että irroittaa letkut. Mutta toisiinpäin kyllä!
 
Olisi tarvetta silputa ruusupensaat parkkialueiden keskikorokkeilta. Päälle ei pääse koneella, joten tämä murskain sivusiirtäjällä alkoi kiinnostamaan. Mites se pystyy metriseen ruusun?
 
Planeetan face-ryhmästä löytyy videonpätkä vanhanmallisella murskaimella katoavasta pajukosta, tsekkaa sieltä. Tänne on harmillisen työlästä laittaa edes kuvia, olisi monesti kiva.

3-4 metrinenkin roskapuu katoaa murskaimella, kun nostaa puomin ylös ja laskee takaisin niin ettei kierrokset pääse laskemaan. Ruusupuskan kohdalla ei varmasti mitään ongelmaa.
 
Kiertonetissä on kokkolassa myynnissä kaksi LM track säädettävää sivusiirtoadapteria. Painosta riippuen tuo voisi olla passeli 600-700 sarjan nokalle.
Kuvista päätellen adapterit vaativat vähän herkistelyä, mutta hinnat ovat maltilliset toistaiseksi 10/20 eur kpl

https://kiertonet.fi/tyokalut-ja-koneet/koneet-ja-laitteet/lm-track-485-tyolaitteen-sivuttaisiirto-kiinnityskappale-6368
 
Kiertonetissä olen muutaman tarjouksen jättänyt, mutta lopussa hinnat yleensä vähän karkaavat. Harmittamaan jäi Sipoossa oleva Kempin hitsauskone, josta tarjosin 80 e, myyntihinta oli päättyessä 90e. Unohdin nostaa hintaa. Niittosilppurin taidan hankkia. Vähän vielä mietin palkkiniittokonetta, mutta se taitaa olla enemmän heinälle, ei paksummille pensaille? Onko uudella vasaraterällä jotain etua verrattuna vanhempaan y-malliseen? Eikös Late toi ruohonleikkuri vähän visko roskaa, jos ajelee ylemmältä?
 
Sanonta on " Rapatessa roiskuu" mutta kyllä pensaat häviävät, oli Valtion tie ja vieressä kaupungin jalkakäytävä ja siinä välissä istutettu pensas n. 2 metriä korkea ja kymmenen metriä * 2 metriä, pensas peitti näkyvyyden niin että sai ajaa nokan melkein tielle asti, ei muuta kuin Avantti kehiin ruohonleikkuri nokalle ja pensas ylhäältä alaspäin silpuksi, jouduin hakemaan reppupuhaltimen että sain jalkakäytävän puhallettua puhtaaksi, ei muuten kasva pensas enään, ja näkyvyys parani Valtion tielle tultaessa.
 

Uusimmat keskustelut