Verolinjaukset... | AvantClub - Keskustelupalsta

exjko

Moderaattori
Keskustelun aloittaja
24.2.2009
1 226
1
121
63
Suomen tuleva hallitusohjelma sisältää mukavan löysästi määritellyn "Asetetaan vuotuinen vero rekisteröidyille veneille ja moottoriajoneuvoille". Eiköhän Avanttikin kuulu ko ryhmään ( moottoriajoneuvoksi luokiteltavissa oleva laite) niin kuinkahan meidän tässä oikein mahtaa käydä? Pääsemmekö autoveron alennuksen (poiston) maksumiehiksi?
 
Toi oli hyvä Steffe, varsinkin kun sinulla on vähäpäästösin vekotin mitä markkinoilta löytyy.
 
Huolto sanoi:
Toi oli hyvä Steffe, varsinkin kun sinulla on vähäpäästösin vekotin mitä markkinoilta löytyy.

Sehän oli mulla mielessäkin! Ei kone muuten oikeesti haise milleen kun se käy eikä tule sellaista mustaa nokipilveäkään kun se rasittuu. Toki rasittuu harvoin kun potkua on!
Tänään lähden hakettamaan vähäsen illalla!
 
Käsittääkseni koskee vain rekisteröityjä Avantteja - ei rekisteröimättömiä. Ja millä rekisteröimättömiä pystyisi edes valvomaan...
 
syncro sanoi:
Käsittääkseni koskee vain rekisteröityjä Avantteja - ei rekisteröimättömiä. Ja millä rekisteröimättömiä pystyisi edes valvomaan...

Kai ne voi rukata rekisteröintivaatimuksen rajoja tai sitten hieman kevyemmällä mallilla vakuutuksien kautta kierrättäen.
 
Mönkijöitäkin ollaan laittamassa tälle listalle. Eivät nekään ole kaikki rekisteröityjä. Ja joillekkin ne ovat puhtaita työvehkeitä, mutta niinhän työautostakin maksellaan samat maksut. Itse asiassa vanhemmasta pakusta maksetaan enemmän käyttömaksua massan perusteella kuin päästöjen mukaan kuuluisi.
 
Fakta on kuitenkin se, että jos jotain huojennetaan, niin se maksetaan toisaalla takaisin ja ei vaikuta kokonaisverotukseen hevonhumppaa ja maksajina on aina keskiluokka ja sitä alemmat tuloluokat.
 
Hei, jos tulee joku verolappu postissa niin sitten tulee. Voivoi itsehän ollaan äänestetty tuo porukka päättämään meidän asioista! Helpoin tapa jos he ovat fiksuja(epäilen) niin poistaisivat mpö listalta niin kaikki polttoaineet olisivat verollisia. Mutta ei kai niiden ajattelukyky riitä niin pitkälle. Sen jälkeen ei tarvitsisi tullikaan enään valvoa että onko porukalla punaista vai sinistä tankissa. Ja rahaa säästyisi valvonnasta. Ja rehellisesti, olishan se helppoa pitää tuollainen 3000litran nasu pihalla mistä voisi tankata auto ja avantti!

Edit. Poistin 20 näppäilyvirhettä...
 
tämä taitaa olla tavoitteena...

http://www.hs.fi/fingerpori/s1349761246408
 
Jos mpö:stä tehtäisiin verollista, lähes kaikki työkoneilla tehtävät työt kallistuisi(tai ainakin pitäisi) ja se vaikuttaa suoraan rakennus- ja kunnossapitokustannuksiin. Se ei taas tunnu pienissä koneissa pahalta, mutta kun tankataan esim. lähes päivittäin 100l/kone, siitä muodostuu nopeasti isoja summia. Jos rakennuskustannukset kasvaa, rakentaminen vähenee ja raha ei taas kierrä.
 
Tässä muutama verotettava kohde , jolla saataisiin verotuloja isoja määriä helposti. Mönkijät, moottorikelkat, moottoriveneet, purjeveneet, ammattinsa puolesta esim. poromiehet (mönkijä),kalastajat (moottorivene), ei tietenkään veroa perittäisi, sitten kun katsotaan esim. Helsingin eri venesatamia, mikä määrä näissä on moottoriveneitä, luksusjahteja, mikä kalliimpi vene kysymyksessä sitä enemmän veroa, on purjeveneitä pilvin pimein , tässä sama juttu mitä kalliimpi sitä enemmän veroa. Aikoinaan autoihin tuli käyttömaksu väliaikaisesti, mutta jäi kuitenkin pysyvästi voimaan, silloin jo sanoin että vastaavanlainen käyttömaksu yllä mainittuihin kohteisiin, hinta voitaisiin porrastaa samoin hankintahinnan mukaan. Omalla kohdalla tulisi moottoriveneestä Buster S 40hv, moottorikelkasta LYNX ST 600, näistä tietenkin joutuisin maksamaan lisää veroa, mutta se olisi ok. Kyllä valtion kassaan virtaisi rahaa.
Ps. en ole saanut auringonpistosta.
 
Hyvää lajaatena! Pidä jatkossakin lippalakki päässä!
Kyllä verotettavia kohteita löytyy vaikka kuinka paljon. Tuo mpö oli tavallaan esim miten asiat olidi helposti ratkaistavissa eikä tarttis miettiä että onkonkone rekisterissä tai ei. Jonkunen vuosi sittenhän moottoriveneet siirrettiin pois mpö käytöstä, eli kaikki veneet kulkevat nyt verollisella polttoaineella.
Olen lajaatenan kanssa samoilla linjoilla että kun rahaa tarvitaan niin sitä otetaan. Tottakai me kaikki toivomme että se otetaan oikeudenmukaisesti kaikilta. Mutta samallahan me kaikki tiedämme että elämä ei ole oikeudenmukaisya. Ei lähelläkään.
 
Jos keskiluokan veroja helpotetaan jollain muotoa, niin on aivan varma, että se helpotus otetaan takaisin jonkun muun verotuksen myötä, koska 50000€ vuodessa ja sen alle tienaavat kerryttävät sen suurimman veropotin valtiolle ja näinollen sieltä se puuttuva "lohkaisu" on helpointa ottaa.
 
Juhani sanoi:
Jos keskiluokan veroja helpotetaan jollain muotoa, niin on aivan varma, että se helpotus otetaan takaisin jonkun muun verotuksen myötä, koska 50000€ vuodessa ja sen alle tienaavat kerryttävät sen suurimman veropotin valtiolle ja näinollen sieltä se puuttuva "lohkaisu" on helpointa ottaa.

Tjaa, jokin aika sitten näin tilaston jossa esitettiin että yli 55 tonnia tienaavat kerryttävät valtionveropotista 68% joten joko tilasto tai yllä oleva on väärässä :). Minulle sinänsä sama, maa on joka tapauksessa pulassa jo jostain rahat otettava.
 

Uusimmat keskustelut