Verottaja ja Avantin metsätalouskäyttö | AvantClub - Keskustelupalsta

pekka santalahti

Jäsen
Keskustelun aloittaja
16.8.2009
1
0
1
Paikallisen verottajan asiantuntemuksen varassako Avant hyväksytään metsätalouden kalustoon kuuluvaksi tai sitten ei?
Verottajan yhtenäistämisohjeet tuntevat moottorikelkan ja mönkijän, jotka tietyn kokoisina ja tietyillä varusteilla, ovat verottajalle metsätalouden kalustoa. Mutta Avant on, ainakin meilläpäin, laitteena ja teknisenä ratkaisuna (hydrauliikan hyödyntäminen + monipuoliset lisälaitteet) täysin tuntematon. Verottaja viittaa päätöksessään Avantin mainostekstin kohtaan vapaa-ajan hyötykäytöstä ja väittää ettei laite sovellu metsätalouskäyttöön mm. maavaransa takia.
Onko kenellä kokemuksia metsätalouden verottajan tulkinnoista?
Tein nuorena miehenä 196o-luvulla metsätöitä ensimmäisellä runko-ohjattavalla metsäkoneella, Valmet 363:lla, sen isoveljen päälle rakennetulla Ukko-Mestarilla ja seurannut senkin jälkeen uuden teknologian tuloa metsätalouteen enkä voi hyväksyä verottajan viime vuosituhannelta olevaa tulkintaa.
Vaikka kohta vuoden olen 216:lla juontanut ja kuljettanut rankoja, nostellut polttopuukehikoita kuivumaan ja kyytiin, kaivurilla laikuttanut, tehnyt ajouria, ojanteita/naveroita, jne. hylkäsi verottaja kalustohankintani vähennyskelvottomina ja haluaa jo palauttamansa alv:n takaisin.
Kuvia ja tekstiä on lähdössä verottajalle vastineeksi, tarvittaessa käydään läpi valitusportaat.
Kerro ja laita kuvia Avantista metsätöissä!!
 
Hyvä planeetan väki,
Pekka tarvitsee yhteisömme apua koska säälimätön verokarhu on hyökännyt hänen kimppuunsa. Toivon että yhteisömme voi näyttää voimansa ja yhdistyä hyökkääjän mielivaltaa vastaan. Joka tapauksessa vähintään kymmeniä pieniä vihreitä koneita on säännöllisesti metsäpalstoja harventamassa ja perkaamassa kuten edellä kuvattiin. Mikäli myös verottaja tämän asian tunnustaa, edistänee se osaltaan näiden mainoiden vihreiden laitteiden käytön yleistymistä ja vaikuttanee pidemmällä tähtäimellä planeetan populaatioon positiivisesti.

nyt siis kipin kapin halkometsälle kameran kanssa ja matkakertomus pekalle yv:llä tai planeetalle kaikkien ihmeteltäväksi.

ja kun karhu on kaatunut, voisimme yrittää niitä vakuutusyhtiöitä seuraavaksi, käykää siis myös äänestämässä sisäpiirissä.
 
Tossa on ainakin klapin tekoa, kuvassa mukana myös tukihaarukat:

http://www.avantplanet.com/F1/viewtopic.php?f=6&t=101

Avantin omilla sivuilla video, jossa vinssataan puuta 200 sarjan koneella:
http://www.avanttecno.com/www/index.php?PAGE=58&LANG=1&series=2&pid=88

Tekniikan Maailmassa oli muutama vuosi sitten (15/2005) artikkeli, jossa poikettiin myös metsässä. Tosin artikkelissa moitittiin suotta etenemiskykyä, kun oikeita vipstaakeja ei oltu käännetty, tehtaan oikaisu tuli pari lehteä myöhemmin.
 
Oletkos esitellyt verottajalle Avantin työkonevideoita?
Metsätöitä 200-sarjan koneella
- vinssi
- yleispihti
- perävaunu (se kipitön, videon loppuosa)
200:nen voimanlähteenä
- klapikone
- puunhalkaisukone

Vanhoilla Avantin webbisivuilla oli pitkiä videopätkijä kokonaisuuksista, erään nimi oli muistaakseni "metsätöissä". Liian suurena (7,5MB) en voi oheistaa sitä tähän. Lähetän tiedoston 200serie-1.wmv, jos saan sähköpostiosoitteen.
 

Uusimmat keskustelut