Viemärin kaivaminen | AvantClub - Keskustelupalsta

Nantti

Jäsen
Keskustelun aloittaja
5.9.2008
138
0
16
Olisi kunnallinen viemäri vihdoin luvassa ja pitäisi kaivaa paineviemärin 40 milliselle putkelle n. 80 metriä kaivantoa valmiille pihanurmelle. Tallista löytyy Avan 216 ja minikaivuri mutta ei taida tämä yhdistelmä paljon asiassa auttaa. Harkitsin jo "oikean" kaivurin hankintaa Avanttiin mutta 200-sarjaan ei saa kuin 1,5 metrin syvyyteen ylettyvän joka taitaa olla liian vähän, muistelen kuulleeni että viemäri pitäisi laittaa n. 1,8 metrin syvyyteen. Tuohon syvyyteen päästäkseni pitäisi sitten vaihtaa koko Avantti isompaan. Muuten olen tähän asti pärjännyt hyvin pikku-Avantilla ja minikaivurilla, istutuskuopat, salaojat ja vähän muutkin kaivannot ovat syntyneet ihan riittävällä nopeudella.

Onko planeettalaisilla muita hyviä ehdotuksia kuin että teetän työn jollakin traktorikaivurilla tms. joka ei riko pihaa ja nurmea?
 
No tietysti pyydät isomman koneen omistajaa talkoisiin.

Mitättömällä kulukorvauksella maasturisti singahtaa talkoisiin ja hommasta saa vielä kotitalousvähennyksenkin. Ensiviikollakos aloitetaan?
 
Nantti sanoi:
200-sarjaan ei saa kuin 1,5 metrin syvyyteen ylettyvän joka taitaa olla liian vähän

Nyt kun kävin uudelleen Avant Tecnon sivuilla toisella koneella ja toisella selaimella niin jopas oli tarjolla kaivuri 170 jolla pääsee siis 1,7 metriin joka saattaisi jo riittää. Alkoi kaivurin osto kiinnostamaan, täytyypä kysellä ainakin tarjousta.

Jotain hämärää noissa sivuissa kun Safarilla ei löytynyt kuin kaivuri 150 ja tällä IE:llä taas ei löydy kuin kaivuri 170.
 
... ja tuolta saat vaihtoehtona kuokan vuokralle (lähes ilmaiseksi)

http://www.montuks.fi/

Pari vinkkiä nurmikon kaivuun:

Ota nurmikko paloina talteen, jos koneessa mukana asfalttileikkuri, niin sillä urat nurmeen ja lapiolla (tahi trukkipiikeillä) laattoina ylös reilu kaivannon leveys. Laatat kuskaat sitten hyvän matkan päähän montusta ja huolehdit että pysyvät kosteina.

Ja jo ennen laattojen nostoa rullaat esim. suodatinkangasta railon toiselle puolelle, johon nostat maat päälle. Näin saat nurmikon ehjänä ja siiistinä takaisin työn päätteeksi.

Kangasta pitää hommata tuo 80x2 m (n. 50c/m2), mutta sille löytyy aina käyttöä :)

Putken ympärille tarvit vähintään seulottua hiekkaa tai mursketta, esim.0-8mm. 1 kuorma piisaa, jos kaivat routarajan alle. Merkkausnauhaa on hyvä laittaa myös, niin putki löytyy helpommin, jos myöhemmin tarvetta.

Kaupungista riippuen liittämiseen pitää olla lupa, jonka saamisen edellytyksenä on suunnitelman esittäminen. Suunnitelma + valvonta vaaditaan useimmiten tehtäväksi lvi pätevän henkilön toimesta. Voinet sopia että paikallinen putkiyrittäjä hoitaa tarvikkeiden rahastuksen ja kytkennät sekä luvat, kun itse kaivat ja peität kuopat sekä laitat letkut monttuun ynnä muut.

Ojan kaivaa päivässä ja omalla avantillasi pääset hoitamaan peittelyn.
Kuoppaa täytettäessä kannattaisi tiivistää n. 30 cm välein, jottei nurmikko mene myöhemmin montulle.

Vehkeestä ja maaperästä riippuu, miten kapeana kuopan saa kaivettua. Helposti tulee matkalla kiviä ym. vastaan ja savimaa tukkii tehokkaasti kapeamman kauhan Jos kuoppasi on leveä ja haluat välttämättä loikata sinne alas, niin sitä ei kannata tehdä suoraseinäisessä montussa ilman narua ja toveria sortumavaaran vuoksi.
 
Kiitokset maasturistille hyvistä vinkeistä! Tuota nurmen talteenottamista olin itsekin miettinyt.

Taitaisi tuolla linkin vuokravehkeellä tulla nurmikosta selvää jälkeä, taidan kuitenkin suosia pyörillä kulkevia linkkukoneita tässä hommassa ;) .
 
Tai kaiva oja kahdessa vaiheessa. Ensin reilun koneen levyinen syvennys, ja noin puoli metriä syvä. Sitten ajelet uraa myöten kaivat kauhalla lopulliseen syvyyteen.
 
tässä tapauksessa ei haluttu rikkoa nurmikkoa tarpeettomasti joten tuo olisi tarpeetonta ja aikaa vievää..
 
Tässä nyt kysyttiin muita ehdotuksia kuin traktorikaivuria. :roll:

Se että onko tarpeellista, aikaa vievää ja paljonko rikottua nurmikkoa on paljon, on taas aika subjektiivinen määre. Sen päättää nurmikon vaalija, en minä voi sitä tietää. Jos nurmikko halutaan säästää, niin sitten kannattaa tilata vaikka Sotkamon Porakaivon, tjms. jepet sujuttamaan putki pihan ali. ;)
 

Uusimmat keskustelut