Vinssi vanteeseen | AvantClub - Keskustelupalsta

karihsep

Jäsen
Keskustelun aloittaja
13.3.2012
45
0
6
Tullut mieleen rakentaa pyöränpultteihin (tai rekaaseen) kiinnitettävä vaijeri/köysi vetorumpu tai joku tappi,johon voi kiinnijäädessä laittaa vaijerin/köyden ja koneen vetovoimalla pyörittä irti juuttuneesta paikasta.Jonkulainen pikakiinnitys sen pitäisi olla ettei se paikoillaan ollessa olisi haittana.Olen kokeillut yhtä versiota ja se on tehokas kun kaikki pyörät vetää ja yksi punoo köyttä telalle.Kehitystyö meneillään.
 
Itse olen painiskellut ns. capstan vinssi idean parissa. Tämmöinen http://www.bushwinch.com.au/products.html vanteeseen tuleva systeemi voisi toimia myös omassa tarpeessa, eli ruokoleikkurin vetämiseen. Tilaa tarvitsisi huomattavasti vähemmän jos vetoköysi puolaantuisi apuvanteelle peruuttaessa, ongelmaksi voi tulla vaan liian kova "niittokoneen" vauhti. Toki kuormaalla voi nostaa etupään ilmaan ja vinssailla sillainkin.

Tätä täytyy kyllä pohtia. Satunnainen kaivaja on tehnyt pätevät paripyörän sovitteet 200-sarjalaiseen edullisista peräkärryn navoista, mallin mukaan voisin jopa osata itsekkin semmoiset askarrella eturenkaisiin. Toiseen mahdollisimman pieni nelipulttinen vanne tai isompaa putkea ja laipat vinssin rummuksi ja molempia varten semmoiset kapeat varapyörät paripyöriksi. Jatkokäyttö löytyy vesijätön parturoinnin kanssa, kapeatkin paripyörät helpottaisi niittämistä paljon. Toisaalta 513:sen notkeus ei olisi kokonaan menetetty.
 
sivuilta bongasin...

http://www.bushwinch.com.au/grfx/products/anchor-large.jpg

eli tollaista olis kaivannut silloin tällöin. Kun saisi köyden pään johonkin kiinni, niin pääsisi vaikka kauhan käännöllä pois montusta.
 
Kuinkahan tuo onnistuu avantilla kelaamalla yhdeltä puolelta. Ainakin jokin ohjuri köydelle täytyisi olla koneen kulmassa, ettei vedä konetta vinoon, silloinhan naru tippuisi "kelalta"? Miten luiston esto toimii?
Tuollaiselle "vinssikelalle" täytyisi olla pikakiinnitys joka vanteessa, hädän tullessa voisi vetää sitten oikeaan suuntaan.

Tätä vinssiä voisi käyttää myös muutenkin vinssinä. Kauhalla nostaa etupyörät ilmaan ja lukitsee koneen paikalleen.
Onnistuisi varmaankin myös laivavinssi mallisesti.

Täällä oli vinssistä puute.
http://www.avantplanet.com/F1/viewtopic.php?f=95&t=6187&p=19802#p19762
 
Mielenkiintoisia härveleitä aussit ovat kehitelleet. Tuota sivuttaisvääntöä helpottaisi hieman systeemi, jossa vetoköysi kulkee etupyörän kautta, jos vetokela on takana ja halutaan siis mennä eteenpäin. Peruutettaessa kela ja köydenohjausrulla pitää tietysti olla toisinpäin kuin oheisessa kuvassa:

http://www.bushwinch.com.au/grfx/products/guide-large.jpg

Kieltämättä eteen on tullut muutamia tilanteita, joissa tuntuu, että Avant ei oikein tahdo lähteä taaksepäin, kun pyörät luistavat. Koneessa on luistonesto, joka kyllä toimii, mutta savisella maalla renkaiden (TR 23/10.50-12) kuvio menee tukkoon turhan helposti.


Tuo ankkuri, joka ilmeisesti hakataan maahan kyllä epäilyttää. Riippuu tietysti kuinka suuri voima köyteen kohdistuu, mutta, jos ankkuri pysyy kunnolla massa, niin kuinka helppo se on saada irti? Puuttomassa maastossa se on tietysti parempi kuin ei mitään.
 
alavilla sanoi:
Tuo ankkuri, joka ilmeisesti hakataan maahan kyllä epäilyttää. Riippuu tietysti kuinka suuri voima köyteen kohdistuu, mutta, jos ankkuri pysyy kunnolla massa, niin kuinka helppo se on saada irti? Puuttomassa maastossa se on tietysti parempi kuin ei mitään.

Ankkuri on kierrepaalu, joka kierretään metrin varrella maahan. On siinä lapiomainen osa joka lyödään paalun eteen ja ruuvataan lopuksi paalu tiukalle.

Tässä ankkurointi mitä käytettiin armeijassa ollessani.
http://www.rahtihemmot.com/forum/index.php?topic=3933.msg369009#msg369009
Useampi tolppa peräkkäin, tolpan päästä aina köysi/liina edellisen tolpan juureen, jolloin saadaan tolpan yläpääkin pitämään. ;)
 

Uusimmat keskustelut