virtalukon jäätyminen | AvantClub - Keskustelupalsta

exjko

Moderaattori
Keskustelun aloittaja
24.2.2009
1 226
1
121
63
Millähän virtalukko saadaan kuivaksi? Olen nyt käyttänyt wd-40:stä ja perään vielä paineilmaa pullosta mutta edelleen jäätyy. Arvaisiko laittaa jotain miestäväkevämpää sinne, riittääkö taskulämmin kansallisjuoma vai pitääkö olla XO:ta?

Saa sen helposti sulaksi kun täyttää pienen muovikannun kuumalla vedellä ja antaa sen nojata vähän aikaa virtalukkoon. Mutta on se ennen toiminut. Kumma kyllä kaasuvaijeri edelleen pelittää, se tosin vaihdettiin muutama vuosi sitten huollossa.
 
Eikö sulla ole asetta, ei siksi että ampuisit sen, mutta aseöljy on hyvä lukoille. Ainakin sen viinatilkan jälkeen. ;)
Kai sinne lukon kontaktipesään on kertynyt kosteutta liikaa, joka pitäisi jotenkin saada kuivattua.
 
Menee alkuperäisen aiheen ohi, mutta jäätyviin hydrauliliittimiin on yksi erittäin hyvä ratkasu, pikaliittimet. Sen jälkeen kun vaihdoin vanhat letkuliittimet näihin nykyisiin uusiin pikaliittimiin, niin on letkujen vaihto talvellakin sujunut ongelmitta nopeasti ja helposti ;)
 
Timberman sanoi:
Menee alkuperäisen aiheen ohi, mutta jäätyviin hydrauliliittimiin on yksi erittäin hyvä ratkasu, pikaliittimet. Sen jälkeen kun vaihdoin vanhat letkuliittimet näihin nykyisiin uusiin pikaliittimiin, niin on letkujen vaihto talvellakin sujunut ongelmitta nopeasti ja helposti ;)

Alat Timberman olla liittimen ytimessä! Tuo sarjapikaliitin on mainio keksintö. Harmi vaan ettei se "4" reikän ole laitettu sähköt! Nyt ne ovat edelleen omalla stöpselillä!
 
aseöljyä olen kyllä kuullut kehuttavan ennekin, mutta poistaako se myös kosteuden? Onko siinä sellainen vedenpoisto ainesosa?

Asetta en ole käsitellyt sitten viime kertausharjoitusten. Ja sekin oli viime vuosituhannen puolella. Mökillä on kyllä ilmakivääri BSA naulassa roikkunut iät ja ajat, mutta tuskin sen öljypullo on tallessa.
 
Voisiko paineilmajarruihin tarkotettua jäänestoa , Aerolia, käyttää tässä kohtaa? Se ainakin kosteutta poistaa...
 
Raakaa pakkasnestettä lukkoon. Sen jälkeen mahdollinen kosteus ei jäädy pitkään aikaan. Tenttu on kohtuu tulenarkaa nestettä, jota en itse virtalukkoon laittaisi, en ainakaan paljoa. Se myös haisee voimakkaasti, joten kannattaa miettiä ensin millaisessa tilassa sitä kaatelee (minne ikinä sitä kaateleekin) ja onko siinä tilassa hajulla enää mitään merkitystä ainakaan itselle. Annostelupaikan tuulettaminen auttaa hälventämään epäilyjä. Tai saattaa ne useamman tietoon. ;)
 
Vaihtelin tuollaisen läpällisen virtalukon kun originaali hajosi, Puuilosta löytyi sopiva. Parkkiasento tosin tulee kaupan päälle käännettäessä avainta vastapäivään. Hyvä varuste avokoneessa, ei ole toistaiseksi ollut virtalukko ongelmia. Originaali lukko oli Delphi 51419, Puuilon numero 10005215
20210211_172921.jpg
 

Liitteet

  • 20210211_172925.jpg
    20210211_172925.jpg
    1,6 Mt · Katselut: 148
Hyvä vehje varmasti tuohon paikkaan.
Meillä postilaatikon lukko tuppaa jäätymään, kävisiköhän tuo :cool:
 
Meillä oli Marinella jätkät ostaneet jotain vastaavia läppiä mönkijöihin kun niissä aina virtalukot jäässä. Ne on tullu mun loman aikana niin en ole nähnyt kuin yhden kuvan. Tarkoitus niissä oli tosiaan laittaa orginaali lukon alle ja tais tuohon läppään tulla pieni mainos....:cool:
On meinaa ikävä vika! Asiakas luulee sen olevan takuu asia vaan ei ole jos lukko jäässä. No seuraavaksi se on myyjän vika vähintään kun ei avain toimi kun on jätetty vehkeet hankeen...
Koitamme noilla läpillä selvitä tästä kiusasta.?
 

Uusimmat keskustelut