Webasto lakkasi toimimasta | AvantClub - Keskustelupalsta

paappa

Jäsen
Keskustelun aloittaja
21.10.2011
38
1
8
kerjuu
Webasto lopettii toimintansa. Nyt kun kelit taas kylmenee olisi kiva saada koppiin lämpöä.
Tarkistelin kaikki sulakkeet, ja tiedän että myös koneen oma puhallin pitää olla päällä. Nämä kaikki toimii.
Senverran vielä tutkin että konehuoneessa on ymmärtääkseni oma polttoainepumppu lämppärille. Tämä pumppu on mykkä, ei tule jännite kumpaankaan johtoon. Mistähän tämä saa ohjauksensa?
Moottorin vastus on 9 ohmin luokkaa.
Annoin varovasti myös akulta 12V muttei tuntunut pumppaavan, virtaa kyllä otti niin en uskaltanut kauaa pitää johtoja kiinni.

Webaston termostaatille näyttäisi tulevan sähkö. Sen rasian sielunelämästä en ymmärrä sen enenpää.

t. japa
 
Suodattimen olet varmaankin vaihtanut? Ainakin mulla on pikkusuodatin polttoainelinjassa eeberin syötölle. Kun jäädytin joskus sekä että suodattimet kesälaadulla, niin eeberi alkoi toimia d100 lorauksen jälkeen ilman suodattimen vaihtoa. (huonolla säkällä myös letku jäässä)

Huomioi että letkut voivat olla myös puhki vaikka eivät siltä näytä ulos. Eli kannattaa ehkä kokeilla syöttöä erillisestä astiasta uudella letkulla. eeberi yrittää hetken pumpata aluksi ainetta, mutta luovuttaa n. 10 s jälkeen jos poltin ei syty tai ainetta ei tule (varmaan sama asia)
 
Juu kyllä polttoaine kulkee. Purin sen pumpun sieltä koneesta ja testailin.
Se sylkäisee kerran kun laittaa akulta jännitettä. Eli vika rajoittuu pumppuun tai sen ohjaukseen. Pitäiskö tuon pumpun nakuttaa samalla lailla kun Avantin oman polttoainepumpun? (ymmärtääkseni pitäisi). Tätä se ei tee napsahtaa vain kerran.

Eli ellei jossain ole erillistä relettä joka saa tuon pumppauksen aikaiseksi niin pumpussa on vikaa. Olenko yhtään jäljillä?

Edelleenkään ei tule jännitettä niihin pumpun omiin johtoihin, mutta sen saa aina jostain järkättyä kunhan ymmärtäisi ensin miten tän pitäisi toimia oikeaoppisesti.
t.japa
 
En tunne tarkemmin eeperin sielun elämää.

Pumppu napsuttelee muutaman kerran aluksi (etenkin jos ei saa heti ainetta)

Tuolta varmaan saat tarvittessa apuja:
http://www.eeperi.com/eberspacher_ilmalammittimet.html

Toinen paikka on elektromeka lohjalla. Näissä on nopeampi käydä paikalla kuin odottaa päivää jolloin vastaavat. Ainakin elektromeka korjaa tarvittessa myös ohjauskortteja.

Edit: seuraavia bensa eeberin menovikkejä voinee soveltaa vianetsinnässä:http://www.veewee.net/Eber/Testaus.htm
 
Juu vanha 528+ tää kone on, niitä peltikuorisia.
Täytyy siis ruveta metsästämään tuo kortti jostain. Vielä lisää tutkineena olen melko varma että ohjauspuolelta se vika löytyy. kaikki muu näyttäisi olevan kunnossa.

Nyt olisi kiva kun ymmärtäisi elektoniikasta jotain. Noiden mekaanisten asioiden kanssa pärjää kun on vaan riittävästi suuria työkaluja :p

Täytyy käydä lumitöissä välillä. huomenna kun on vielä paljon kylmempi keli.
 
Itselläni auton webasto lakkasi toimimasta, kun webaston oma pakoputki oli mennyt tukkoon lumesta. Lieneekö mahdollista tässä tapauksessa? Korjaus oli melko triviaali :)
 
Polttoainepumppu ei ala pumpata polttoainetta jos hehkutulppa on kärähtänyt. Pumpulle tulee virtaa vasta kun hehkutusautomatiikka on tarpeeksi lämmittänyt palopäätä.
 
Nyt toimii taas.
Kiitos kaikille hyvistä neuvoista ja ideoista.

Vika löytyi lopulta sulakerasiasta. Sieltä oli Eberille (maasturisti korjasi merkin oikeaksi) lähtevä johto irti eikä antanut virtaa eteenpäin. Sulakkeenhan olin tarkistanut ehjäksi, mutta se oli liian pieni ja kun laitoin johdon kiinni se tietysti paloi. Enhän minä tajunnut heti tarkistaa sitä uudestaan vaan haeskelin vikaa Eberin päästä. Lopulta tulin siihen tulokseen ettei Eberille tule virtaa ja rupesin tarkisteleen sulakkeita uudestaan. No tulipahan selviteltyä tuonkin värkin toimintaa, ehkä siitä joskus on hyötyä.

Niin ja opin myös että kannattaa mittailla sulakkeiden lisäksi kulkeeko jännite laitteelle asti.

Pitäis jossainvaiheessa selvitellä noiden sulakkeiden oikeat koot tuola rasiassa. Näissä vanhoissa koneissa sieltä voi löytyä melkein mitä vaan. Yleensä kuitenkin liian suuria, mutta näemmä pieniäkin.

Taas on kesä talven keskellä auratessa. Hyvää Joulunaikaa kaikille
t.japa