Ylökatin vetomoottori | AvantClub - Keskustelupalsta

killerwo

Jäsen
Keskustelun aloittaja
4.1.2012
5
0
1
Vasemman puolen vetomoottori hiipunut. Pakilla jaksaa pyörittää mutta eteenpäin ei lykkää. Hiipunut pikkuhiljaa.


Moottori on kiinni neljällä pultilla ja merkki Danfoss. Mutta mikä on malli merkintä?. Jos yrittäis löytää jostain kohtuu hintaiset moottorit. Ja jos jollain vinkkiä edulliseen puljuun saa esittää.
 
Jos "katin" tyyppi/valmistenumero löytyy, niin tehtaalta löytävät moottorin tyypin. Antavat mielellään tietoa.
Jos moottorin tyyppi ei näy päälle päin täytyy moottori iroittaa.
 
Vetomoottorien huollattaminen ja tiivisteiden vaihto on vaihtoehto uusien hakkimiselle.
A-tehtaan huolto kertoo mielellään lisää...
 
Näin se on tehtävä aluksi. Käytän moottorit pöydällä ja katsotaan onko missä kunnossa. On aika suolaiset nuo uudet moottorit. Noin reilu 600€ pari.

No köyhälle kaikki kallista :)
 
Jup, miekin käytin pöydällä, korjasin ja kasasin. Sitten kolusin ebay.de:tä. Riskillä tilasin 314 doublespeediin nämä:

http://www.ebay.de/itm/Olmotor-MP160-ahnlich-wie-DANFOSS-OMP-160-Gerotormotor-Hydraulikmotor-/200747917723?pt=Hydraulik_Zubeh%C3%B6r&hash=item2ebd82219b

Menivät sisään heittämällä, ainoa ero oli ylivuotoputken erikokoinen kierre, tämäkin ratkesi käänteisellä supparilla. Toimineet moiteetta nyt 2 vuotta.
 
Nyt ois vetomoottoreihin vaihdettu tiivisteet. Asentelin moottorit paikoilleen niin vesemmanpuolen moottorin letkut meni aluksi väärinpäin. Kun kahvasta työnsi eteenpäin niin renkaat pyöri taaksepäin:) no huomasin heti että pyörii toiseen suuntaa paljon paremmin kuin toiseen. Siis sama vika kuin ennen remonttia. No letkut toisinpäin niin nyt pyöri eteenpäin huonosti mutta pakilla hyvin. Eli ei taida olla vika vetomoottoreissa. No pakko oli tehdä piha hommia koneella vaikka kulku ei nyt niin suoraa ollut.

No aikani kun kuskailin multaa/ puita ja kantoja niin ei jaksanut enään mennä eteenpäin olleenkaa. Siis molemmat vetomoottori vaan nyki pikkuhiljaa. Pakilla tilanne parempi. Eli onko venttiili pöydässä nyt vika. Eli vuotaa sisäisesti??
 
Kesä mennyt ja talvi edessä. Ylökatilla tuli tehtyä kaksi OKT pihaa, eli multaa levitetty neljä kasetti kuormallista. Samoiten parit teranssin pohjat ja nyt autotallin routaeristys ja täytöt. Eli kone on kyllä joutunut töihin vanhoilla päivillä. Koko kesän vaivasi tuo vetomoottorien tehottomuus. Mutta kun oppi nytkyttelemään niin kyllä se lappion ja kottiksen voitti.
Nyt tuli tälli päälle ja tilasin uudet vetomoottorit. Ja totta tosiaan vika oli ainoastaan vetomoottoreissa. Uusilla moottoreilla työn teko sujuu jo sukkelaan. Pystyy paikoilla pyörimään vaikka ois kauha täynnä mursketta. Ja murskeen levittely onnistuu ilman että kauha on ilmassa:) Nyt talveksi ois hommaa laittaa puomisto kuntoon. On jokanen tappi aivan löysä joten klappia on reilusti. Lisäksi runkotolpat johon puomisto kiinnittyy on mennyt muutamia kertoja poikki. No uutta hitsiä vanhan sauman viereen, ja taas mennään. Ei vaan ole enään pitkäikäinen joten pitää sekin paikka vahvistaa reilusti.

Onkos kukaan sovittanut uudemman profikatin puomistoa ylökattiin. Pääsis vähemmälle nuossa nivelissä.
 
Ei luulis olevan ihmeellinen homma, aika samanlaiselta toi perus runko näyttää. Puomin nosto sylinterille joutus tekeen paikan. Leveydestä en tiä mutta jos tarviit vertailumittoja voin omastani niitä sulle mittailla.
 
täällä samaa vikaa ajo moottoreissa, kuumana ei meinaa kääntyä kylmänä ja suoraan menee. pitänee suunnitella moottoreiden vaihtoa sitten itsekkin, vaikka vakuuttelin että ei sitä ole . :cry:
 

Uusimmat keskustelut