2008 528:n nostokyky | AvantClub - Keskustelupalsta

mtm

Jäsen
Keskustelun aloittaja
30.12.2008
10
0
1
Onkos kenelläkään faktaa uuden 528:n nostokyvystä vakaajan kanssa. Itselläni on vakaajaton jo nostokyvyssä toivomisen varaa (700kg lava oli maksimi ennen paineiden säätöä).

Nyt minulle on tulossa laitteeseen vakaaja, sillä tämän pitäisi parantaa nostokykyä. Tarve on saada 1000kg eurolava ilmaan. Mahtaako onnistua?

Luulisin että pitäisi onnistua sillä kun olen vertaillut 528:n ja 630:n räjäytyskuvia niin aika samasta koneesta on kyse.

T:Marko
58h mittarissa
 
Vakain lisää nostokykyä n. 25%.
Oma vakaimella oleva 520 nostaa 970kg Finnlavan irti maasta.
Paineet tehtaan tämmissä(185bar) 528 hiukan riskimpi 200 bar työpaineiden ansiosta.
Joten kyllä sillä pitäisi 1ton Eurolava nousta.
Kovin ylös en kyllä moista punttia arvaisi nostaa, ja teleskoopin kanssa saa varmasti koneen nokalleen..
 
ainakin persaus nousee 900kilon rehupaalilla.tuntuu olevan tehoja paljo enemmän.vakaaja on monessa hommassa ehoton.aattelin itekki että osaa kättä heiluttaa vasemmalta oikeelle.mutta ois liian nopee traktoriin oppineelle.onneks tuli otettua heti alakuun.kaasun käyttö meinaa olla opettelua..sammuu vielä vähä väliä.
 
Kaasuteltua tuli aluksi ihan liikaa. Kun homma ei onnistunut, niin lisä kaasulla koneen sai vain sammumaan nopeammin. Vahingosta viisastuneena selviää kauhan ja piikkien käytöstä nyt n. 30-50% annostelulla ja kaivurilla tyhjäkäynnillä (15-20%). Kuluu ainetta vähemmän ja polvet sekä otsa pysyy paremmassa kunnossa.

Semmoinen tuntuma äkkiseltään olisi että kaasun viimeisellä neljänneksellä nousee lähinnä ääni ja polttoaineen kulutus. Joku valistuneempi voisi varmaankin selventää onko pumpuissa ja h. moottoreissa oma "vääntökäyränsä", joka ei kulje lineaarisesti koneen kierrosten kanssa.

Lisäpainoja kannattaa olla takana kohtuullisesti, jos aiot tonnin lavoja myös kuljetella.

-m
 
Oma tuli niillä isommilla ajomoottoreilla(OMT400)
Tyhjäkäynnillä voi polkaista ajopolkimen pohjaan, eikä kone sammu.
Tosin sen kanssa ei sitten vauhti isosti päätä huimaa..
 
Nyt on koneessa vakaaja ja takasivupainot.

Tonnin laastisäkki nousi ilman mitään ongelmia ja senkanssa ajelukin oli vakaata. Ihan hirveän paljoa teleskooppia ei voi ulos laittaa, alkaa perä nousta ennen puoltaväliä.

T:Marko
 

Uusimmat keskustelut