Avantilla lumen pudotus katolta | AvantClub - Keskustelupalsta

lajaatena

Jäsen
Keskustelun aloittaja
29.10.2009
861
200
43
Etelä-Suomi
Tuli eilen todettua että autotallin katto pitäisi tyhjentää, ei muuta kuin virittämään laitetta avanttiin, on muuten sitten hätäisesti tehty , mutta erittäin toimiva laite ei sitten mennyt kuin muutama minuutti ja katon lumikuorma on minimoitu.
 

Liitteet

  • Avant lumikola laaja.JPG
    Avant lumikola laaja.JPG
    161,1 KB · Katselut: 4 085
Lumet tippuu varmasti. :) Umpikoppi estää myös lumien syliin tulon. Oiva peli!
Valokatetta tuolla tuskin uskaltaa puhdistaa. Muutenkin täytyy ilmeisesti pitäytyä nopeista liikkeistä.
 
Leppikselle vastaus: ei tule lumet syliin missään olosuhteissa, koneella pakitetaan ja samalla vedetään lumet alas , kone on n. neljän metrin pässä, kyllä myös valokatteen voi puhdistaa , saa yllättävän tarkasti hallittua.
 
Kuvien perusteella fiksu viritys

Miten olet ajatellut hoitaa homman rakennuksen takapuolella, jossa voimme olettaa olevan i) reilusti lunta, ii) jyrkkä ja epätasainen pohja ja iii) puita, marjapensaita tai jos hullusti sattuu niin vaikka naapurin aita vastassa.

Riemua lumesta!
JJ
 
Näen tuossa myös toisen fiksun idean. Puuhan on mainio väline tehdä protoja joilla testata idean toimivuutta ja laitteen mittasuhteita. Kun toimiva kombinaatio löytynyt, niin sitten rälläkkä ja hitsi käteen.
Ei tietenkään sovin kaikenlaisten asioiden testaamiseen, mutta useimpien, ainakin periaateiden.
 
Meilläkin on talon takana 6m korkeutta räystäälle...

Minun tarpeeseen voisi olla kätevämpää ihan vaan teleskooppipuomi tms jolla nostaa lumikolan + lapion + sixpäkin + turvaköyden katolle, talon etupuolella, isännän itse kavutessa tikkaita pitkin liikunnalliseen sessioon.

... oiskohan vanhoja hiab teleskooppipuomeja jossain ylimääräisiä ...
Laittaisin trukkihaarukkaan esim kiinni siten että 218+ trukkihaarukka on jalustana ja toi teleskooppi nostaa tarvittavat romut melko suoraan ylöspäin, tai korkeintaan 5' etuviistoon.
 

Uusimmat keskustelut