Koneen rasvauksesta | AvantClub - Keskustelupalsta

Lipponen

Jäsen
Keskustelun aloittaja
17.5.2009
108
0
16
Mitäs rasvaa tämän koneen ja työkalujen rasvauksessa oikeastaan tulisi käyttää? ...ja montakos ruutallista olisi sellainen sopiva päiväannos? Onko eri rasvapisteissä erillainen tarve? Tulee mieleen että esimerkiksi nuo kaivurin kaivuupään ja koneen rungon nivelet pitäisi ainakin mudassa möyriessä rasvata useammin kuin kerran päivässä ettei niihin mene vesi hiomatahnoineen sisälle. Asiasta varmaan kokeneemmilla käyttäjillä on parempaakin tietoa.
 
Olen käyttänyt mobilin "vesivaseliineja", Tyypi ei tule mieleen, mutta mainoksessa luvataan parempi veden kesto ja kohteena liikkuvat nivelet jne. Hintaa on suunnilleen 5.50/purkki IKHssa, eli tuplasti tavalliseen, mutta avantin käyttö ei rasvan hintaan kaadu. Purkkeja taitaa mennä pari vuodessa.

Kauhan kääntö on varmaankin se useimmiten rasvaa kaipaava kohde. Erityisesti jos on aikeissa vaihtaa kauhaa, niin kannattaa muutama kääntö etukäteen rasvata tapit. Eli kaivuria kannattaa rasvata ahkerasti ja muutoin kovilla olevia ja kastuneita tappeja useammin, yleensä päivän päätteeksi. Meriveden kanssa touhutessa töräytän kastuneisiin paikkoihin rasvaa useammin.

Pari painallusta per nippa muuten tai sen verran että tuoretta rasvaa kurkistaa hitusen tapin saumasta. Pesun jälkeen olen rasvaillut kaikki, ehkäpä 1krt/10-15 h

Rasvapuristimista olen testannut monia versioita manuaalina ja paineilmalla, mutta kätevimmäksi mielestäni on osoittautunut yhdenkäden prässi taipuisalla putkella.

Prässin lisäksi kannattaa varautua parilla vaihtopäällä rasvaprässiin, vastakierretapeilla, että saa katkenneet nipat pois ja tietysti muutamalla ylimääräisellä nipalla. Jos näitä ei ole, katkeaa se ensimmäinen nippa rasvauksen aluksi.
 
Niveliin kannattaa puristaa rasvaa niin paljon että pursuaa ulos. Ylimääräinen rasva tuo tulleessaan epäpuhtauksia pois. Pursunneen rasvan voi pyyhkäistä pois rättiin, niin ei tahri koko konetta.
Tämä sääntö ei koske niveliä missä on vesi/pölysuojat. Niihin ei yleensä pääse epäpuhtauksia ja ylimääräinen rasvan pursottelu saattaa pullauttaa tiivisteet pihalle!
 
Itellä on 2 kpl yhdenkäden prässiä.
Yhdessä tappirasva Castrol entepreneur 9€/tuubi
Toisessa laakereille Agri grease plus 4€/tuubi
 
Re: Koneen rasvauksesta (jatkopuomi)

Jatkopuomin rungon alapäässä on kaksi rasvanippaa. Ohjekirjassa ei niitä kuitenkaan taideta mainita. Mites nuo pitäisi hoitaa? Puomi lyhyenä vai pitkänä?
 
Puomi rasvataan puomi sisällä.Näin saadaan rasva liukupinnoille. Ei tarvitse täyttää koko puomia! :)
 
Leppis sanoi:
Ei tarvitse täyttää koko puomia! :)

viidennen putkilon jälkeen rupesi jo vähän epäilyttämään...

Ilmeisesti muutama painallus riittää, normaalia ulospursuamista ei tarvinne odottaa edes puomi sisällä....
 

Uusimmat keskustelut