Liukukuumetta. | AvantClub - Keskustelupalsta

Hankkijakeskus

Jäsen
Keskustelun aloittaja
19.10.2008
27
0
1
Elikkäs ois tarkotus hommata liukuohjattava anavt, kingcat tai agromatic.
-Mikä on teijän mielestä paras?
-Mikä on aloittelijalle hyvä?
-Mikä on hiljaisin kovillakin kierroksilla?
-Mikä käy ja kukkuu sekä liikkuu Hyvin pienillä kierroksilla?
-Käytetyn hankkimisessa missä olisi sitkeä kone vaikka vanhahko olisikin?
-Ja missä ei polvet ota kiinni mihkää?
Eli noin metriselle ruokintapöyälle ois navettaan tulossa ja sitten about 2,5m x 2,5m hevostallin poksien tyhjennykseen
Mikä olisi teijän mielestä sopiva miejän vaateisiin jos on kokemusta

-Kiitos vastauksista-
 
Avant on tiätysti kaikista paras koska:
- siihen saa runsaasti varusteita myös käytettynä
- laitteille ja varusteille on toimivat jälkimarkkinat, kalustosta pääsee tarvittaessa nopeasti eroon
- kaikkiin malleihin saa mitä tahansa osaa, ja jos ei ole enää varastossa niin tekevät/tilaavat ylöjärvellä uuden osan siihen hintaa ettei useimmiten kannata itse pohtia reparointia. Esim. täydellinen takanapa laakeroituna 300 sarjan ketjuveroiseen kahdella hammasrattaalla alle 100 eur verollisena.

Diesel on mukavan hiljainen, ei ole palovaaraa tankatessa ja ainetta ei paljon kulu päivänmittaan. Linkuissa hintaerokin on mitätön, tosin bensamalleja ei juuri ole myynnissä kun 20 hp bensakone poistui vissiin aktiivivalikoimista 500 sarjasta useampia vuosia sitten.

500 series 1 käy hyvin aloittelijalle siinä mielessä ettei ole niin paljon muovia uusittavana, jos sattuu koliseen. Ajon vapautus on ehdoton varuste, jos kieputat konetta ahtaassa paikassa. Samoin zoom puomi ja sähkötikku ovat hyviä, jos päivittäistä kauhomista on paljon. Jos uutta meinaat pistää, niin kannattaa fundeerata katalysaattoria sisätila-ajeluun. Tai kaasumoottoria, jos niitä vielä saa. Kubotan diesel kestää ongelmitta huollettuna 3000 - 5000 tuntia. Säännöllinen suodattimien ja nesteiden vaihto ratkaisee koneen kestoiän. Leveämmät renkaat vakauttavat konetta, mutta pitävimpinä t
ekevät käännöksistä kankeampia.

Polvet kyllä kolisee ainakin aluksi kaikissa pienkuormaimissa ja otsa myös jos on koppi. Kaivuharjoituksissa käytin aluksi polvisuojia, nyttemmin olen huomannut että taktiikka voittaa riiputtamisen kannon nostossa.

200 mallia en suosittele ainakaan käytettynä syystä että siihen ei ole vielä kovin paljon varusteita kaupan käytettynä ja siitä loppuu nostokorkeus ja teho käyttötarkoituksessasi.

Muita koneita en sitten suosittele ollenkaan. Esim. Multi-one on vähän itse tehdyn oloinen. Kurkista vaikkapa koneen alle ja vertaa avantiin. Multionessa on oikein erikseen suunniteltu alusta koloja täyteen. Matalan koneen kanssa koloihin saa osumaan varmasti mielenkiinoisia esineitä kulkua pysäyttämään.
 
Hopsis, tulkaaasin kuumeen laadun väärin. kun kyseessä onkin liuku kuume, muutan suositusta hiukan. 314d tai 320d. ja mielellään zoom puomilla. molempiin saa napoihin kiinnitettävät levikkeet jotka lisäävät koneen vakautta paljon.

S - mallit ovat suoravetoisia, eli napamoottori joka nurkassa ja povercat, poverplus ym. Ketjuvetoisia, eli hyd. Moottori pyörittää ketjulla takanapaa, josta välitetään toisella ketjulla veto etunavalle. Kovassa käytössä ketjuveto kaipaa huoltoa ja putsausta, mutta silläkin pääsee alkuun, jos vain voimansiirron palikat, eli ketjut ja rattaat ovat kunnossa. ketjuvetoisessa on etunapojen kiinnitys liukuvan kelkan päällä ja sen kunto kannattaa tarkistaa. kelkalla saa kiristettyä ketjun ja jos kiristely on tehty kelkan lukitusta avaamatta, saattaa murtumia olla ja ne ovat kovin hankalassa paikassa korjata.

liukuohjattuja on markkinoilla jonkun verran kaasukoneella ja se voisi olla mukavampi sisätiloissa itselle ja elukoille. useat kaasukoneet ovat aloittaneeet uransa purkutyömaalla, joten rakenteiden kunto pitää tarkistaa hyvin ennen kauppoja..
 
Hyviä eotuskia on, mutta!:
-Levikkeiden kanssa lähtis navetassa juomakupit mukaan, on sen verran kapea pöytä, ja
jos menee koneen pohjan levys yli metrin niin joutuu keikuttelemaan ruokintakouruissa,
jotka ovat betonia ja aika syvät kun on vanha navetta.
Ikävä kyllä 10 tonnin koneesta jos puolet saisi hinnasta pos niin voisi harkita hankintaa.
Mutta käytetty on aina käytetty. Jostain lopettavasta navetasta jos saisi halvalla hyvän..
Ja zoomipuomille en juuri keksi käyttöä, mutta varmasti tulisi jossain kohden tarvistemaan.

Katalysaattori olis tarpeen todellakin kun navetta ei ole kuin vähän päälle 2m korkea.
Mutta kaasukonetta hommatessa on otettava huomioon kaasun saatavuus kun korvessa asutaan.
Itä-suomessa en tiedä olevan kaasutankkauspistettä.
Mutta kiitoksia. :D
 

Uusimmat keskustelut