Mekaaniset työvälineet pienviljelyyn | AvantClub - Keskustelupalsta

RSH

Jäsen
Keskustelun aloittaja
23.11.2009
7
0
1
Onko kenelläkään kokemuksia avantin käytöstä mekaanisesta maan/pellon muokkauksesta ? Viritellyt ideaa vetokoukkuun laitettavasta värkistä johon voisi kiinnittää matalan kyntöauran tai piikit äestystä varten. Väsäisi ne kasaan jostain vanhoista hevos-vetoisista työlaitteista.
Jyrsin tietysti yksi vaihtoehto mutta vähän hintava.
 
Syksyllä tuli viritettyä kaverin kanssa joustopiikkiäes nurmikon paikkailuun ja kasvimaan muokkaamiseen.... Käyttökokemusta ei kyllä vielä ole mutta eiköhän sitä keväällä tule. Piikit voi kääntää, joten homman voi aloittaa eteenpäin ajelemalla ja sitten kun tulos on sopiva niin käännetään piikit ja peruutellaan pyörän jäljet peittoon.
 

Liitteet

  • es.jpg
    es.jpg
    103,5 KB · Katselut: 4 690
Pienviljelyyn sopii hyvin minikaivuri :lol:

Oman perunamaan käänsin kaivurin kauhalla ja hyvä tuli, sitten vain viimeinen silaus puutarhajyrsimellä keväällä
 
Pitäisi viittiä alkaa kiertään nuita ehtoopuolella olevia maatiloja joilla näkyy olevan kaikkea maholista ruostumassa peltojen raunassa.
Muutoin esim. talikonpiikit ja joustopiikit äkeeseen tulee harrastelijalle kalliiksi.

Hevosvetoiset kamppeet ok avanttiin, nähdäkseni.

Yksi kaveri tekee hydrauliikkakoneiden korjauksia ja saan siltä semmosta romua joka ei enään ammattikäyttöön kelpaa, kuten esim hydraulimoottori jo´nka ohivirtaus on liian suuri raskaaseen ammattiokäyttöön. Kyseisellä hydraulimoottorilla mietin että vois koettaa tehdä itse jyrsimen, eli laittaa moottori pyörittämään esim hevosvetoisen pyöröpiikkiäkeen yhtä akselia.

Onkohan joku kokeillut auran tekemnistä kultivaattorin osista? http://www.greenpoweragri.com/kultivaattori2iso.jpgPitäis räjäyttää joku poravasara ja tutkia voisko helpolla tehdä hydraulimoottoritoimisen poravasaran (SDS terille) avantille. Ois kiva kun ei tarttis vetää 230V roikkaa pihan perälle, jos pitää kiviä "räjäytellä". Samalla sais porattua aurausmerkeille reiät maahan, kakaran perkeleet on repineet kaikki edelliset veks.
 
Oiskos hevosvetonen kyntöaura avantin eteen kuin kova peli? Avanttia omistamatta nyt höpöttelen täs.

Saattaa kyl olla se tökkäämismahollisuus jos eteenpäin ajaa, mut peruuttamalla ehkä?
Meneekö maavara sit ihan nolliin, tai jos nostaa välttiä sen verran ylös että ei mene, ottaako se sitten tarpeeks syvältä?

Ideaa kehittelemään näppäräsorminen ;)
 
Itselläni myös pieni tilus perunoille/porkkanoille/herneille jne. ja miettynyt juurikin, kuinka tuon maan saisi syksyllä hyvin käännettyä. Ensin tuli tietysti mieleen kyntöaura, mutta vaatii taasen tuon metallin liimaamista, jos jostain vanhan traktorin perässä olleen auran löytäisi (Kai se on pakko alkaa tuon hitsauksen opettelua). Mutta tuossa edellä mainittu minikaivurin käyttöhän kuulostaa toimivalta; vetää kauha maassa vain uraa ja keväällä sitten möyhii puutarhajyrsimellä tai toivottavasti Avantin omalla jyrsimellä, jos saa vain finanssiasiat oikein junailtua talven aikana; on meinaan mm nurmikon perustamista kovalle möykkyiselle savelle keväällä tiedossa, johon pitää sekoittaa jotain parempaa multaa ja kai vähän hiekkaakin.

Dingo1: Käänsitkö maan tuollain pitkiä vetoja vetämällä vai oliko sulla jotain parempia tekniikoita käytössä? Itselläni 25 senttinen kauha, joten tuon pitkän uran vetäminen tuntuisi luontevalta.
 
Itse asiassa halusin kääntää maan kunnolla, kun kyseessä oli turvepohjainen maa, jossa jyrsimellä oli aikaisemmin vain käännelty sitä 10-15 senttiä pinnasta ja syvemmältä sain parempaa maata pintaan....

Nyt siis oikeasti kuokin minikaivurin kauhalla koko perunamaan ympäri noin 30 cm syvyydeltä :lol:

Tuo kuokkiminen ei ole mitenkään tehokasta koneenkäyttöä, mutta Avantilla kuokkiminen tuntuu olevan hyvää hermolepoa konttorityön jälkeen.
 
Ääni minikaivurille täältäkin. Loistava keksintö vaikka mihin hommaan.
Mutta kyllä sorakauhallakin homma sujuu. Olen ajellut välillä mullat pellon päähän kasaksi ja sieltä tarpeen mukaan käyttöön. Ei tarvi välttämättä kierrättää eri kasvilajeja pellossa jos vaihtaa sopivat mullat alle :) Kasassa lepuuttamalla saa multaan pesiytynyttä ylimääräistä kasvistoakin vähennettyä. Viimeistelytyössä tarvii toistaiseksi kävellä jyrsimen perässä täälläkin.

Nurmikon ilmastointi olis edessä, saa nähdä tuleeko tuokin tehtyä kaivurilla oikean työlaitteen
puutteessa :)
 

Uusimmat keskustelut