Paineraja klapikoneessa? | AvantClub - Keskustelupalsta

Maasturisti

Ylläpito
Keskustelun aloittaja
7.9.2008
3 198
142
63
Espoo
Meinasin halkoa vähän puita, mutta jäi ajatuksen asteelle. En ole klapikonetta aiemmin käyttänyt 750 kanssa, 520+ se toimi kohtuudella. Nyt työntö pysähtyy heti kun sylinteri tavoittaa puun. Kokeilin varoiksi valmiiksi halkaistulla puulla ja sama juttu. Testasin yhdellä ja kahdella pumpulla sekä kierroksilla ja ilman. Klapikoneen liikkeet toimivat normaalisti ja ajoin myös sylinterin molempiin päätyihin. Voiko jossain olla ilmaa, kun vaihdoin pikaliittimen? Paineraja ei pihise ja kone toimii muuten normaalisti, ainakin 4 toimikauhan kanssa. Painemittari ei ole matkassa, niin en voi mitata työpaineita. Onko klapikoneessa itsessään paineraja ja saako sitä säädettyä?
 
Voi olla myös pikaliitin vika, kannattanee kokeilla toisilla, toimiviksi testatuilla liittimillä
 
Juu, vaihdoin liittimet. Huolto aprikoi että paineraja on jumiutunut auki-asentoon, pitänee avata venttiili ja hämmästellä.
 
No niin. Paineraja löytyy siitä käyttövivun vierestä ja siinä on myös säätö kuusiokoloruuvilla. Nyt säätö ei auttanut, kun säätö oli jumissa. Purin aluksi myös venttiililuistin ja putsasin, vaikka ei ollut putsattavaa. Sitten avasin ja purin painerajan ja laitoin taks nippuun, niin paineraja alkoi suhista. Sen jälkeen säädin sen sopivaksi ruuvilla ja nyt halot saavat kyytiä. Btw. Klapikoneen liikkeet ei toimi ollenkaan jos letkut on ristissä. Mutta kiitos kuitenkin kommenteista.
 

Uusimmat keskustelut