Ssrjapikaliittimen sähköosio | AvantClub - Keskustelupalsta

STEFFE

Lumimies
Keskustelun aloittaja
12.1.2012
5 401
862
138
Bobäck
Tuli tilattua koneenpuoleista piuhaadapteria ja noihin työlaitteisiin sen puoleisen adaptereita että saa jatkossa kaikki kytkettyä kerralla. Vielä kun itse liitinpaketti olisi integroitu työlaitekiinnitykseen silleen että kun nappaa työlaitetta kiinni niin kytkeytyisi hydrauliikat ja sähköt samalla. Ei tarttis nousta koneesta ollenkaan kun vaihtaisi työlaitetta.
 
Sarjapikaliittimiä on sellaisia olemassa, missä on sähköliitin mukana.
Saisiko sähkön liitettyä pikaliittimen? Olisi yksi liike vähemmän :)

Rototilteissä on mahdollista vaihtaa kauhaa/työlaitetta poistumatta hytistä.
 
Tämähän on mielenkiintoinen uutuus, jos hydrauliikan sarjapikaliittemen myötä saa sähkötkin kytkettyä. Moniko napainen liitin siinä mahtaa olla ? Laita ihmeessä kuvia, niin näkee tarkemmin mistä on kyse. Onko tehtaan sivuilla mitään mainosta tästä ? Ei varmaankaan.... :lol:
 
http://www.ikh.fi/Hydrauliikka_pikaliittimet/2PS081412GMC_MULTIFASTER_MOBILE_4X1_21E_BSP_70L_250BAR
http://www.ikh.fi/Hydrauliikka_pikaliittimet/2PS081412GFC_MULTIFASTER_KAHVALLA_4X1_2_1E_BSP_70L_250BAR
 
Kyllä siinä kytkeytyy kaikki sähkönapit mitä on lisukkeena joikkarissa. Eli ne mitkä on työlaiteohjauspaketissa.
 
teemu.patrik sanoi:
http://www.ikh.fi/Hydrauliikka_pikaliittimet/2PS081412GMC_MULTIFASTER_MOBILE_4X1_21E_BSP_70L_250BAR
http://www.ikh.fi/Hydrauliikka_pikaliittimet/2PS081412GFC_MULTIFASTER_KAHVALLA_4X1_2_1E_BSP_70L_250BAR

On muuten taas kohtuullinen suomilisä hinnoissa. Tässä esimerkiksi 353,78 vs 649.

http://www.hollyagriparts.it/prese-multifaster/57-parte-fissa-a-4-vie-per-sigma-4.html

http://www.ikh.fi/2PS0642215FC_MULTIFASTER_KAHVALLA_4X3_8_M22X15_CEL-15L

Ja molemmissa ALVit mukana joten verotus ei selitä maan rajalla tapahtuvaa 100% jalostusarvon lisäystä :)
 
IKH:n sivujen mukaan kolmenapainen sähköliitäntä. Vaikuttaa hyvältä. Mulle riittäis nää pelkät sähköliittimet. Tehtaan sivuilta en löytänyt mitään tietoa. Ovat kyllä niin sekavat, että voi olla etten vaan löytänyt....
 
Timberman sanoi:
IKH:n sivujen mukaan kolmenapainen sähköliitäntä. Vaikuttaa hyvältä. Mulle riittäis nää pelkät sähköliittimet. Tehtaan sivuilta en löytänyt mitään tietoa. Ovat kyllä niin sekavat, että voi olla etten vaan löytänyt....

Tuollahan nuo taitaa olla pelkkinä osina. Hinta edelleen astronominen.
Ehkä tehtaalla kohtuullisempi.

http://www.ikh.fi/product.asp?sua=1&lang=1&s=54658
http://www.ikh.fi/KITSPEL083F_MULTIFASTER_VARAOSA_H_SAHKOPISTOKE_3-NAPAINEN
 
Uudessa hinnastossa löytyy nimellä adapteri. Se on se puoli mikä tulee työlaitepuolelle. Jatkossa työlaitteissa on se vakiona, eli ei tarvi adapteria. Mutta jotta vanhat työlaitteet saa sarjapikaliittimeen niin täytyy laittaa adapteri väliin. Ilmeisesti jatkossa koneenpuoleinen on myös automaattisesti siinä isossa mötikässä. Nyt siihen saa adapterin eli saa siirrettyä sähköulosottoa siitä vierestä sinne sarjapikaliittimeen.

Kannatta kysyä tehtaalta!
 
Hinnastossa on kuva siitä adapterista työlaitteille millä saadaan olemassa olevaa stöpseli työlaitteessa sopimaan siihen sarjapikaliittimeen. Toisesta puolesta, eli koneen puoleisesta adapterista en ole nähnyt kuvia.

Siinä on pakko olla pinnejä aika monta sillä eteen tulee jatkuva virta, katkaisjan I/O takana oleva virta sekä 2 kenukytkintä. Siis ainakin.

Voin laittaa kuvia kun ne tulevat!
 
Hardware sanoi:
Tuollahan nuo taitaa olla pelkkinä osina. Hinta edelleen astronominen.
Ehkä tehtaalla kohtuullisempi.

http://www.ikh.fi/product.asp?sua=1&lang=1&s=54658
http://www.ikh.fi/KITSPEL083F_MULTIFASTER_VARAOSA_H_SAHKOPISTOKE_3-NAPAINEN

Kappas vaan !! Siinähän ne !! Heh, noi IKH:n hinnat on todellakin välillä aika käsittämättömiä. Sähköliitimistä 56 ja 79 euroa kappale on kyllä jotain, mitä piti ihan katsoa uudemman kerran tuliko ekalla vilkaisulla varmasti ymmärrettyä oikein :lol:

Koneen sarjapikaliitintä homatessa kyselin hintoja muualtakin, mm parista hydraulifirmasta. Avantin tehtaan hinta oli kuitenkin halvin. Toivottavasti näin on myös noiden sähköliittimien kanssa.

Kovin montaa pinniä en usko, että tohon liittimeen mahtuu. IKH:n liittimet ovat 3-pinnisiä. Se riittäis mulle. Odotan mielenkiinnolla kuvia noista Avantin liittimistä. Jos tää on toimiva systeemi, niin se on seuraavaks paras parannus sitten itse sarjapikaliittimen !! ;)
 
Laitan kuvia kun tulevat. Siinä on enemmän kun 3 pinniä koska se korvaa tulevaisuudessa sen vanhan stöpselin siinä sarjapikaliittimen vieressä.
 
Tälleen on kuvastosda/hinnastossa!
 

Liitteet

  • image.jpeg
    image.jpeg
    78,5 KB · Katselut: 1 613
Juu, voi ilmeisesti olla 7 tai jopa 32 napanen liitin ainakin TÄMÄN kuvaston perusteella. Luulis 32-pinniä jo riittävän vaativammallekin käyttäjälle :mrgreen:

Odotan mielenkiinnolla kuvia. Vaikuttaa hyvältä.
 
Ja vielä kuva 7-napasesta liittimestä.

Aika hennon näköisiä noi piikit. Virtaa pitäisi kestää 13 ampeeria. Kolmenapanen kestää 25 ampeeria.
 

Liitteet

  • 7-napanen liitin.jpg
    7-napanen liitin.jpg
    25,4 KB · Katselut: 1 552
Nuo pienet säänkestävät liittimet ovat aika kalliita, etenkin jos pinnimäärä kasvaa. Tavitsin joskus kaivurin sähköille 18 piuhaa ja ratkaisin tuolloin asian 13 ja 7 napaisilla perävaunupistokkeilla. Ne on siitä käteviä että toimivat myös talviolosuhteissa..
Tuommoinen ikh mallin suojatu liitin olisi ollut 20 nastaisena n. 200 eur ja muistaakseni tarvitsi vielä erikoistyökalun pinnien asennukseen. Lisäksi vaikutti mekaanisesti sellaiselta että liitos onnistuu lähinnä kesäisin.



http://www.avantplanet.com/F1/viewtopic.php?f=7&t=83&hilit=Sähkövatkaimilla

7 napaisella ohjasin myös lingon pyöritystä, ohjaamossa on vaihtokytkin kaivurin tukijalkojen/lukituksen hydrauliikan valintaan ja samoilla nastoilla ohjataan siis lingon pyöritystä. Eikä siinä vielä kaikki. 7 napaisesta saa perusvalot kärrylle ja vilkku napsuu vaihtokytkimellä, releenä tosin kuskin käsi.
 
Tänään sain osat. Yritän ehtiä huomenna asenta ja ottaa kuvia. Näytää hyvältä! Ja huom! Tulevaisuudessa kaikki työlaitteet toimitetaan tällä systeemillä jos siinä on sähköinen ohjaus!
 
No nyt on palikat paikalla. Hyvin toimii!
 

Liitteet

  • image.jpeg
    image.jpeg
    44,7 KB · Katselut: 1 876
  • image.jpeg
    image.jpeg
    76,5 KB · Katselut: 1 891
  • image.jpeg
    image.jpeg
    59,9 KB · Katselut: 1 883
  • image.jpeg
    image.jpeg
    56,2 KB · Katselut: 1 884
Kiitokset Steffe kuvista ja näyttää vahvasti siltä, että menee tilaukseen! :)

Hämärässä on meinaan aika kypsää yrittää tökkiä sitä kierrettävää liitintä paikoilleen oikeaan asentoon ja poistuuhan tuossa yksi unohduksen kohdekin. Pari kertaa jo ajatuksissani meinannut unohtaa johdon paikalleen, vaikka olin jo irroittanut pikaliittimen.
 
Nyt on kaikkiin laitteisiin asennettu. Sain kysymyksen että mikä on tuotteen numero. Kuvan perusteella niin konepuoleinen osa on A36869 ja työlaitepuoleinen on A36679. Työlaitepuoleinen adapteri on hinnastossa hinnalla 81€ ja mitä koneenpuoleinen maksaa en tiedä. En ole vielä saanut laskua.

Ja ostin1+5 kerralla joten sekin voi vaikuttaa hintaan.

Mutta kuten Juhani kirjoitti, vahinkoriskit pienenee kun kaikki irtoo kerralla. Kokemusta on.
 
Hyvät kuvat !! Kuten aiemmin arveltiin, niin 7-pinninen. Aika hennoilta noi liittimen piikit näyttää, mutta noille luvataan kestoiäksi yli 10 000 kytkentää. Pitäis siis kestää Avantissakin muutaman talven lingon asennukset :cool:

Mä en oikeen lämpene noille adaptereille. Mielummin vaihtaisin uuden liittimen vanhan tilalle. Jää yksi liitos välistä pois. Hienot adapterit ovat kuitenkin tehneet. Noilla asennus on helppo.

Saakohan pelkkiä liittimiä ja mikä mahtaa olla noiden 7 nastan kytkentäjärjestys :?:
 

Uusimmat keskustelut